Hoe iTunes-nummers naar MP3 te converteren in 5 eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Hoe iTunes-nummers naar MP3 te converteren in 5 eenvoudige stappen
Hoe iTunes-nummers naar MP3 te converteren in 5 eenvoudige stappen
Anonim

Wat te weten

  • Markeer de nummers die u wilt converteren in iTunes en ga naar File > Convert > Maak MP3-versie.
  • Om de conversie-instellingen aan te passen, ga naar iTunes/Edit > Preferences > General > Instellingen importeren > MP3-encoder.
  • Apple Music-bestanden kunnen niet worden geconverteerd naar MP3-indeling omdat deze bestanden een soort DRM gebruiken die dit verhindert.

Dit artikel legt uit hoe je iTunes-nummers naar MP3 converteert. Instructies zijn van toepassing op iTunes 12 voor Windows en Mac, maar het proces zou vergelijkbaar moeten zijn in oudere versies.

Hoe iTunes naar MP3 te converteren

Als je nummers die je in de iTunes Store koopt op andere apparaten wilt downloaden, moet je ze naar mp3's converteren. U kunt een in iTunes ingebouwde tool gebruiken om iTunes AAC-geformatteerde nummers naar MP3's te converteren.

  1. Met de audio-omzetter die in iTunes is ingebouwd, kun je je conversie-instellingen beheren, inclusief wat voor soort bestanden je wilt maken en de audiokwaliteit die je wilt dat ze hebben.

    Als u uw instellingen voor deze taak op Mac wilt wijzigen, gaat u naar iTunes > Voorkeuren > Algemeen> Instellingen importeren > selecteer MP3 Encoder.

    Ga in Windows naar Bewerken > Voorkeuren > Algemeen > Import Settings, en kies MP3 Encoder voor de Import Using optie. Selecteer OK en vervolgens OK om terug te keren naar uw bibliotheek.

    Image
    Image

    Je kunt iTunes ook gebruiken om MP3's, AAC's en meer te maken.

  2. Zoek het nummer of de nummers die je naar MP3 wilt converteren in iTunes en klik er één keer op.

    Je kunt één nummer tegelijk markeren, groepen nummers of albums (selecteer het eerste nummer, houd de Shift-toets ingedrukt en selecteer het laatste nummer), of zelfs niet-aaneengesloten nummers (houd de Command-toets ingedrukt op een Mac of Control op een pc en klik vervolgens op de nummers).

  3. Wanneer de nummers die u wilt converteren zijn gemarkeerd, klikt u op het File menu in iTunes.
  4. Klik op Convert (in sommige oudere versies van iTunes, zoek in plaats daarvan naar Create New Version).

    Image
    Image
  5. Klik op Maak MP3-versie aan. Dit converteert de iTunes-nummers naar MP3-bestanden voor gebruik op andere soorten MP3-spelers (ze werken ook nog steeds op Apple-apparaten).

    Het nieuwe MP3-bestand dat u zojuist hebt gemaakt, verschijnt in iTunes naast de originele AAC-versie.

iTunes en Apple Music Gebruik AAC niet MP3

Mensen gebruiken MP3 als een generieke naam om naar alle digitale muziekbestanden te verwijzen, maar dat klopt niet helemaal. MP3 verwijst eigenlijk naar een specifiek type muziekbestand. Nummers die zijn gekocht bij iTunes en gedownload van Apple Music hebben de AAC-indeling. Hoewel zowel AAC als MP3 digitale audiobestanden zijn, is AAC een indeling van de volgende generatie die is ontworpen om beter geluid te bieden en evenveel of minder opslagruimte in beslag te nemen dan MP3's.

Aangezien muziek van iTunes als AAC wordt geleverd, denken veel mensen dat het een eigen Apple-formaat is. Het is niet. AAC is voor vrijwel iedereen beschikbaar. AAC-bestanden werken ook met Apple-producten en producten van veel andere bedrijven. Toch ondersteunt niet elke MP3-speler ze, dus als je je muziek op die apparaten wilt afspelen, moet je de iTunes-nummers naar MP3 converteren.

Er zijn veel audioprogramma's die deze conversie kunnen uitvoeren, maar je hebt ze niet per se nodig. Je hebt iTunes al op je computer, dus het is waarschijnlijk het gemakkelijkst om het te gebruiken. De instructies in dit artikel laten zien hoe u iTunes kunt gebruiken om nummers van iTunes-indeling naar MP3 te converteren.

Er zijn veel programma's die nummers van het ene formaat naar het andere kunnen converteren, inclusief van iTunes naar MP3. Dat is geweldig, maar in de meeste gevallen heb je ze niet nodig. Tenzij je heel specifieke behoeften hebt (zoals FLAC; als je dat niet weet, is de kans groot dat je het niet nodig hebt), geef het geld niet uit aan audioconversiesoftware. Gebruik gewoon iTunes.

Image
Image

Wat te doen met ongewenste of dubbele nummers

Als je iTunes naar MP3 hebt geconverteerd, wil je misschien niet dat de AAC-versie van het nummer ruimte inneemt op je harde schijf. Als dat het geval is, kunt u het nummer uit iTunes verwijderen. U kunt zelfs dubbele nummers in iTunes verwijderen om het opschonen gemakkelijker te maken.

Aangezien de iTunes-versie van het bestand het origineel is, moet u ervoor zorgen dat er een back-up van wordt gemaakt voordat u het verwijdert. U kunt iCloud ook gebruiken om iTunes-aankopen opnieuw te downloaden.

Kun je Apple Music-nummers naar MP3 converteren?

Deze instructies zijn van toepassing op nummers die je koopt in de iTunes Store, maar hoe zit het met nummers die je op je computer hebt staan van Apple Music? Kunnen ze worden geconverteerd naar MP3?

Hoewel Apple Music-nummers het AAC-formaat gebruiken, worden ze beschermd door een speciaal soort DRM, zodat je ze niet naar MP3 kunt converteren. De DRM controleert of je een geldig Apple Music-abonnement hebt. Apple (of welk muziekstreamingbedrijf dan ook) wil niet dat je een heleboel nummers downloadt, ze naar MP3 converteert, je abonnement opzegt en de muziek houdt. Er is dus geen manier om Apple Music naar MP3 te converteren, tenzij je de DRM kunt breken.

Het converteren van nummers kan de geluidskwaliteit verslechteren. Voordat u iTunes naar MP3 converteert, is het belangrijk om te weten dat dit de geluidskwaliteit van de muziek enigszins vermindert. Dit komt omdat zowel AAC als MP3 gecomprimeerde versies zijn van het originele songbestand en dus al een lagere kwaliteit hebben. Het converteren van AAC naar een ander gecomprimeerd formaat zoals MP3 betekent dat er nog meer compressie en kwaliteitsverlies zal zijn.

Hoe iTunes- en MP3-bestanden uit elkaar te houden

Als je eenmaal zowel de AAC- als de MP3-versie van een nummer in iTunes hebt staan, is het niet eenvoudig om ze uit elkaar te houden. Ze zien eruit als twee exemplaren van hetzelfde nummer. Maar elk bestand in iTunes slaat informatie over het nummer op, zoals de artiest, de lengte en het bestandstype. Om erachter te komen welk bestand de MP3 is en welke de AAC, heb je toegang tot ID3-tags zoals artiest, genre en andere nummerinfo in iTunes.

FAQ

    Hoe voeg ik handmatig albumhoezen toe aan een MP3 in iTunes?

    Als u albumhoezen in iTunes wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop op het album en selecteert u Albuminfo. Ga naar Artwork > Artwork toevoegen. Selecteer de albumillustratie die u wilt toevoegen en selecteer OK.

    Hoe maak ik een MP3-beltoon op mijn iPhone zonder iTunes?

    Om de beltoon te maken, gebruikt u zoiets als GarageBand om een geluidsfragment te maken van uw geselecteerde muziek. Eenmaal aangemaakt, ga naar Instellingen > Sounds & Haptics > Ringtone. Selecteer de beltoon die in GarageBand is gemaakt om deze in te stellen als uw beltoon.

Aanbevolen: