Jose Cayasso helpt oprichters hun pitches onder de knie te krijgen

Inhoudsopgave:

Jose Cayasso helpt oprichters hun pitches onder de knie te krijgen
Jose Cayasso helpt oprichters hun pitches onder de knie te krijgen
Anonim

Jose Cayasso had nooit gedacht dat hij zijn eigen technologiebedrijf zou runnen. Maar toen hij een pijnpunt vond in de startup-gemeenschap, creëerde hij er een oplossing voor.

Cayasso is mede-oprichter en CEO van Slidebean, ontwikkelaar van een pitchdeck-ontwerpplatform voor startups en kleine bedrijven.

Image
Image

Cayasso lanceerde Slidebean in 2014 samen met twee andere mede-oprichters. Hij is verantwoordelijk voor het toezicht op de roadmap, de strategie en de groeimarketinginspanningen van het bedrijf. Sinds de oprichting zeven jaar geleden is Slidebean uitgegroeid tot meer dan alleen hulp bij het maken van PowerPoint. Het bedrijf ontwikkelde een pitchdeck-builder met meer dan honderd presentatiesjablonen op basis van kunstmatige intelligentie. Slidebean biedt ook financiële sjablonen voor bedrijven om financiële modellen uit te voeren, helpt bedrijven in contact te komen met de juiste investeerders en biedt diensten voor het ontwerpen van pitchdecks.

"Vandaag helpt Slidebean oprichters om investeerders te pitchen. Ik heb die ervaring meegemaakt toen ik als buitenstaander in deze startup-wereld kwam, als buitenlander", vertelde Cayasso aan Lifewire. "Ons doel is om die kloof voor nieuwe ondernemers te overbruggen."

Snelle feiten

  • Naam: Jose Cayasso
  • Leeftijd: 33
  • Van: New York City
  • Random delight: Hij studeerde film op de universiteit, met name digitale animatie. "In de afgelopen tien jaar heb ik mijn passie de rug toegekeerd en ben ik er nu weer op beland."
  • Belangrijkste quote of motto: "Geniet van het moment. Je moet accepteren wat het leven je brengt en er gewoon van genieten."

Ondernemerschap was een verrassing

Cayasso heeft een achtergrond in 3D-animatie en is gepassioneerd door het gebruik van technologie voor het vertellen van verhalen. Hij kwam per ongeluk in het ondernemerschap terecht nadat hij in 2011 met een mobiel gameconcept op de proppen kwam.

De iOS-game heette Pota-Toss en aangezien de game zich nog in de ideefase bevond, had Cayasso alleen 3D-afbeeldingen en -ontwerpen. Cayasso werkte hard om kapitaal aan te trekken door een Kickstarter-campagne te lanceren, honderden investeerders te pitchen en deel te nemen aan de in New York gevestigde accelerator DreamIt Ventures. Gedurende deze tijd vond hij een pijnpunt in het opstartproces dat hem naar zijn volgende onderneming leidde.

Vandaag helpt Slidebean oprichters om investeerders te pitchen.

"Nadat ik DreamIT Ventures had doorlopen, opende ik mijn ogen een beetje voor de worstelingen van andere CEO's en zag ik hoeveel van hen net zo worstelden met hun decks als ik," zei Cayasso. "Dit hielp me te beseffen hoeveel meer er te leren viel over startups en fondsenwerving en bracht me op het idee om de 'fix' voor pitchdecks voor startups te creëren. We zagen de mogelijkheid om deze reeks tools te creëren om startups bij elke stap te helpen en lanceerden Slidebean in 2014."

Lesgeven is essentieel voor Cayasso, dus naast het aanbieden van tools, heeft Slidebean ook een YouTube-kanaal met een publiek van meer dan 335.000 abonnees. Het bedrijf publiceert inhoud die is gericht op startup-tips, persoonlijke ervaringen en inzichten in hoe leiders in de technische industrie groeien.

Focus op video-inhoud

Slidebean heeft een divers team van 35 medewerkers die in New York en San Jose werken, en het bedrijf wil zijn verkoop- en productteams laten groeien. Als CEO van een minderheid zei Cayasso dat hij niet gelooft dat zijn huidskleur de groei van zijn bedrijf heeft verstikt, en zelfs als dat het geval zou zijn, is het iets waar hij niet bij stilstaat. Cayasso is meer gericht op het creëren van een inclusieve, veilige en comfortabele werkruimte. Slidebean heeft zelfs een kantoorhond genaamd Toñita in het team.

Image
Image

Het meest lonende moment in Cayasso's ondernemerscarrière is de groei van Slidebean's YouTube-aanwezigheid. In het komende jaar zei Cayasso dat hij nieuwsgierig is om contact te leggen met startup-hubs buiten de VS om met hen in contact te komen en YouTube-content te maken. Hij reist naar sommige plaatsen om korte documentaires over hen te maken voor op Slidebean's YouTube-kanaal. Cayasso hoopt dat nieuwe video-inhoud de groei van Slidebean zal stimuleren.

"Mijn achtergrond is in 3D-animatie, wat zich goed verta alt in film, technologie, verhalen vertellen, ontwerp en animatie. Ik ben een hands-on maker. Ik heb rechtstreeks met meer dan 1.000 Slidebean-klanten gewerkt, assisteren bij het schrijven en ontwerpen van hun pitchdeck, "zei Cayasso. "Ik was te laat met de YouTube-game, maar we zijn er toch in geslaagd een publiek te vinden dat actief naar onze inhoud kijkt en zich consequent bezighoudt met onze inhoud."

Hoewel Slidebean voornamelijk wordt aangedreven door zijn inkomsten, heeft het iets meer dan $ 900.000 aan durfkapitaal opgehaald. Ondanks enkele uitdagingen neemt Cayasso alles in het groeiproces van een startup stap voor stap door.

"Ik vind het leuk om problemen op te splitsen in kleinere problemen en me te concentreren op het één voor één oplossen van [ze]", zei hij. Zie het als een wiskundige vergelijking."

Aanbevolen: