Lauren Maillian: verheffende zwarte en Latinx vrouwelijke oprichters

Inhoudsopgave:

Lauren Maillian: verheffende zwarte en Latinx vrouwelijke oprichters
Lauren Maillian: verheffende zwarte en Latinx vrouwelijke oprichters
Anonim

Een serie-ondernemer in hart en nieren, de toewijding van Lauren Maillian aan diversiteit en inclusie komt tot uiting in al haar werk.

Maillian is de CEO van digitalundivided, een organisatie die gemeenschap en middelen biedt aan zwarte en latinx-vrouwen in alle stadia van het ondernemerstraject. De non-profit gebruikt technologie en gegevens om gekleurde vrouwen te ondersteunen en economische groei te bevorderen in achtergestelde gemeenschappen.

Image
Image
Lauren Maillian.

Collette Bonaparte

"Ons doel als organisatie is om de wereldwijde verschuiving naar inclusieve innovatie en ondernemerschap voor zwarte en Latinx-vrouwen te leiden", vertelde Maillian in een telefonisch interview aan Lifewire. "We willen een wereld creëren waarin alle vrouwen eigenaar zijn van hun werk."

Maillian werd in juni 2020 benoemd tot CEO van digitalundivided nadat hij eerder voorzitter was geweest van de raad van bestuur van de organisatie. De non-profitorganisatie gebruikt technologie om meer achtergestelde vrouwen te bereiken dan ooit tevoren, aangezien alle programma's virtueel worden aangeboden.

Digitalundivided organiseert trainingsprogramma's, pre-acceleratorvoorbereidingscursussen, digitale toppen, een fellowship van 12 maanden voor Black en Latinx-vrouwen en meer. De organisatie publiceert ook verschillende gegevens en onderzoeken gericht op gekleurde vrouwen, waaronder het ProjectDiane-rapport, waarin de staat van vrouwelijke oprichters van Black en Latinx en de startups die zij leiden, worden beschreven.

Snelle feiten

Name: Lauren Maillian

Leeftijd: 36

Van: Upper East Side van New York City

Favoriete game om te spelen: "Normaal game ik niet, maar mijn kinderen wel en Fortnite is de game die we spelen."

Belangrijkste quote of motto waar ze naar leeft: "Is het het waard, zelfs als ik faal?"

Een seriële ondernemer in hart en nieren

Maillian groeide op als enig kind en was tot de zesde klas de enige gekleurde persoon in de klas. Die ervaring van zich 'de ander' voelen heeft haar gevormd als volwassene, zei ze.

Maillian dacht oorspronkelijk dat ze een carrière in de mode zou beginnen, maar werd in plaats daarvan een serie-ondernemer. Ze was mede-oprichter van Sugarleaf Vineyards toen ze 19 was. Ze verkocht dat bedrijf uiteindelijk op 26-jarige leeftijd en gebruikte het kapitaal om in 2011 te beginnen met beleggen en adviseren van engelen.

Ik wil dat het gesprek over het ondersteunen van gekleurde vrouwen als ondernemers en oprichters het reguliere gesprek wordt.

"Ik was gebiologeerd door wat er gebeurde in technologie en de mogelijkheid om een investeerder te zijn," zei Maillian. "Ik was geïntrigeerd door het vermogen om snel te falen en te draaien en te zien hoe ideeën voldoende worden gevalideerd om bedrijven te worden."

In lijn met dit werk lanceerde Maillian in 2011 Gen Y Capital Partners, een versneller en durfkapitaalbedrijf dat investeert in mobiele en internetbedrijven. Ze leidt ook LMB Group, een strategisch marketing- en merkadviesbureau, dat ze in 2011 oprichtte.

"Ik ben altijd een marketeer, merkstrateeg en verhalenverteller geweest", zei Maillian. "Ik ben door veel geïntrigeerd en ik ben zeker geïntrigeerd door dit moment waarop we ons bevinden, dat kansen, digitale versnelling en alles daartussenin omvat."

Maillian's werk houdt daar niet op. Ze is momenteel adviseur voor Pipeline Angels en ze schreef The Path Redefined: Getting to the Top On Your Own Terms, een memoires waarin wordt beschreven hoe ze de gelederen in verschillende sectoren heeft bereikt.

"Ik geloof in teams en systemen, of dat nu thuis of op het werk is", zei Maillian over het jongleren met haar verschillende rollen. "Er is een dorp voor nodig en ik probeer mijn werk zo georganiseerd en gestroomlijnd mogelijk te maken."

Image
Image
Lauren Maillian.

Collette Bonaparte

Drempels voor vrouwelijke ondernemers wegnemen

Met de overstap naar virtuele programmering, zei Maillian dat digitalunidivided veel van de belemmeringen heeft weggenomen om vrouwen geografisch te bereiken. Het 45-koppige team van de non-profitorganisatie werkt ook volledig op afstand en zal dat in de nabije toekomst blijven doen. Maillian is van plan om digitaal te blijven leiden, onverdeeld door 'de tijd te nemen', zegt ze, en digitaal blijven is precies dat.

"Mijn aanpak is heel anders geweest, omdat ik denk dat hoe het er nu uitziet om vrouwen van kleur te helpen winnen in innovatie en ondernemerschap, zo anders is dan voor de pandemie en het is absoluut anders dan 10 jaar geleden toen ik binnenkwam de tech-scene, "zei Maillian. "We leunen echt op alle facetten van technologie om op afstand te kunnen werken en een digitale gemeenschap op te zetten."

Net als de vrouwen voor wie ze werkt, zei Maillian dat ze obstakels is tegengekomen tijdens het uitbouwen van haar verschillende ondernemingen. Een van haar grootste uitdagingen, zei ze, was het vinden van manieren om adequaat te communiceren waarom ze zich op een bepaalde manier voelde. Maillian zei dat ze werkt vanuit intuïtie en op die manier echte zakelijke beslissingen heeft genomen.

"Ik denk dat ik die uitdagingen altijd heb moeten overwinnen, maar ik denk niet dat ik ze ooit als uitdagingen heb gezien", zei Maillian. "Ik denk dat dat de reden is waarom de mannen in de industrie, vooral de niet-minderheden, mij respecteren. Ik ben altijd zeer betrokken bij mijn bedrijf in alle aspecten."

We willen een wereld creëren waarin alle vrouwen eigenaar zijn van hun werk.

Maillian zei dat ze zich concentreert op het voortzetten van het werk om barrières voor vrouwelijke ondernemers weg te nemen en ervoor te zorgen dat vrouwen uit minderheden prioriteit krijgen in financieringsgesprekken.

"Ik ben echt gefocust op het veranderen van de perceptie van gekleurde vrouwen door de mainstream", zei ze. "Ons werk is belangrijk, maar het is niet genoeg. Ik wil dat het gesprek over het ondersteunen van gekleurde vrouwen als ondernemers en oprichters het reguliere gesprek wordt."

Aanbevolen: