APC Back-UPS BE600M1 Review: efficiënte batterijback-up met een ingebouwde USB-oplader

Inhoudsopgave:

APC Back-UPS BE600M1 Review: efficiënte batterijback-up met een ingebouwde USB-oplader
APC Back-UPS BE600M1 Review: efficiënte batterijback-up met een ingebouwde USB-oplader
Anonim

Bottom Line

De APC Back-UPS BE600M1 is een geweldige kleine UPS, zolang je je bewust bent van de stroombeperkingen. Wanneer het wordt gebruikt om netwerkapparatuur in bedrijf te houden tijdens stroomuitval, schittert het.

APC 600VA UPS BE600M1 Back-up batterij

Image
Image

De APC Back-UPS 600VA BE600M1 is een vrij compacte ononderbroken stroomvoorziening (UPS) die een beperkte hoeveelheid back-up batterijvermogen levert voor korte stroomonderbrekingen of intermitterende stroomstoringen. Het heeft niet genoeg kracht om een krachtige desktopcomputer draaiende te houden bij langdurige afwezigheid van stroom, maar daar is het ook niet voor ontworpen.

Ik heb al jaren een APC Back-UPS BGE90M die de modem en router in mijn kantoor van stroom voorziet, dus ik kon de krachtigere BE600M1 op zijn plaats plaatsen voor testdoeleinden. In de loop van een paar weken heb ik getest hoe goed het dagelijks gebruik aankan, stroomstoringen en stroomuitval gesimuleerd, en het apparaat op stress getest door mijn krachtige desktopcomputer aan te sluiten.

Image
Image

Ontwerp: compact verticaal ontwerp staat niet in de weg

De APC Back-UPS BE600M1 heeft dezelfde broodroosterachtige vormfactor als de oudere BGE90M die ik al jaren gebruik en een matzwarte afwerking in tegenstelling tot de halfglanzende witte afwerking van de oudere eenheid. Hij is groter dan breed, en langer dan hij hoog is, met alle stopcontacten op een rij bovenop. De aan / uit-knop en enkele USB-poort bevinden zich ook bovenaan, zij het op een iets lager niveau dan de stopcontacten.

Dit apparaat heeft een extra aansluiting in de vorm van een USB Type B-poort, die zich aan dezelfde kant bevindt als de stroomkabel en stroomonderbreker, en bedoeld is voor aansluiting op een computer. Met de meegeleverde software en een verbinding via de USB-B-poort, kun je het stroomniveau in de gaten houden en instellingen wijzigen, zoals hoe en waarom het alarm afgaat.

Voor kleinere UPS-apparaten zoals deze is dit mijn favoriete vormfactor. De stopcontacten zijn allemaal gemakkelijk te bereiken en het apparaat past mooi op een bijzettafeltje of boekenplank als u het niet aan uw computerbureau gebruikt. Ik gebruik de oudere BGE90M om netwerkapparatuur van stroom te voorzien, en ik ontdekte dat de iets grotere BE600M1 mooi in dezelfde ruimte paste gedurende de tijd die ik besteedde aan het testen ervan.

De stopcontacten zijn allemaal gemakkelijk te bereiken en het apparaat past mooi op een bijzettafeltje of boekenplank als je het niet aan je computerbureau gebruikt.

Initiële installatie: het aansluiten van de batterij is een beetje lastig

De BE600M1 wordt geleverd met de batterij losgekoppeld om, naar ik aanneem, veiligheidsredenen, hoewel ik veel UPS-eenheden heb gebruikt die al zijn aangesloten en klaar voor gebruik. Het is een klein ongemak, maar je kilometerstand hangt af van hoeveel moeite je hebt om de positieve accukabel eruit te vissen.

Het deksel van het batterijcompartiment schuift er gemakkelijk af en de batterij zelf komt er ook probleemloos uit. Het potentiële probleem komt van de positieve batterijkabel, die diep in mijn testeenheid was weggestopt. Ik kon het los krijgen door met het hele apparaat op mijn bureau te tikken, maar het is gemakkelijk om een situatie te zien waarin een punttang nodig kan zijn om de kabel eruit te halen.

Zodra de batterij is aangesloten en het apparaat is opgeladen, is het technisch klaar voor gebruik. U kunt de UPS in zijn huidige vorm gebruiken zonder hem op een computer aan te sluiten, hoewel er wat meer installatiewerk bij komt kijken als u besluit de PowerChute-software te installeren.

Weergave: Geen weergave

De BE600M1 heeft geen display en de LED-indicatoren zijn beperkt tot een redelijk helder licht dat aangeeft dat het apparaat is ingeschakeld. Als u aanvullende informatie wilt over de status van de UPS of extra controle over de functionaliteit wilt, moet u de PowerChute-software installeren en het apparaat via USB op een computer aansluiten.

Als PowerChute is geïnstalleerd, kunt u de status van de batterij controleren, een overzicht van eerdere problemen zoals stroomuitval en elektrische ruis bekijken, ervoor kiezen om het stroomalarm 's nachts uit te zetten, en meer.

Sockets en poorten: mooi aantal verkooppunten

De APC Back-UPS BE600M1 heeft in totaal zeven driepuntige stopcontacten, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de oudere BGE90M. Vijf van de stopcontacten zijn beide beveiligd tegen overspanning en hebben een back-up van de batterij, terwijl twee alleen overspanningsbeveiliging bieden. Dat is echt een goede mix, aangezien veel UPS-eenheden batterijback-up bieden op de helft of zelfs minder van hun stopcontacten.

De afstand tussen de stopcontacten is iets minder bevredigend, omdat sommige vrij dicht bij elkaar liggen en andere vrij ver uit elkaar. Degenen die dicht bij elkaar staan, zijn veel te dicht bij elkaar om plaats te bieden aan iets anders dan een standaard stekker, terwijl degenen met een betere onderlinge afstand de meeste stroomadapters van het type wall-wrat kunnen accepteren.

Voor extra oplaadpoorten biedt de BE600M1 een enkele USB-A-poort. Het is een leuke bijkomstigheid, maar ik zou graag ten minste twee USB-oplaadpoorten zien op een UPS van dit formaat, vooral gezien het feit dat de kleinere BGE90M twee USB-poorten kon herbergen.

Image
Image

Batterij: goede capaciteit voor de maat

Dit is een 330 watt/600VA UPS, maar die cijfers verwijzen allemaal naar het vermogen van de UPS om stroom te leveren, niet de opslagcapaciteit wanneer de stroom uitv alt. De eigenlijke batterij in dit apparaat heeft een nominale waarde van 66 volt-ampère-uur, en u kunt een vervanging krijgen van APC met een iets hogere 78 volt-ampère-uur.

In mijn kantoorconfiguratie had ik de BGE90M gebruikt om mijn Netgear CM1000 gigabit-kabelmodem, Eero Pro Mesh-router en een Amazon Echo te gebruiken, en ik verruilde hem voor de BE600M1 voor testdoeleinden. Die uitrusting trekt samen ongeveer 40 watt, en het is allemaal behoorlijk missiekritiek, omdat een verbroken internetverbinding allerlei problemen kan veroorzaken.

Hoewel ik tijdens mijn tijd met de BE600M1 geen natuurlijke stroomonderbrekingen of volledige stroomonderbrekingen heb ervaren, simuleerde ik stroomonderbrekingen door het apparaat tijdelijk los te koppelen en stroomonderbrekingen te verlengen door de relevante stroomonderbreker om te draaien en hem gewoon uit te laten. De BE600M1 schakelt zo snel over op batterijback-up dat ik mijn internetverbinding nooit heb verloren, en hij hield het bijna een vol uur vol terwijl mijn modem, router en Echo de hele tijd aan de gang bleven.

De BE600M1 schakelt zo snel over op batterijback-up dat ik mijn internetverbinding nooit heb verloren.

Voor een echte stresstest zou ik de krachtigere UPS die ik normaal gebruik voor mijn desktopcomputer verwisselen om te zien hoe de BE600M1 zichzelf afhandelt in een veel veeleisender toepassing, maar ik besloot het niet te doen. Mijn gaming-pc kan meer dan 500 watt aan stroom verbruiken, en daar is de BE600M1 gewoon niet voor gebouwd.

In plaats daarvan heb ik een budgetwerkstation in mottenballen aangesloten. Hij trekt iets minder dan 300 watt als hij op volle capaciteit voortkabbelt, wat genoeg was om de BE600M1 in slechts een paar minuten leeg te pompen.

Als je een high-end pc hebt, kun je er waarschijnlijk op rekenen dat dit apparaat je voldoende stroom geeft om je werk snel op te slaan en uit te schakelen. Alles meer dan dat, en ik raad ten zeerste aan om over te stappen op een UPS met een batterij met een hogere capaciteit.

Als je een high-end pc hebt, kun je er waarschijnlijk op rekenen dat dit apparaat voldoende stroom levert om je werk snel op te slaan en uit te schakelen.

Oplaadsnelheid: op zijn best langzaam

Sommige UPS-batterijback-ups hebben helemaal geen USB-poorten, dus het is zeker een pluspunt dat de BE600M1 er een heeft. Het is echter niet echt iets om enthousiast over te zijn. Het is gewoon een standaard USB A-poort die er maar 1 kan uitbrengen.5A, dus het is behoorlijk traag als het gaat om het opladen van apparaten. Sommige apparaten kunnen zelfs helemaal niet opladen wanneer ze zijn ingeschakeld, omdat ze sneller stroom verbruiken dan de poort kan leveren, hoewel ik dat specifieke probleem zelf niet tegenkwam.

Omdat de BE600M1 een groot aantal stopcontacten heeft, waaronder twee die niet op de batterij zijn aangesloten, levert het gebruik van de oplader die bij uw apparaat is geleverd bijna altijd superieure resultaten op. De batterij zelf is niet groot genoeg om heel veel op te laden als de stroom uitv alt, maar de UPS zelf kan genoeg wattage leveren om zelfs de meest veeleisende USB-laders met een hoog wattage te bevredigen.

Bottom Line

Met een adviesprijs van $75 en een werkelijke prijs die doorgaans veel lager is, vertegenwoordigt de APC Back-UPS BE600M1 een redelijk goede prijs. Dit apparaat is meestal beschikbaar in het bereik van $ 40 tot $ 60, en het is een fantastische deal aan de onderkant van die schaal. Je kunt iets goedkopere apparaten vinden die een vergelijkbare hoeveelheid back-upstroom bieden, maar niet met zoveel stopcontacten en een USB-oplaadpoort.

APC BE600M1 vs. Cyberpower CP685AVRG

Met een adviesprijs van $ 80 en een verkoopprijs van ongeveer $ 70, is de Cyberpower CP685AVRG een directe concurrent van de APC BE600M1. Het heeft een totaal andere vormfactor, omdat het gehurkt is en veel meer bureauruimte in beslag neemt, maar het heeft wel sleuven aan de achterkant waarmee je het aan de muur kunt bevestigen als je dat wilt.

De CP685AVRG heeft één stopcontact meer dan de BE600M1, voor in totaal acht stopcontacten, maar slechts vier van die stopcontacten zijn aangesloten op de batterij. De andere vier zijn gewoon beveiligd tegen pieken en ontvangen geen sap als de stroom uitv alt.

Afgezien van het verschillende aantal stopcontacten en het feit dat de Cyberpower-eenheid geen USB-oplaadpoort heeft, zijn dit zeer vergelijkbare apparaten. De Cyberpower heeft een iets hoger wattage en een VA-classificatie, en een iets grotere batterij, maar hij zit nog steeds in ongeveer dezelfde klasse wat betreft het soort elektronica dat je ermee kunt voeden.

De CP685AVRG is een goede keuze als je dat beetje extra sap nodig hebt, maar ik geef de voorkeur aan de APC BE600M1 vanwege de handigere vormfactor, de extra stopcontacten met batterijvoeding en de USB-oplaadpoort.

Een UPS die goed werk levert met een handige vormfactor

De APC BE600M1 is een prima UPS als u apparatuur met een laag wattage, zoals netwerkapparatuur of een televisie, van stroom wilt voorzien, of een zeer korte back-upstroom wilt leveren voor een desktopsysteem met laag vermogen. Verwacht niet dat het een high-end desktopsysteem zal draaien, en verwacht niet dat je door een stroomstoring heen blijft werken, zelfs niet op een high-end systeem, en je zult niet teleurgesteld zijn. Om netwerkapparatuur up-and-running te houden tijdens korte uitval of ander soortgelijk gebruik, is het fantastisch.

Specs

  • Productnaam 600VA UPS BE600M1 Back-up batterij
  • Product Merk APC
  • SKU BE600M1
  • Prijs $74.99
  • Productafmetingen 5,47 x 10,79 x 4,13 inch.
  • Garantie 3 jaar
  • Uitgang 600 VA / 330 Watt
  • Uitgangen 7 (2 pieken, 5 pieken + batterijback-up)
  • Uitlaattype NEMA 5-15R
  • Runtime 11,8 minuten (halve lading), 3,2 minuten (volledige lading)
  • Koord 5 voet
  • Batterij Vervangbaar door de gebruiker
  • Gemiddelde oplaadtijd 10 uur
  • ENERGY STAR Ja
  • Golfvorm Getrapte benadering tot sinusgolf
  • Aangesloten apparatuur garantie $75.000
  • Poorten USB (alleen oplader)

Aanbevolen: