Kindermodus op Microsoft Edge: wat het is en hoe het te gebruiken

Inhoudsopgave:

Kindermodus op Microsoft Edge: wat het is en hoe het te gebruiken
Kindermodus op Microsoft Edge: wat het is en hoe het te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open de kindermodus in Microsoft Edge door uw profielafbeelding te selecteren en Bladeren in de kindermodus. in te schakelen
  • Stel de leeftijdsinstelling voor uw kind in de eerste wizard in, of configureer deze in het gedeelte Familie van uw Edge-profielinstellingen.
  • Toegestane websites toevoegen of verwijderen in het gedeelte Familie van uw Edge-profielinstellingen.

Als je kinderen hebt en wilt dat ze veilig internetten op je computer, kan de kindermodus op Microsoft Edge helpen. In dit artikel leer je wat de kindermodus is en hoe je deze kunt gebruiken.

Wat is de kindermodus op Microsoft Edge?

Als je de kindermodus inschakelt in Microsoft Edge, schakelt Edge een inhoudsfilter in dat beperkt welke sites je kind kan bezoeken. De kindermodus is vooraf geïnstalleerd op sommige kindvriendelijke sites en u kunt deze lijst op elk moment als ouder bewerken.

Kindermodus in Microsoft Edge vult ook het volledige scherm, zodat uw kind niet wordt afgeleid door uw bureaublad of in de verleiding komt om op uw taakbalk te klikken en andere toepassingen te openen. Enkele andere functies van de kindermodus zijn:

  • Alle website-trackingscripts worden tijdens gebruik geblokkeerd.
  • Het Edge SafeSearch-filter beperkt zoekopdrachten op het web.
  • Voor het wijzigen van de instellingen of het verlaten van de kindermodus moet je je computerwachtwoord of pincode invoeren.

Kindermodus is ideaal om te gebruiken als je kind tussen de 5 en 12 jaar oud is. Je hebt de mogelijkheid om de kindermodus te configureren tussen twee leeftijdsgroepen en je kunt deze instelling op elk moment wijzigen.

Hoe schakel ik de kindermodus in op Edge?

Kindermodus inschakelen in Microsoft Edge is net zo eenvoudig als het selecteren van uw profiel en het inschakelen ervan. Er is een korte installatiewizard die u eerst moet doorlopen.

  1. De functie Kindermodus is alleen beschikbaar na Microsoft Edge versie 90. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie hebt door Edge te openen en naar edge://settings/help te gaan. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie.

    Image
    Image
  2. Als u de kindermodus in Microsoft Edge wilt openen, selecteert u uw profielafbeelding en selecteert u Bladeren in de kindermodus.

    Image
    Image
  3. In het welkomst-pop-upvenster selecteert u Aan de slag.

    Image
    Image
  4. Kies de leeftijdsgroep voor uw kind. De opties hier zijn 5-8 jaar of 9-12 jaar.

    Image
    Image
  5. Als je klaar bent, wordt Edge geopend in de kindermodus op volledig scherm. U zult merken dat de Windows-taakbalk, het browsertabblad en het URL-gedeelte bovenaan verdwijnen.

    Image
    Image

    Onthoud dat de Microsoft Edge Kids-modus het URL-veld of de URL-tabbladen niet uitschakelt. Het blokkeert ook de computertoegang niet. Ze kunnen de cursor nog steeds naar de bovenkant van het scherm verplaatsen om toegang te krijgen tot het URL-veld en de tabbladen. En als u Kindermodusvenster afsluiten selecteert in het profielmenu, verschijnt de Windows-taakbalk en deze is nog steeds functioneel. De taakbalk is hierna alleen zichtbaar als u het wachtwoord voor het gebruikersaccount opgeeft. U moet nog steeds ouderlijk toezicht instellen op uw computer.

  6. Uw kind kan de knop Kleuren en achtergrond selecteren om het thema en de achtergrond voor de Microsoft Edge-kindermodus te wijzigen.

    Image
    Image
  7. Als uw kind op enig moment een site probeert te bezoeken die niet op de lijst met toegestane sites staat, krijgt het een foutscherm te zien. In het foutscherm kunnen ze Toestemming verkrijgen selecteren om u te vragen of ze toegang hebben tot die website.

    Image
    Image

Hoe sites voor kinderen toe te staan of te weigeren

U kunt de lijst met sites bewerken die uw kind mag bezoeken. U moet dit echter doen wanneer u bent aangemeld bij uw account en Edge niet in de kindermodus staat.

  1. Selecteer uw profielafbeelding en selecteer Profielinstellingen beheren in het menu.

    Image
    Image
  2. Selecteer op de pagina Instellingen Familie in het linkernavigatievenster. Kies vervolgens Beheer toegestane sites in de kindermodus in het rechterdeelvenster.

    Image
    Image
  3. Het zal een lijst met toegestane websites weergeven. Om een nieuwe toe te staan, selecteer Add website.

    Image
    Image
  4. Typ de URL van de website en selecteer Toevoegen.

    Image
    Image

Hoe haal ik mijn computer uit de kindermodus?

Uw kind kan de Microsoft Edge Kids-modus niet verlaten zonder uw toestemming. U moet hiervoor uw computerwachtwoord of pincode invoeren.

  1. Verplaats de cursor naar de bovenkant van het scherm om de URL-balk zichtbaar te maken en selecteer Kindermodus.

    Image
    Image
  2. Selecteer Verlaat het kindermodusvenster.

    Image
    Image
  3. Voer uw computerwachtwoord of pincode in en Microsoft Edge keert terug naar de normale modus.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe zet ik ouderlijk toezicht op een iPhone?

    Als u ouderlijk toezicht wilt gebruiken op de iPhone van uw kind of een ander iOS-apparaat, gaat u naar Instellingen en tikt u op Schermtijd Tik op Downtime om tijd buiten het scherm in te plannen. Tik op App-limieten om tijdslimieten voor apps in te stellen. Stel Communicatielimieten in om alleen bepaalde contacten toe te staan. Tik op Inhouds- en privacybeperkingen en schakel het in, en tik vervolgens op Inhoudsbeperkingen om toestemmingen voor verschillende categorieën toe te staan of te weigeren.

    Hoe gebruik ik het ouderlijk toezicht van YouTube?

    Om het ouderlijk toezicht van YouTube te gebruiken, gaat u naar de YouTube accountprofielafbeelding, selecteert u Beperkte modus en schakelt u deze in. Tik in de YouTube-app op profile image > Settings > General en schakel Beperkte modus Beperkte modus is bedoeld om inhoud van expliciete aard te beperken. YouTube geeft geen garanties dat de functie 100 procent effectief is.

    Hoe gebruik ik Safari ouderlijk toezicht?

    Als u Safari-ouderlijk toezicht op een iOS-apparaat wilt gebruiken, gaat u naar Instellingen > Schermtijd > Inhoud en privacy Beperkingen > Inhoudsbeperkingen > Webinhoud Om toegang tot websites voor volwassenen te voorkomen, tikt u op Beperk websites voor volwassenenOm sites aan te duiden die altijd of nooit zijn toegestaan, tik je op Add Website en voeg je het adres van de site toe. Om het apparaat te beperken tot het bladeren door vooraf gedefinieerde websites, tikt u op Alleen toegestane websites

Aanbevolen: