Hoe de 30-30-30 harde reset-regel voor routers te volgen

Inhoudsopgave:

Hoe de 30-30-30 harde reset-regel voor routers te volgen
Hoe de 30-30-30 harde reset-regel voor routers te volgen
Anonim

Wat te weten

  • Houd de resetknop 30 seconden ingedrukt. Terwijl u deze vasthoudt, koppelt u de router 30 seconden los, zet u hem aan en houdt u 30 seconden vast.
  • Nadat de router is gereset, logt u in met het standaard IP-adres, gebruikersnaam en wachtwoord waarmee deze oorspronkelijk was geconfigureerd.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw router terugzet naar de fabrieksinstellingen met behulp van de 30-30-30-regel. Het resetten van je router kan twee dingen betekenen: ofwel zet je hem uit en weer aan, waarbij de instellingen intact blijven, ofwel zet je hem terug naar de fabrieksinstellingen.

Image
Image

Een 30-30-30 router reset uitvoeren

Hoewel de procedure van een bepaalde router kan verschillen, wordt de regel voor een fabrieksreset over het algemeen aangeduid met de stenonaam van een 30-30-30-reset: houd de reset-knop 30 seconden ingedrukt, koppel de router los van de stroombron gedurende 30 seconden en sluit hem vervolgens aan met de resetknop nog eens 30 seconden ingedrukt.

  1. Met de router aangesloten en ingeschakeld, houdt u de reset-knop gedurende 30 seconden ingedrukt. Deze knop is meestal een kleine stip die in de achterkant van de router is verzonken. Mogelijk hebt u een schroevendraaier van een juwelier of een gebogen paperclip nodig om er toegang toe te krijgen.
  2. Terwijl u de knop nog steeds ingedrukt houdt, koppelt u de router nog 30 seconden los van de stroombron.
  3. Met de resetknop nog steeds ingedrukt, zet u de stroom weer aan en houdt u deze nog 30 seconden vast.

Nadat dit proces van 90 seconden is voltooid, wordt uw router hersteld naar de fabrieksinstellingen. Uw specifieke router vereist mogelijk niet de volledige 30-30-30-procedure. Sommige routers kunnen na slechts 10 seconden en zonder power cycling een harde reset worden uitgevoerd, maar de 30-30-30-benadering zal de router niet schaden. Het onthouden en volgen van deze 30-30-30 regel wordt aanbevolen als algemene richtlijn.

Nadat een router opnieuw is ingesteld, logt u erop in met het standaard IP-adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee deze oorspronkelijk was geconfigureerd. Als uw router van een van de grote routerfabrikanten is, zoals NETGEAR, Linksys, Cisco of D-Link, vindt u de standaardinformatie voor uw router op hun websites of in de documentatie die bij de router is geleverd.

Kies of u een router wilt herstarten of resetten

Een router opnieuw opstarten en een router resetten zijn twee verschillende procedures. Het opnieuw opstarten is een eenvoudiger proces en u moet het proberen voordat u de reset uitvoert. Als opnieuw opstarten het probleem van de router niet oplost, is de 30-30-30-reset nog steeds beschikbaar.

Een herstart van de router sluit alle functies van het apparaat af en start opnieuw op, maar behoudt alle instellingen van de router. Het is vergelijkbaar met hoe het opnieuw opstarten van uw computer deze uitschakelt en vervolgens weer aanzet. Routers kunnen opnieuw worden opgestart door de stroom uit te schakelen of via de menu's van de console zonder de 30-30-30-resetprocedure te doorlopen.

Een router-reset start de router opnieuw op, wijzigt de instellingen en verwijdert aangepaste configuraties die erop zijn toegepast. Dit betekent dat uw draadloze netwerkinstellingen, aangepaste DNS-servers en eventuele poortdoorschakelingsinstellingen die u eerder had ingevoerd, worden verwijderd wanneer de software wordt hersteld naar de standaardstatus.

Hoewel het misschien voor de hand liggend lijkt, zien veel mensen het opnieuw opstarten van een router niet als een manier om problemen met thuisnetwerken op te lossen. Het opnieuw opstarten van uw router helpt in de volgende situaties:

  • Als de beheerdersconsole niet reageert op zijn IP-adres (192.168.1.1 of equivalent).
  • Wanneer klanten er plotseling geen verbinding meer mee kunnen maken (vooral wifi-clients).
  • Nadat uw huis een stroomstoring of een stroomstoring heeft gehad.
  • Als de router lange tijd niet is gereset, een maand of langer.
  • Om de DNS-cache van de router te wissen.

Kan een router te vaak opnieuw worden opgestart of opnieuw worden ingesteld?

Net als computers, telefoons en andere apparaten kan een thuisrouter uiteindelijk uitvallen als de stroom te vaak wordt gewisseld. Moderne routers kunnen echter duizenden keren opnieuw worden opgestart of opnieuw worden ingesteld voordat u zich zorgen hoeft te maken. Controleer de specificaties van de fabrikant voor betrouwbaarheidsclassificaties als u zich zorgen maakt over de effecten van frequente power cycling op uw router.

Aanbevolen: