Een PS4-controller gebruiken op Steam

Inhoudsopgave:

Een PS4-controller gebruiken op Steam
Een PS4-controller gebruiken op Steam
Anonim

Wat te weten

  • Om verbinding te maken, ga naar View > Settings > Controller > Algemene controllerinstellingen > PS4-configuratieondersteuning.
  • Om te navigeren, drukt u op PS en gaat u naar Instellingen > Basisconfiguraties >Big Picture-modusconfiguratie.

Dit artikel legt uit hoe je een PS4-controller aansluit en configureert met Steam en hoe je door Steam navigeert met de controller.

Een PS4-controller gebruiken op Steam

Games spelen op Steam met een PS4-controller is opmerkelijk eenvoudig: sluit de controller aan op je pc en je bent klaar om te gaan. Met een beetje extra werk kun je zelfs draadloos spelen en de knoptoewijzing naar wens wijzigen. Laten we leren hoe je je PS4-controller correct kunt configureren met Steam.

Dit artikel is specifiek gericht op het gebruik van de PS4-controller met het Steam-platform, maar je kunt een PS4-controller op je pc of Mac gebruiken zonder Steam.

Hoe de PS4-controller op Steam aan te sluiten

Voordat je je PS4-controller met Steam gaat gebruiken, moet je enkele voorbereidende acties ondernemen, waaronder ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de Steam-client hebt. Volg deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat alle PlayStation 4-consoles in de buurt zijn losgekoppeld. Anders kan de controller proberen te synchroniseren met de console in plaats van met uw computer.
  2. Start Steam op uw pc.

  3. Selecteer Steam in de linkerbovenhoek van het venster om een vervolgkeuzemenu te openen en selecteer vervolgens Check for Steam Client Updates.

    Image
    Image
  4. Download en installeer alle beschikbare updates. Eenmaal klaar, zal Steam opnieuw opstarten.
  5. Wanneer Steam opnieuw wordt gestart, sluit je je PS4-controller aan op een USB-poort op je pc.
  6. Selecteer in het Steam-clientvenster Bekijken > Instellingen > Controller >Algemene controllerinstellingen.
  7. Je zou je controller moeten zien onder Detected Controllers. Selecteer het vakje naast PS4-configuratieondersteuning. Vanaf dit scherm kun je je controller een naam geven, de kleur van het licht bovenop de controller wijzigen en de trilfunctie in- of uitschakelen.

    Image
    Image

    Als Steam je controller niet detecteert, controleer dan nogmaals de USB-kabelverbinding. Door de controller los te koppelen en weer aan te sluiten, wordt het probleem soms opgelost.

  8. Selecteer Submit om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Bottom Line

Als je de Steam Link-hardware gebruikt om games op je tv te spelen, is de installatie in principe hetzelfde, behalve dat je de PS4-controller op de Steam Link moet aansluiten in plaats van op je pc. De Steam Link zal zelfs automatisch enkele configuratiestappen uitvoeren.

Een PS4-controller draadloos verbinden met Steam

Als je de PS en Share knoppen tegelijkertijd ingedrukt houdt op je controller, kan je pc deze automatisch detecteren via Bluetooth. Als dit niet het geval is, heb je mogelijk een PS4 DualShock 4 draadloze dongle nodig om draadloos te spelen. Officiële kunnen worden gekocht bij Sony, of u kunt er een vinden die door een andere fabrikant is gemaakt.

De PS4-controller draadloos koppelen met Steam:

  1. Start Steam.
  2. Steek de PS4 Bluetooth-dongle in de USB-poort van je computer.
  3. Houd tegelijkertijd de PS en Share knoppen op de controller ingedrukt totdat het lampje bovenop begint te knipperen.
  4. Wanneer de controller in de apparatenlijst verschijnt, drukt u op de X-knop op de controller om deze te activeren.
  5. Druk op de knop aan het uiteinde van de dongle. Het zou ook moeten gaan knipperen.

In-game besturing configureren

Je zou nu de meeste Steam-games met je PS4-controller moeten kunnen spelen, maar je kunt verder aanpassen hoe je controller werkt voor specifieke games. Deze stap kan inderdaad nodig zijn voor games die voornamelijk afhankelijk zijn van toetsenbordinvoer.

Om de instellingen van de in-game controller te bewerken, druk je op de PS-knop in het midden van de controller. Vanuit het resulterende scherm kunt u specifieke toetsenbordacties toewijzen aan uw controllerknoppen. De meeste moderne games zouden de juiste PlayStation-knopconfiguratie moeten weergeven, maar sommige oudere games kunnen in plaats daarvan een Xbox-controller weergeven. Desalniettemin zou je in staat moeten zijn om de knoptoewijzing te achterhalen en je PS4-controller zonder problemen te gebruiken.

Als je klaar bent met spelen, moet je de controller handmatig uitschakelen. Houd de PS-knop 7-10 seconden ingedrukt.

Je kunt ook een toetsenbord en muis aansluiten op je PS4. Je kunt zelfs een PS4-controller op een Xbox One gebruiken.

Navigeren door Steam met een PS4-controller

Naast het spelen van games, kun je je PS4-controller gebruiken om door het Steam-platform te navigeren. U kunt de joysticks bijvoorbeeld als muis gebruiken en zelfs het trackpad van de controller inschakelen.

  1. Open Steam in Big Picture-modus. U kunt het Big Picture-pictogram in de rechterbovenhoek van de Steam-client selecteren, of u kunt gewoon op de PS-knop drukken.

    Image
    Image
  2. Selecteer het settings icoon in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Select Basisconfiguraties > Configuratie Big Picture-modus.
  4. Vanaf hier kun je de besturing configureren voor het navigeren door Steam in zowel de desktop- als de Big Picture-modus.

    Image
    Image
  5. Geniet van het navigeren door Steam met je draadloze PS4-controller.

FAQ

    Hoe kan ik de bewegingssensor op mijn PS4-controller in Steam uitschakelen?

    Open Steam en ga naar Settings > In-Game > plaats een vinkje naast Use the Big Picture Overlay bij gebruik van een controller met Steam Input vanaf het bureaublad > OKDruk in het spel op Shift+ Tab en ga dan in Controller Configuration naar Browse Configs Ga naar Community > Like PS4 en selecteer het.

    Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen voor een game op Steam?

    Als je binnen 14 dagen bent, open dan een Steam Support-ticket om een terugbetaling aan te vragen. Ga anders in Steam naar het Support-tabblad > selecteer de titel in recente aankopen. Selecteer Ik wil een terugbetaling of Het is niet wat ik had verwacht > Ik wil graag een terugbetaling aanvragen

Aanbevolen: