Hoe Craig Lewis werknemers helpt betaald te krijgen in de gig-economie

Inhoudsopgave:

Hoe Craig Lewis werknemers helpt betaald te krijgen in de gig-economie
Hoe Craig Lewis werknemers helpt betaald te krijgen in de gig-economie
Anonim

Na het grootste deel van zijn carrière in de loonadministratie te hebben gewerkt, vond Craig Lewis het tijd om te zien hoe technologie de ruimte zou kunnen verstoren om meer financiële vrijheid te bieden.

Image
Image

Lewis is de oprichter en CEO van Gig Wage, curator van een online platform dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het volgen en uitvoeren van betalingen aan 1099 werknemers. Lewis werkt al geruime tijd in de salaristechnologie en helpt ondernemers bij het uitbouwen van een financiële infrastructuur. Daarom begon hij zijn eigen bedrijf, om dat te doen en meer.

"Ons doel is economische empowerment, en dat is echt voor iedereen, inclusief gig-werkers, de bedrijven die hen betalen, mijn personeel en mijn investeerders en aandeelhouders", vertelde Lewis Lifewire in een telefonisch interview.

"Na jaren van loonadministratietechnologie te hebben verkocht, dacht ik, misschien moet ik weten hoe ik het moet bouwen en een beetje meer moeten begrijpen over dit aspect van het opbouwen van een bedrijf."

Lewis lanceerde Gig Wage in de zomer van 2014 nadat hij bij een tech-startup had gewerkt om de kneepjes van het runnen van een bedrijf te leren. Toen Lewis het bedrijf aan het conceptualiseren was, zei hij dat hij zich concentreerde op het bouwen van de 'bank van de gig-economie'.

Gig Wage's manier om dit te doen is door middel van salarisadministratie en het helpen van bedrijven bij het betalen, beheren en ondersteunen van alle soorten 1099 werknemers via haar online platform. Het bedrijf biedt ook financiële diensten en hulpmiddelen aan onafhankelijke contractanten die begeleiding nodig hebben om hun financiën te beheren.

Snelle feiten

  • Name: Craig Lewis
  • Leeftijd: 39
  • Van: Dallas, Texas
  • Favoriete game om te spelen: Hij is een gepensioneerde gamer die erover denkt zijn console af te stoffen voor de terugkeer van de NCAA Football-videogame.
  • Belangrijkste citaat of motto waar hij naar leeft: "Ga ervoor."

Een team vormen dat standhoudt

Het hoofdkantoor van Gig Wage bevindt zich in Dallas, maar het bedrijf is een virtueel team op afstand met 17 medewerkers verspreid over het hele land. Lewis heeft plannen om zijn team tegen het einde van het jaar te verdubbelen, met een aantal belangrijke groeiplannen in uitvoering.

Toen Lewis zijn team begon uit te bouwen, zei hij dat het moeilijkste was om de juiste mensen te vinden om zich bij het bedrijf aan te sluiten. Hij probeerde freelancers, ontwikkelaarswinkels en andere verkooppunten voordat hij uitvond wat de beste manier was om ontwikkelaars aan te trekken.

"Ik ben een niet-technische oprichter. Ik kan het zien, ik kan het ontwerpen, ik kan het spreken, ik kan het begrijpen, maar ik bouw het niet noodzakelijkerwijs allemaal", zei hij. "Het was in het begin erg moeilijk om de juiste mensen te vinden om me te helpen bouwen."

De uitdagingen die je als ondernemer ervaart, veranderen niet als je zwart bent of als je een vrouw bent; ze worden alleen maar moeilijker.

Toen hij eenmaal besefte hoe moeilijk het was om een team op te bouwen, ging Lewis all-in en legde zijn primaire focus op het vinden van de juiste baselinemensen om zijn onderneming van de grond te krijgen. Ongeveer twee jaar lang werkte Gig Wage met slechts ongeveer vijf of zes fulltime werknemers voordat het een aanzienlijk risicokapitaal kreeg om uit te breiden.

"Tot onze laatste financieringsronde waren we traag met het aannemen van personeel. We bleven strak, klein en machtig", zei Lewis.

Gig Wage heeft tot nu toe ongeveer $ 13 miljoen aan durfkapitaal opgehaald en het bedrijf heeft onlangs in januari een Series A-financieringsronde van $ 2,5 miljoen afgesloten. Lewis zei dat 60% van die recente financiering zal gaan naar het vinden van het technische talent dat Gig Wage nodig heeft.

Gebouwd om te overwinnen

Gig Wage heeft operationeel geen slag gemist toen de pandemie toesloeg. Toch zei Lewis dat het bedrijf een aanzienlijke opleving in het bedrijfsleven zag toen fulltime professionals overstapten naar onafhankelijke contractanten en bedrijven freelancers aanboren als een creatievere manier van personeel. Lewis zag dat bedrijven begonnen over te stappen van traditionele payroll-bedrijven naar Gig Wage omdat ze flexibelere payroll-services wilden.

"Vanuit zakelijk oogpunt is het een versneller voor ons geweest", zei Lewis.

Image
Image

Hoewel het opbouwen van een bedrijf voor elke ondernemer een uitdaging kan zijn, zijn er veel hindernissen die Lewis heeft moeten overwinnen tijdens het opbouwen van zijn bedrijf als zwarte man. Hij zei dat hij vaak de enige persoon in de kamer was die op hem leek, maar hij is gedurfd en zegt graag dat hij "er voor gebouwd" is wanneer hij de uitdagingen aangaat.

"De uitdagingen die je als ondernemer ervaart, veranderen niet als je zwart bent of als je een vrouw bent; ze worden alleen maar moeilijker", zei Lewis.

"Geld inzamelen wordt 10 keer moeilijker, en een van de grote dingen waar mensen buiten de toegang tot durfkapitaal en investeerders niet over praten, zijn de zakelijke contracten en kansen die we niet krijgen omdat we minderheden zijn."

Terwijl Lewis zijn bedrijf blijft groeien, is hij het meest gefocust op het bouwen van een divers en inclusief team. Aanwerving is op dit moment het meest kritieke aspect van de groeiplannen van Gig Wage, aangezien het bedrijf zich wil vestigen als dé financiële infrastructuur voor de gig-economie.

"We willen een erkend merk worden als mensen denken aan betalingsuitdagingen in deze ruimte", concludeerde hij.

Aanbevolen: