Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt resetten in een paar eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt resetten in een paar eenvoudige stappen
Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt resetten in een paar eenvoudige stappen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de IForgotAppleID-website van Apple. Voer de gebruikersnaam in en gebruik een herstel-e-mail of beantwoord beveiligingsvragen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Als je tweestapsverificatie gebruikt, verschijnt er een Reset Password bericht op je vertrouwde apparaat. Volg de aanwijzingen om het wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Op een Mac logt u in bij iTunes en klikt u op Apple ID of wachtwoord vergeten. Volg daarna de aanwijzingen om uw Apple ID-wachtwoord opnieuw in te stellen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instelt als u het bent vergeten.

Hoe u uw Apple ID-wachtwoord op internet kunt resetten

Als je alle wachtwoorden hebt geprobeerd waarvan je denkt dat ze correct zijn en je nog steeds niet kunt inloggen, moet je je Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen. Hier leest u hoe u dat doet via de website van Apple (als u tweefactorauthenticatie hebt ingesteld op uw Apple ID, slaat u deze instructies over en gaat u naar het volgende gedeelte):

  1. Ga in je browser naar iforgot.apple.com.
  2. Voer uw Apple ID-gebruikersnaam in en klik vervolgens op Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Er zijn twee manieren om je wachtwoord opnieuw in te stellen: door het herstel-e-mailadres te gebruiken dat je in je account hebt staan of door je beveiligingsvragen te beantwoorden. Maak uw keuze en klik op Doorgaan.
  4. Als je ervoor hebt gekozen om Een e-mail te ontvangen, controleer dan het e-mailaccount dat op het scherm wordt weergegeven, voer vervolgens de verificatiecode uit de e-mail in en klik op Doorgaan. Ga nu naar stap 7.

  5. Als je ervoor hebt gekozen om beveiligingsvragen te beantwoorden, begin dan met het invoeren van je geboortedatum, beantwoord dan twee van je beveiligingsvragen en klik op Doorgaan.
  6. Voer uw nieuwe Apple ID-wachtwoord in. Het wachtwoord moet uit 8 of meer tekens bestaan, hoofdletters en kleine letters bevatten en ten minste één cijfer bevatten. De Strength indicator laat zien hoe veilig het wachtwoord dat je kiest is.
  7. Als u tevreden bent met uw nieuwe wachtwoord, klikt u op Reset Password om de wijziging aan te brengen.

Uw Apple ID-wachtwoord opnieuw instellen met tweestapsverificatie

Het opnieuw instellen van uw Apple ID-wachtwoord vereist meer stappen als u tweefactorauthenticatie gebruikt om een extra beveiligingslaag te bieden. In dat geval:

  1. Volg de eerste twee stappen in de bovenstaande instructies.
  2. Bevestig vervolgens uw vertrouwde telefoonnummer. Voer het nummer in en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Je krijgt een scherm waarin staat dat je je vertrouwde apparaten moet controleren.

    Image
    Image
  4. Op een van uw vertrouwde apparaten verschijnt een Reset Password pop-upvenster. Klik of tik op Toestaan.
  5. Voer de toegangscode van het apparaat in.
  6. Voer vervolgens uw nieuwe Apple ID-wachtwoord in, voer het een tweede keer in voor verificatie en tik op Volgende om uw wachtwoord te wijzigen.

    Image
    Image

Hoe u uw Apple ID-wachtwoord kunt resetten in iTunes op een Mac

Als je een Mac gebruikt en deze aanpak verkiest, kun je je Apple ID-wachtwoord ook opnieuw instellen via iTunes. Hier is hoe:

  1. Begin met het starten van iTunes op uw computer.
  2. Klik op het Account menu.
  3. Klik op Aanmelden.

    Image
    Image
  4. Klik in het pop-upvenster op Apple ID of wachtwoord vergeten? (het is een kleine link net onder het wachtwoordveld).

    Image
    Image
  5. Voer in het volgende pop-venster uw Apple ID. in

    Image
    Image
  6. Een ander pop-upvenster zal u vragen het wachtwoord in te voeren dat u gebruikt voor uw computergebruikersaccount. Dit is het wachtwoord dat u gebruikt om in te loggen op de computer.
  7. Voer uw nieuwe wachtwoord in, voer het een tweede keer in voor verificatie en klik vervolgens op Doorgaan.
  8. Als je dubbele-factor-authenticatie hebt ingeschakeld, moet je je vertrouwde telefoonnummer invoeren.

    Image
    Image
  9. Kies Gebruik een vertrouwd telefoonnummer of Gebruik een ander apparaat. Volg daarna de bovenstaande stappen op uw vertrouwde apparaat om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Image
    Image

U kunt dit proces ook gebruiken in het paneel iCloud-systeemvoorkeuren. Ga hiervoor naar Apple-menu > System Preferences > iCloud > Account Details >Wachtwoord vergeten?

Hoe een accountherstelcontact in te stellen

Gebruikers van iOS 15, iPadOS 15 en macOS Monterrey (12.0) hebben een andere optie om hun iCloud-wachtwoord opnieuw in te stellen: contacten voor accountherstel. Met deze functie wijst u een vertrouwde persoon aan die een herstelsleutel kan verstrekken zodra u een paar vragen aan Apple hebt beantwoord om uw identiteit te verifiëren. U moet deze functie van tevoren instellen, aangezien u geen toegang hebt tot deze instellingen zonder uw iCloud-account.

Als u een contactpersoon voor accountherstel op uw iPhone of iPad wilt aanwijzen, gaat u naar Instellingen > [uw naam] > Password and Security > Account Recovery en tik op Add Recovery Contact Volg daarna de instructies om iemand uit te nodigen om uw ACR te worden. Ze moeten akkoord gaan met het verzoek voordat ze verschijnen tijdens het proces voor het opnieuw instellen van het wachtwoord.

Ga op een Mac naar Systeemvoorkeuren > Apple ID > Wachtwoord en beveiliging > Account Recovery en selecteer Add Recovery Contact Hier gelden dezelfde instructies als op een iPhone. In beide gevallen moet u twee-factor-autorisatie actief hebben om een herstelcontact aan te wijzen.

Hoe je ook kiest om je wachtwoord opnieuw in te stellen, als alle stappen zijn voltooid, zou je weer moeten kunnen inloggen op je account. Probeer in te loggen bij de iTunes Store of een andere Apple-service met het nieuwe wachtwoord om te controleren of het werkt. Als dit niet het geval is, doorloop je dit proces opnieuw en zorg je ervoor dat je je nieuwe wachtwoord bijhoudt.

Waarom uw Apple ID zo belangrijk is

Omdat uw Apple ID zo wordt gebruikt voor veel van de belangrijke diensten van Apple, kan het vergeten van uw Apple ID-wachtwoord voor veel problemen zorgen. Als u zich niet kunt aanmelden bij uw Apple ID, kunt u iMessage of FaceTime, Apple Music of de iTunes Store mogelijk niet gebruiken en kunt u geen wijzigingen aanbrengen in uw iTunes-account.

De meeste mensen gebruiken dezelfde Apple ID voor al hun Apple-diensten (technisch gezien kun je één Apple ID gebruiken voor zaken als FaceTime en iMessage en een andere voor de iTunes Store, maar de meeste mensen doen dat niet). Dat maakt het vergeten van uw wachtwoord een bijzonder ernstig probleem.

Aanbevolen: