IPhone-alarm werkt niet? Hier zijn 10 manieren om het te repareren

Inhoudsopgave:

IPhone-alarm werkt niet? Hier zijn 10 manieren om het te repareren
IPhone-alarm werkt niet? Hier zijn 10 manieren om het te repareren
Anonim

Als het iPhone-alarm stil is of niet goed wordt ingesteld, kun je je verslapen, deadlines missen of te laat komen voor vergaderingen. Hoewel het misschien een zwart-wit probleem lijkt, kunnen er een aantal redenen zijn waarom je iPhone-alarm niet werkt.

Zelfs als je al een paar dingen hebt geprobeerd om het alarmvolume van je iPhone te verhogen, doorloop je de onderstaande methoden, die zijn gerangschikt op gebruiksgemak. Begin bovenaan en probeer elke alarmoplossing, waarbij u uw alarm na elke test om te zien of het alarm opnieuw een geluid maakt.

Zet het volume hoger

Dit klinkt misschien voor de hand liggend, maar sla deze stap niet over. Het is mogelijk om het volume hoger te zetten met de knoppen aan de zijkant van je telefoon zonder het alarmvolume te verhogen. Dit komt omdat je met de iPhone twee totaal verschillende sets geluiden kunt bedienen met dezelfde knoppen.

Als je bijvoorbeeld een app voor het streamen van muziek hebt geopend, regel je met de knoppen het muziekvolume in plaats van het alarmvolume. Als je alarmvolume laag of uit staat (zelfs als je muziekvolume hoog is), heb je een stil alarm.

Ga naar Instellingen > Geluiden of Instellingen > Geluiden & Haptics, en zorg ervoor dat de RINGER AND ALERTS schuifregelaar op een redelijk volume staat. Hier is ook de Wijzigen met knoppen optie, die u moet uitschakelen om ervoor te zorgen dat het bel- en alarmvolume nooit verandert wanneer u het systeemvolume wijzigt met de knoppen.

Image
Image

Om het geluid te testen zonder te wachten tot het alarm afgaat, open Clock > Alarm, tik op Bewerken en selecteer een alarm. Ga naar Sound en kies een ringtone uit de lijst; als je het kunt horen, zou het prima moeten werken als het alarm afgaat.

Herstart je iPhone

Herstarten is een gangbare praktijk met technologie om kleine problemen op te lossen, en je kunt hetzelfde doen met je iPhone om te zien of het een alarm verhelpt dat niet werkt.

Om uw iPhone opnieuw op te starten, houdt u ofwel de aan/uit-knop ingedrukt totdat u de uitschakelschuif ziet of houdt u de aan/uit-knop ingedrukt terwijl u de knop Volume omlaag ingedrukt houdt. De methode die je nodig hebt en de locatie van de knoppen hangt af van je iPhone-model.

Kies een luider alarmgeluid

Sommige iPhone-alarmgeluiden zijn stiller dan andere, dus als je er een hebt gekozen - en vooral als het alarmvolume ook niet hard is - hoor je het misschien niet afgaan. Iets anders om op te letten is ervoor te zorgen dat Geen om voor de hand liggende redenen niet wordt gekozen als alarmgeluid.

Wijzig het iPhone-alarmgeluid vanuit de Clock app. Open het tabblad Alarm, tik op Bewerken en kies het alarm waarvan je het geluid wilt wijzigen. Ga naar Geluid en bekijk een voorbeeld van de beltonen of nummers om iets te vinden waarvan u denkt dat het voor u werkt.

Image
Image

Controleer de tijdinstellingen van de wekker

Als je alarm afgaat maar het is stil, dan zal deze methode je niet helpen. Voor iPhone-alarmen die in de app zijn ingesteld maar niet op de aangegeven tijd afgaan, is het mogelijk dat u niet de juiste tijd of dag hebt ingesteld.

Als je wekker bijvoorbeeld elke dag om 12:15 uur zou moeten afgaan en het werkte gisteren maar niet vandaag, dan is het alarm hoogstwaarschijnlijk niet ingesteld om te herhalen.

Klik op Bewerken in het Alarm gedeelte van de Clock app en tik vervolgens op de alarm dat u moet bewerken. Ga naar de Repeat instellingen en zorg dat er een vinkje staat naast de dagen van de week waarop je wilt dat het alarm afgaat. Tik gewoon op een dag om het alarm voor die dag in of uit te schakelen.

Image
Image

Als je wekker op het verkeerde moment van de dag afgaat, heb je waarschijnlijk AM en PM door elkaar gehaald, wat verrassend eenvoudig is. Bewerk het alarm en wijzig het in de juiste tijd van de dag, en vergeet niet op Opslaan te tikken als je klaar bent.

De bedtijdfunctie uitschakelen of wijzigen

Als je de bedtijdfunctie op je iPhone hebt ingeschakeld en de Wake-tijd is ingesteld op dezelfde tijd als een ander alarm, is het mogelijk dat geen van beide afgaat. Om dit stille alarmconflict te voorkomen, wijzigt u de tijd voor bedtijd of uw normale alarm.

Om de bedtijdinstellingen op je telefoon te vinden, open je Clock en tik je onderaan op Bedtime. U kunt Bedtijd hier uitschakelen of het belpictogram naar een andere tijd schuiven. Zie je Bedtijd niet onderaan het scherm, kijk dan in de Gezondheid-app. Sommige slaapgerelateerde functies zijn verplaatst naar Gezondheid in iOS 15.

Image
Image

Verwijder en maak het alarm opnieuw

Om welke reden dan ook, de iPhone heeft het alarm mogelijk niet correct gemaakt. Misschien werkte het een tijdje, maar stopte het toen vanwege een storing of incompatibiliteitsprobleem na een iOS-update.

Open de Clock app op het Alarm tabblad en verwijder een alarm door naar Edit te gaanen tik vervolgens op de rode minknop om de optie Verwijderen te vinden. U kunt ook naar links vegen op een alarm op het tabblad Alarm om het te verwijderen. Maak nieuwe iPhone-alarmen met de plusknop in de rechterbovenhoek van de Clock app.

Image
Image

Gebruik slechts één wekker-app

Als je meer dan één app hebt die alarmen kan laten afgaan, kun je problemen tegenkomen. Blijf bij de standaard iPhone-wekker-app of schakel deze volledig uit en gebruik iets anders.

Houd er echter rekening mee dat wekker-apps van derden niet zo goed in uw iPhone zijn geïntegreerd als degene die is ingebouwd. Dit betekent dat je hoogstwaarschijnlijk de app open moet houden om het alarmgeluid te laten afgaan, en het systeemvolume (niet het belsignaal) moet gebruiken om het alarmgeluid aan te passen.

Als de wekker bijvoorbeeld geen geluid maakt in je app van derden, open je de app (zodat deze zichtbaar is en op het scherm) en gebruik je de volumeknoppen om hem harder te zetten. Dit zorgt ervoor dat het volume van de app hoog genoeg is om gehoord te worden, ongeacht het belvolume van de iPhone.

Als het uitschakelen van de wekkers van derden het probleem met het iPhone-alarmgeluid niet oplost, verwijder ze dan volledig, start je telefoon opnieuw op en probeer de standaardwekker opnieuw te gebruiken.

Bluetooth uitschakelen en hoofdtelefoon loskoppelen

iPhone-alarmen moeten overgaan via de luidsprekers van de telefoon, niet via Bluetooth-apparaten of hoofdtelefoons. Dat is echter niet altijd het geval.

Als je telefoon een softwarefout heeft of zich onregelmatig gedraagt, kan hij proberen het alarm af te spelen via die apparaten als ze actief zijn aangesloten op je iPhone terwijl het alarm afgaat.

Afhankelijk van hoe je je volume- en belinstellingen hebt geconfigureerd en waar deze accessoires zich bevinden wanneer het alarm afgaat, zou je uiteindelijk niets kunnen horen.

Schakel Bluetooth uit via Settings > Bluetooth en ontkoppel alles dat op de hoofdtelefoonaansluiting is aangesloten. Als het alarm werkt nadat je die dingen hebt gedaan, weet dan goed wanneer je alarm afgaat en zorg ervoor dat je audio-accessoires gedurende die tijd niet op je telefoon zijn aangesloten.

Image
Image

Update uw iPhone-software

Veel gebruikers met iPhone-alarmgeluidsproblemen gebruiken een verouderde versie van iOS. Er kan een softwarefout in uw telefoon zitten die alleen wordt opgelost door een update van Apple.

Update je telefoon draadloos via Settings > General > Software Update, of sluit hem aan op uw computer en update met iTunes. Zorg er in ieder geval voor dat je de meest recente firmwareversie gebruikt.

Image
Image

Herstel je iPhone naar de fabrieksinstellingen

Het herstellen van je iPhone naar de fabrieksinstellingen zou het allerlaatste moeten zijn dat je doet om een iPhone-alarm te repareren dat geen geluid heeft, want wanneer je je iPhone herstelt, verwijder je alles wat erop is geïnstalleerd of gewijzigd sinds het eerst werd gekocht. In het proces moet het ook eventuele alarmproblemen oplossen. Ga in Settings naar General en selecteer Reset (Transfer of Reset iPhone in iOS 15), gevolgd door Wis alle inhoud en instellingen

Image
Image

Als je je iPhone in de fabriek opnieuw instelt, wordt alles gereset, dus het is vaak een oplossing voor elk softwaregerelateerd probleem. Het is echter vooral handig als je telefoon gejailbreakt is, want met de duizenden tweaks die je kunt toepassen op een gejailbreakte iPhone, komt het vaak voor dat ze interfereren met reguliere functies zoals de wekker.

FAQ

    Werken alarmen als je iPhone op stil staat?

    Als je je telefoon op de stille beltoon zet of de modus Niet storen gebruikt, zou dat geen invloed moeten hebben op het geluid van het alarm. Als uw alarmvolume te laag is, gaat u naar Instellingen > Geluiden en haptiek om het aan te passen. Als je wekker alleen trilt, zorg er dan voor dat je wekkergeluid niet is ingesteld op Geen.

    Hoe krijg je aangepaste alarmen op de iPhone?

    Je kunt een nummer instellen als iPhone-alarm door de Klok-app te openen en Alarm > Plus (+) (of Edit > select alarm). Voer een tijd in, selecteer Sound en kies een nummer. Dit werkt alleen met nummers die op je telefoon zijn opgeslagen en beschikbaar zijn in de Muziek-app.

    Hoe noem je alarmen op een iPhone?

    Als u een nieuw alarm maakt, selecteert u het pictogram Toevoegen (+) en kiest u vervolgens Label . Typ een nieuwe naam en druk op Enter. Als u een alarm wilt bewerken dat al is gemaakt, tikt u erop en selecteert u Label om een nieuwe naam in te voeren.

    Werken alarmen als je iPhone in de vliegtuigmodus staat?

    Vliegtuigmodus schakelt alle netwerkcommunicatie op uw apparaat uit, inclusief wifi en Bluetooth. Omdat je alarmen geen draadloze verbinding nodig hebben om te functioneren, werken ze nog steeds als de vliegtuigmodus is ingeschakeld.

Aanbevolen: