Hoe Chromebook op uw tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Chromebook op uw tv aan te sluiten
Hoe Chromebook op uw tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een HDMI-kabel aan op een Chromebook HDMI-poort of een USB-C-poort met een adapter. Steek het andere kabeluiteinde in een HDMI-poort op de tv.
  • Start de Chromebook op. Zet de tv aan en stel deze in op het juiste ingangskanaal.
  • Selecteer het Clock-pictogram, selecteer het tandwiel Settings en kies vervolgens Displays. Vink het vakje aan naast Mirror Internal Display.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een Chromebook op een tv aansluit met een HDMI-kabel. Ook wordt uitgelegd hoe u draadloos verbinding maakt. Deze informatie is van toepassing op alle Chrome OS-apparaten.

Een Chromebook aansluiten op een tv met HDMI

Als uw Chromebook een HDMI-poort heeft, sluit u deze aan op een HDTV met een HDMI-kabel. Als je apparaat in plaats daarvan USB-C gebruikt, heb je een USB-C-adapter met een HDMI-poort nodig.

Aansluiten via HDMI:

  1. Steek het ene uiteinde van de HDMI-kabel in uw Chromebook. Als u een adapter gebruikt, sluit u eerst de HDMI-kabel aan op de adapter en vervolgens steekt u de adapter in een van de USB-C-poorten aan de zijkant van de Chromebook.

    Image
    Image
  2. Steek het andere uiteinde van de HDMI-kabel in je tv. Zoek naar een of meer HDMI-poorten aan de achterkant, onderkant of zijkanten van het scherm.

    Image
    Image
  3. Start uw Chromebook op.
  4. Schakel de tv in en stel deze in op het juiste ingangskanaal (bijv. HDMI 1, HDMI 2, enz.).
  5. Het bureaublad van uw Chromebook zou nu op de tv moeten verschijnen. Om het volledige scherm zichtbaar te maken, moet u mogelijk enkele systeeminstellingen wijzigen. Selecteer de clock in de rechterbenedenhoek van het scherm en selecteer vervolgens het tandwiel Settings.

    Image
    Image
  6. Scroll in de Chromebook-instellingen omlaag naar het gedeelte Device en selecteer Beeldschermen.

    Image
    Image
  7. Vink het vakje aan naast Interne spiegelbeeldscherm.

    Image
    Image
  8. Je hele Chromebook-scherm zou nu op je tv moeten verschijnen. Wanneer u apps opent en op internet surft zoals u normaal doet, worden de acties van uw computer gespiegeld op het tv-scherm. Zo kun je pronken met foto's die zijn opgeslagen in je Google Drive of streaming video bekijken van websites als YouTube en Netflix.

Een Chromebook draadloos verbinden met een tv

Het is mogelijk om je Chromebook draadloos te verbinden met een tv met Chromecast. Chromebooks hebben ingebouwde ondersteuning voor Chromecast-apparaten. Nadat je Chromecast op je tv hebt ingesteld, volg je deze stappen om je scherm te casten:

  1. Selecteer de clock in de Chromebook-plank en selecteer vervolgens Cast.

    Image
    Image
  2. Kies uw Chromecast-apparaat.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw bureaublad in het pop-upvenster en selecteer vervolgens Share.

    Image
    Image
  4. Als u wilt stoppen met casten van uw scherm, selecteert u opnieuw clock en selecteert u vervolgens Stop in het venster dat wordt geopend boven het systeemvakmenu.

    Image
    Image

    Sommige tv's worden geleverd met geïntegreerde Chromecast-ondersteuning, dus je hebt geen extra hardware nodig om je Chromebook aan te sluiten.

FAQ

    Hoe sluit ik mijn Chromebook aan op een monitor?

    Gebruik een HDMI-kabel of een USB-C-kabel met een adapter om uw Chromebook op een monitor aan te sluiten. U kunt ook draadloos verbinding maken via Chromecast of Chrome Remote Desktop.

    Hoe sluit ik Airpods aan op mijn Chromebook?

    Om AirPods met uw Chromebook te verbinden, schakelt u Bluetooth in en zet u uw AirPods in de koppelingsmodus. Ga naar Beschikbare Bluetooth-apparaten op uw Chromebook en selecteer AirPods.

    Hoe sluit ik mijn Chromebook aan op een printer?

    U kunt uw Chromebook met een USB-kabel op een printer aansluiten. Voor draadloos afdrukken verbind je je printer met wifi. Ga dan naar Instellingen > Geavanceerd > Printing > Printers> Een printer toevoegen.

    Hoe verbind ik mijn telefoon met mijn Chromebook?

    Gebruik de telefoonhub om je telefoon te verbinden met je Chromebook. Schakel Bluetooth in op beide apparaten, selecteer het Telefoon pictogram > Aan de slag.

Aanbevolen: