Hoe drie monitoren op een laptop aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe drie monitoren op een laptop aan te sluiten
Hoe drie monitoren op een laptop aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Hoewel de meeste laptops die in de afgelopen vijf jaar zijn gemaakt, twee schermen ondersteunen, is drie schermen iets minder gebruikelijk.
  • Slechts sommige Macs ondersteunen drie monitoren (de M1 Macs ondersteunen er maximaal twee).
  • Niet alle grafische kaarten en docks ondersteunen alle configuraties van monitoren.

Dit artikel legt uit hoe je drie monitoren aan een laptop kunt toevoegen. De instructies zijn van toepassing op Windows 11 en Windows 10.

Hoe drie monitoren op een Windows-laptop aan te sluiten

Of je nu het scherm van je laptop als monitor wilt gebruiken of nog drie aparte monitoren wilt aansluiten, de instructies zijn in wezen hetzelfde. Je wordt eigenlijk alleen beperkt door het aantal en type poorten dat je hebt.

Je hebt waarschijnlijk een dock nodig, ongeacht de configuratie die je kiest, aangezien maar weinig laptops meer dan één poort hebben om extra monitoren aan te sluiten.

Volg deze stappen:

  1. Zoek de naam van uw grafische kaart en controleer de documentatie om er zeker van te zijn dat deze drie monitoren ondersteunt.

    Sommige grafische fabriekskaarten die standaard bij laptops worden geleverd, zoals veel geïntegreerde grafische producten van Intel, ondersteunen onder bepaalde omstandigheden slechts een specifieke configuratie van monitoren.

  2. Sluit het dock aan op uw laptop. Het zal zichzelf meestal automatisch configureren, of software om het te configureren wordt meegeleverd.

  3. Schakel uw laptop uit en sluit uw monitoren aan op de juiste poorten, sluit ze aan en stel hun oriëntatie in. Als u het scherm van uw laptop niet gebruikt, moet u mogelijk een monitor rechtstreeks op een poort van uw laptop aansluiten, afhankelijk van het dock.
  4. Zet uw laptop aan en controleer of de schermen allemaal actief zijn. In de meeste gevallen zullen de monitoren automatisch worden gedetecteerd en standaard het hoofdscherm spiegelen. Zo niet, controleer dan alle aansluitingen en stekkers voordat u verder gaat.
  5. Open Settings > System > Display U ziet een kader met de drie weergaven van uw monitoren. Als een of meer monitoren niet worden gedetecteerd, scrolt u omlaag naar Meerdere beeldschermen en klikt u op Detecteren. Als er nog steeds geen activiteit is, moet u problemen met uw monitor oplossen.

    Image
    Image
  6. Klik op 'Identificeren'. Nummers verschijnen in de hoek van elke monitor. Sleep elk vak en zet het neer om uw monitorconfiguratie weer te geven. Als u bijvoorbeeld Monitor 2 aan uw linkerhand, Monitor 1 in het midden en Monitor 3 aan uw rechterkant heeft, moeten de vakken in die volgorde worden gerangschikt.

    Vergeet niet dat de computer niet kan weten waar uw monitoren zijn, dus als u bijvoorbeeld Monitor 2 boven Monitor 1 had, maar deze had geconfigureerd met Monitor 2 aan uw linkerhand, zou u uw muis naar links van uw primaire scherm om het op Monitor 2. te krijgen

  7. Wijs de monitor aan die u gaat gebruiken als uw primaire monitor door te dubbelklikken op uw primaire scherm, omlaag te scrollen naar Meerdere schermen en te klikken op Maak dit mijn hoofdscherm. Dit zorgt ervoor dat het altijd begint met die monitor als uw primaire bureaublad.

    Image
    Image

    Selecteer ze samen met de andere monitoren en configureer hun resolutie en oriëntatie. Pas indien mogelijk de resoluties tussen de drie monitoren aan, zodat u er gemakkelijk tussen kunt wisselen.

Een scherm uitbreiden over drie monitoren

Als u uw weergave over alle monitoren wilt uitbreiden, scrolt u omlaag naar "Meerdere schermen" in Instellingen > Systeem >Display en selecteer "Extend Display. Je kunt deze optie ook gebruiken om je scherm te spiegelen, bijvoorbeeld als je iets op de monitor in een presentatie laat zien, of om monitors tijdelijk uit te schakelen zonder ze los te koppelen.

Bottom Line

Bepaalde Macs kunnen drie monitoren ondersteunen, maar de nieuwste Macs die de M1-processor van Apple gebruiken, ondersteunen maximaal twee monitoren.

Zijn er alternatieven als een laptop geen drie monitoren ondersteunt?

Het aansluiten van meerdere laptops is niet de enige manier om meer digitale werkruimte toe te voegen; een van deze oplossingen is misschien een betere optie voor jou.

  • Gebruik een tablet met multitasking-mogelijkheden voor persoonlijke functies zoals het afspelen van muziek en het bekijken van privéberichten.
  • Sluit je laptop aan op een 4K-televisie of gebruik een tool zoals een Chromecast om je desktop draadloos te spiegelen.
  • Afhankelijk van uw laptop kunt u mogelijk een externe grafische kaart aansluiten op een USB 3.0-poort om drie monitoren aan te sturen.

FAQ

    Hoe sluit ik drie monitoren aan op mijn desktopcomputer?

    Om drie monitoren op een desktop-pc aan te sluiten, gebruikt u videokabels om elke monitor een voor een op uw pc aan te sluiten en gaat u vervolgens naar de Display-instellingen om uw uitgebreide display in te stellen.

    Kan ik meerdere beeldschermen gebruiken met Microsoft Office?

    Ja. Als u meer dan één scherm hebt ingesteld, kunt u Microsoft Office automatisch op meerdere monitoren gebruiken. Dit omvat Microsoft Word, Excel en PowerPoint. In oudere versies van Office moet u mogelijk naar File > Options > Advanced >gaan Toon alle vensters in taakbalk

    Wat is het verschil tussen HDMI en DisplayPort?

    HDMI en DisplayPort zijn twee verschillende videoverbindingstechnologieën. DisplayPort is de standaard voor het aansluiten van computers op beeldschermen, maar een HDMI-kabel kan in een mum van tijd volstaan. Er zijn ook HDMI-naar-DisplayPort-converters als je ze nodig hebt.

Aanbevolen: