Hoe AirPods op PS5 aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe AirPods op PS5 aan te sluiten
Hoe AirPods op PS5 aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • De PS5 ondersteunt geen Bluetooth-koptelefoons zoals AirPods uit de doos. U kunt ondersteuning toevoegen met een Bluetooth-adapter.
  • Afhankelijk van hoe je de AirPods aansluit, hoor je mogelijk alleen audio, niet chatten met andere spelers.
  • Bluetooth-hoofdtelefoons hebben een latentie die hun prestaties vermindert en mogelijk niet acceptabel is voor de meest veeleisende gamers.

Dit artikel legt uit hoe je AirPods aansluit op een PS5, inclusief wat je nodig hebt om verbinding te maken.

Wat u nodig hebt om AirPods op PS5 aan te sluiten

Het lijkt misschien moeilijk te geloven, aangezien de PS5 de nieuwste en beste videogameconsole is, maar hij ondersteunt geen Bluetooth-audio wanneer je hem voor het eerst koopt. Dat betekent dat je geen Bluetooth-koptelefoon, inclusief AirPods, kunt gebruiken met de PlayStation 5 zonder een accessoire aan te schaffen.

De PS5 ondersteunt sommige Bluetooth-accessoires en de console kan je AirPods of andere koptelefoons detecteren, maar het koppelingsproces wordt afgebroken bij de laatste stap. Epische mislukking!

Je kunt deze beperking oplossen met een adapter die Bluetooth-audio ondersteunt die op de console wordt aangesloten. Gelukkig zijn er veel Bluetooth-adapters en ze zijn allemaal vrij goedkoop (denk aan $ 50 of minder). Adapters worden ofwel aangesloten op de USB-poorten van de PS5 of uw tv of de hoofdtelefoonaansluiting op de PS5-controller. Ze werken allemaal op dezelfde manier, dus koop het accessoire dat u het beste lijkt.

Hoewel dit artikel expliciet gaat over het verbinden van AirPods met PS5, werken deze instructies voor elke Bluetooth-hoofdtelefoon (of een ander Bluetooth-apparaat).

Hoe AirPods op PS5 aan te sluiten

Volg deze stappen om AirPods met PS5 te verbinden:

  1. Zorg ervoor dat je AirPods zijn opgeladen. Als je Bluetooth-adapter wordt aangesloten op de PS5-controller en daarom een batterij gebruikt, zorg er dan voor dat deze ook is opgeladen. Adapters die op de PS5 of tv worden aangesloten, krijgen hun stroom van die apparaten en hoeven niet te worden opgeladen.
  2. Sluit de Bluetooth-adapter aan op je PS5, tv of controller.
  3. Zet de Bluetooth-adapter in de koppelingsmodus. Verschillende apparaten gaan op enigszins verschillende manieren naar de koppelingsmodus, dus controleer de instructies. Gewoonlijk geeft een knipperend lampje aan dat het in de koppelingsmodus staat.
  4. Zorg ervoor dat de AirPods in hun oplaadcassette zitten en open vervolgens de case. Houd de knop op de behuizing ingedrukt.

  5. Houd de knop op de AirPods-behuizing ingedrukt totdat het lampje van de Bluetooth-adapter ononderbroken brandt. Dat geeft aan dat de AirPods aan de adapter zijn gekoppeld.

    Synchroniseren je AirPods niet met je PS5 of een ander apparaat? Bekijk onze tips voor wat u moet doen als AirPods geen verbinding maken.

  6. Steek je AirPods in je oren. Probeer een game te spelen of iets te doen op de PS5 dat audio afspeelt. Je zou de audio van de PS5 in je AirPods moeten horen.

Wat te doen als je geen audio kunt horen

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd en nog steeds niets van je AirPods kunt horen, moet je controleren of ze correct aan je PS5 zijn gekoppeld.

  1. Vanuit het Home scherm, selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Geluid.

    Image
    Image
  3. Kies Audio-uitgang.

    Image
    Image
  4. Selecteer Uitvoerapparaat.

    Image
    Image
  5. Selecteer op het volgende scherm uw Bluetooth-apparaat.

    U kunt ook handige instellingen vinden onder de Accessoires sectie van Instellingen.

Kun je met andere gamers chatten op PS5 met AirPods?

Er zijn twee kritieke beperkingen bij het gebruik van AirPods en andere Bluetooth-hoofdtelefoons met de PS5.

Ten eerste hebben Bluetooth-hoofdtelefoons over het algemeen enige vertraging, ook wel vertraging genoemd, tussen de actie op het scherm en wat je hoort. Dat komt door de manier waarop Bluetooth audio naar de hoofdtelefoon stuurt. Als u zeer hoge prestaties van uw gaming verlangt, kan de audiolatentie met AirPods onaanvaardbaar zijn.

Ten tweede, hoewel AirPods een microfoon hebben (je kunt AirPods tenslotte gebruiken om telefoontjes te beantwoorden), kun je ze niet gebruiken om met andere gamers te chatten. Daarvoor heb je een headset nodig die is gemaakt voor de PS5 of een Bluetooth-adapter met een microfoon om op de PlayStation-controller aan te sluiten.

Als je zin hebt in een luxe set-up, kun je ook de hoogwaardige AirPods Max-hoofdtelefoon van Apple proberen. Ze hebben een koptelefoonkabel die de AirPods Max kan verbinden met de PS5-controller. Zorg ervoor dat u de juiste instellingen voor audio-uitvoer en microfooninvoer wijzigt.

Heb je een PS4? Hier leest u hoe u AirPods in plaats daarvan op uw PS4 kunt aansluiten.

FAQ

    Hoe sluit ik een PS4-controller aan op mijn PS5?

    Sluit de PS4-controller aan op je PlayStation 5 om hem te koppelen. Je kunt alle PS4-games spelen met de PS4- of PS5-controller, maar je kunt geen PS5-games spelen met een PS4-controller.

    Hoe sluit ik een PS5-controller aan op mijn iPhone?

    Om een PS5-controller op je iPhone aan te sluiten, ga je naar Instellingen > Bluetooth op de iPhone en houd je ingedrukt Deel+ PlayStation op je controller. Wanneer uw apparaat wordt weergegeven onder Andere apparaten, tikt u op om het te koppelen.

    Is er een officiële PS5-headset?

    Ja. De draadloze Pulse 3D-headset van Sony is ontworpen om optimale 3D-audio te leveren voor de PS5.

Aanbevolen: