Hoe een toetsenbord of muis te gebruiken op een PS4

Inhoudsopgave:

Hoe een toetsenbord of muis te gebruiken op een PS4
Hoe een toetsenbord of muis te gebruiken op een PS4
Anonim

Wat te weten

  • Sluit een bedraad toetsenbord en/of muis aan op de USB-poort(en) aan de voorkant van de PS4.
  • Om een draadloos toetsenbord of draadloze muis aan te sluiten, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Bluetooth-apparaten. Selecteer uw apparaat.

Dit artikel legt uit hoe je zowel bekabelde als draadloze toetsenborden en muizen kunt aansluiten, hoe je toetsenbord- en muisinstellingen kunt aanpassen en hoe je games kunt omzeilen die niet direct een muis en toetsenbord ondersteunen.

Een bedraad toetsenbord of muis aansluiten op een PS4

Een toetsenbord en/of muis aansluiten op je PlayStation 4 is vrij eenvoudig: sluit het toetsenbord of de muis gewoon aan op de USB-poort aan de voorkant van de PS4.

De PS4 herkent de meeste apparaten onmiddellijk en laat een toetsenbord- of muispictogram op het scherm knipperen om je te laten weten dat de verbinding tot stand is gebracht.

Helaas, als de PS4 jouw specifieke merk niet herkent, kun je er niet veel aan doen. De PS4 ondersteunt het downloaden en installeren van stuurprogramma's niet.

Bottom Line

De PS4 ondersteunt ook het aansluiten van een USB-hub op een van de USB-poorten, waardoor het aantal USB-apparaten dat u op uw console kunt aansluiten, kan worden uitgebreid. Als je een bedraad toetsenbord en bekabelde muis wilt gebruiken en toch je controller of je externe schijf wilt opladen via USB, gebruik dan een USB-hub.

Een draadloos toetsenbord of draadloze muis aansluiten op een PS4

Het aansluiten van een draadloos toetsenbord of draadloze muis is vergelijkbaar met het aansluiten op een Windows- of Mac-computer:

  1. Log in op je profiel en ga naar de Instellingen van de PS4,, het tweede item van rechts in het hoofdmenu.
  2. Kies in Instellingen Apparaten.
  3. De eerste optie is Bluetooth-apparaten. Klik op de X knop op de controller om deze te kiezen.

    Image
    Image
  4. U zou uw Bluetooth-toetsenbord of -muis in de lijst moeten zien staan. Zo niet, volg dan de instructies van het apparaat om het vindbaar te maken en wacht een paar seconden totdat het in de lijst verschijnt.
  5. Scroll omlaag naar de naam van het apparaat in de lijst en klik op de knop X om verbinding te maken.
  6. Als u om een code wordt gevraagd en deze niet weet, voert u 0000 in.

De PS4 werkt met de meeste draadloze toetsenborden en muizen, maar je kunt problemen tegenkomen met toetsenbord/muis-combo-eenheden die een enkele USB-transceiversleutel gebruiken om verbinding te maken met een pc in plaats van rechtstreeks verbinding te maken via Bluetooth. In dit geval herkent de console mogelijk slechts één van deze apparaten, meestal het toetsenbord.

Kunt u de toetsenbord- en muisinstellingen wijzigen?

Als je een niet-standaard toetsenbord of linkshandige muis gebruikt, zit je niet vast aan de standaardinstellingen. U kunt het toetsenbord en de muis aanpassen aan uw behoeften, inclusief de snelheid van de aanwijzer. U moet eerst in de apparaatinstellingen zijn.

  1. Log in op je profiel.
  2. Selecteer Instellingen in het hoofdmenu van de PS4.
  3. Scroll omlaag naar Devices en druk op de X-knop op de controller.
  4. Met de Mouse instellingen onder Devices kun je veranderen van een rechtshandige muis naar een linkshandige muis. U kunt de aanwijzersnelheid ook wijzigen in Slow, Normal of Fast.

    Image
    Image
  5. Met de Keyboard-instellingen kun je een nieuwe taal kiezen als je geen standaardtoetsenbord gebruikt dat overeenkomt met je taalinstellingen voor de PS4. U kunt de instelling Key Repeat ook instellen op Kort, Normaal of Lang.

    De Key Repeat (Delay) instelling past aan hoe lang de PS4 wacht voordat een toets wordt herhaald wanneer je deze ingedrukt houdt in plaats van er gewoon op te tikken. De Key Repeat (Rate) vertelt de PS4 hoe snel de toets moet worden herhaald nadat de vertragingstimer is verstreken.

Wat u kunt doen met de muis en het toetsenbord

Coolse games die een toetsenbord en muis op de PS4 ondersteunen, zijn onder meer DC Universe Online, Elder Scrolls Online, Final Fantasy XIV, Fortnite, Neverwinter, Paragon, Skylines en War Thunder. Benieuwd wat u nog meer kunt doen? U kunt:

  • Bladeren op het web: Je weet het misschien niet, maar de PS4 wordt geleverd met een webbrowser. Je opent het via de Bibliotheek app. Je kunt zelfs video's bekijken van websites zoals DailyMotion en Vimeo.
  • Zoek naar titels op Netflix, Hulu en Amazon Video: de setup maakt het gebruik van streaming video-apps veel handiger bij het zoeken naar die ongrijpbare titel.

Over games die geen toetsenbord en muis ondersteunen

Hoewel slechts een handvol games rechtstreeks een muis en toetsenbord ondersteunt die zijn aangesloten op de PS4, is er een manier om bijna elke game met de installatie te laten werken. Het vereist een conversie-adapter zoals de Xim4 of de IOGEAR Keymander. Deze adapters werken door de toetsenbord- en muissignalen te nemen en deze om te zetten in controllersignalen, waardoor het spel voor de gek wordt gehouden door te denken dat je een controller gebruikt.

Er is één probleem met het gebruik van een conversie-adapter met je PS4: je kunt verbannen worden van je favoriete game.

In games zoals Call of Duty en Overwatch kan het een aanzienlijk voordeel zijn om een muis en toetsenbord te gebruiken tegen andere gebruikers die vastzitten met een controller en dit is verboden door de ontwikkelaars. Games die de muis en het toetsenbord beperken, zijn voornamelijk competitieve niet-benoemde Fortnite-schietspellen en gevechtsarena-spellen. Ga hier dus voorzichtig mee om.

Aan de positieve kant, spelen met een conversie-adapter zoals de Xim4 is net zo eenvoudig als het aansluiten van je muis en toetsenbord op een USB-hub. Sluit ze gewoon aan op de adapter, steek de adapter in de PS4 en je bent klaar om te gaan.

Aanbevolen: