Linksys E2500 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys E2500 standaard wachtwoord
Linksys E2500 standaard wachtwoord
Anonim

Voor alle versies van de Linksys E2500 N600 router is het standaardwachtwoord admin. Zoals met de meeste wachtwoorden, is deze hoofdlettergevoelig.

Hoewel sommige Linksys-routers een standaard gebruikersnaam vereisen, doet de E2500 dat niet, dus u kunt dat gewoon leeg laten.

Net als vergelijkbare routers is 192.168.1.1 het standaard IP-adres dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de webinterface.

Er zijn vier hardwareversies voor de Linksys E2500, maar ze volgen allemaal dezelfde details als hierboven beschreven.

Image
Image

Als het E2500-standaardwachtwoord niet werkt

Het standaardwachtwoord en de gebruikersnaam voor deze router zijn altijd hetzelfde wanneer de router voor het eerst wordt geïnstalleerd, maar u kunt (en moet) beide wijzigen in iets unieks en aanzienlijk veiliger.

Het enige nadeel hiervan is natuurlijk dat deze nieuwe, meer gecompliceerde woorden en cijfers gemakkelijker te vergeten zijn dan een lege gebruikersnaam en admin. Als u de inloggegevens die u aan de router hebt toegewezen niet weet, moet u deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen.

Het resetten van de E2500 is de enige manier om de standaard gebruikersnaam en wachtwoord te herstellen. Hier is hoe:

  1. Zorg ervoor dat de router is aangesloten en ingeschakeld.
  2. Draai de router fysiek om zodat je volledige toegang hebt tot de onderkant.
  3. Gebruik een klein, scherp voorwerp zoals een rechtgebogen paperclip en houd de Reset-knop 10 seconden ingedrukt. Blijf op deze knop drukken totdat de lampjes van de Ethernet-poort aan de achterkant tegelijkertijd knipperen.
  4. Haal de voedingskabel 10 tot 15 seconden uit het stopcontact en steek hem er dan weer in.
  5. Wacht 30 seconden voordat je doorgaat, zodat het voldoende tijd heeft gehad om weer op te starten.
  6. Controleer of de netwerkkabel nog steeds is aangesloten op de computer en router.

Nu de instellingen zijn hersteld, hebt u toegang tot de Linksys E2500 op https://192.168.1.1 met admin voor het wachtwoord.

Zorg ervoor dat u het wachtwoord van de router wijzigt in iets veiligs, evenals de gebruikersnaam, als u een beetje extra beveiliging wilt.

Nu moet u uw draadloze netwerkinstellingen opnieuw configureren, omdat het resetten van de E2500 al uw aangepaste instellingen heeft verwijderd. Dit omvat uw netwerknaam, netwerkwachtwoord en eventuele andere aangepaste instellingen die u mogelijk hebt geconfigureerd, zoals regels voor poortdoorschakeling of aangepaste DNS-servers.

Wanneer u geen toegang heeft tot uw E2500-router

De meeste routers zijn toegankelijk als een URL via hun IP-adres, dat in het geval van de E2500 standaard https://192.168.1.1 is. Als u dit adres echter ooit in iets anders heeft gewijzigd, moet u weten wat dat adres is voordat u kunt inloggen.

Het vinden van het E2500 IP-adres is eenvoudig en vereist geen proces dat zo ingewikkeld is als het resetten van de hele router. U kunt dit doen als ten minste één computer die is aangesloten op de router normaal werkt. Als dit het geval is, moet u de standaardgateway weten die de computer gebruikt.

Linksys E2500 Firmware en handmatige downloadkoppelingen

Alle ondersteuningsgerelateerde informatie voor deze router is te vinden op de officiële Linksys E2500-ondersteuningspagina, inclusief de PDF-handleiding. Versie 1.0 en 2.0 gebruiken beide dezelfde gebruikershandleiding. De handleiding voor hardwareversie 3.0 is specifiek voor die versie van de router.

Image
Image

Huidige firmwareversies en andere softwaredownloads voor deze router zijn te vinden op de Linksys E2500 Downloads-pagina.

Als je de firmware van de router wilt bijwerken, download dan de firmware die bij de hardwareversie van je router hoort. Elke hardwareversie heeft zijn eigen downloadlink. Voor de E2500 gebruiken versies 1.0 en 2.0 dezelfde firmware, maar er is een geheel andere download voor versie 3.0 en nog een andere voor versie 4.0. U vindt het versienummer aan de zijkant of onderkant van de router.

Aanbevolen: