Netflix werkt niet? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Netflix werkt niet? Hier is hoe het te repareren
Netflix werkt niet? Hier is hoe het te repareren
Anonim

Netflix is misschien wel een van de meest populaire videostreamingservices ter wereld, maar dat betekent niet dat het altijd een plezier is om te gebruiken. Een afhankelijkheid van apps, internetconnectiviteit en hardware van derden kan er soms toe leiden dat Netflix niet werkt: de officiële apps crashen, openen niet goed, kunnen geen films en tv-programma's afspelen of zelfs gewoon een zwart scherm op uw tv laden set of tablet.

Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op alle apparaten waarmee Netflix kan worden gebruikt, inclusief uw computer, smartphone, tablet, smart-tv, game-apparaat of ander streamingapparaat.

Algemene probleemoplossing voor Netflix-apps om eerst te proberen

Hoewel de Netflix-app beschikbaar is op verschillende platforms, zijn er enkele oplossingen voor het repareren van een defecte app die over de hele linie werken, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

  1. Controleer of Netflix niet beschikbaar is. Als de Netflix-app niet laadt of een film of tv-programma niet start, kan het zijn dat de Netflix-service zelf niet of offline is. Gebruik die link om te zien of er een probleem is met de servers van Netflix. Als dat zo is, kun je niets anders doen dan wachten tot ze het hebben opgelost.
  2. Start je apparaat opnieuw op. Het is bijna een cliché geworden, maar het herstarten van je apparaat lost vaak een defect app- of systeemprobleem op.

  3. Controleer je internetverbinding of telefoonsignaal. Als je internet niet werkt, werkt Netflix niet. Zorg ervoor dat uw wifi- of mobiele verbinding is ingeschakeld en dat uw apparaat niet per ongeluk in de vliegtuigmodus is gezet. Probeer ook andere apps om te zien of ze verbinding kunnen maken met internet.
  4. Herstart je router. Als je internet niet beschikbaar is of als je verbonden lijkt te zijn, maar apps niet goed werken, kan het probleem bij je netwerkhardware liggen.
  5. Update je Netflix-app. Net als bij een systeemupdate is het net zo belangrijk om de Netflix-app up-to-date te houden, aangezien de nieuwste versie mogelijk nodig is om op je apparaat te draaien of om verbinding te maken met de Netflix-servers voor het streamen van media. Een app-update kan ook eventuele Netflix-foutcodes oplossen, bijvoorbeeld de foutcode UI-800-3, die u krijgt.
  6. Log uit bij Netflix en log opnieuw in. Een eenvoudige oplossing, maar een effectieve en het duurt maar een paar minuten om te doen.

  7. Installeer de Netflix-app opnieuw. Door de Netflix-app vaak te verwijderen en opnieuw te installeren, worden eventuele problemen opgelost. Het verwijderen en opnieuw installeren van een app is op de meeste apparaten vrij eenvoudig en vereist meestal alleen het opnieuw downloaden van de relevante app store.

    Als je problemen hebt met het opnieuw installeren van Netflix op een Samsung Smart TV, markeer je de Netflix-app met je cursor, druk je op de Tools-knop op je afstandsbediening en selecteer jeOpnieuw installeren.

  8. Log uit bij Netflix op alle apparaten. Af en toe kan het gebruik van Netflix op meerdere apparaten, zelfs als je lidmaatschap dit toestaat, conflicten veroorzaken binnen de Netflix-servers. U kunt dit probleem oplossen door op elk apparaat tegelijk uit te loggen bij Netflix. Na het inloggen kun je dit doen op de Netflix website in de Account instellingen via het icoon rechtsboven. Zorg ervoor dat u klikt op Uitloggen op alle apparaten, wacht een paar minuten en log vervolgens weer in op uw apparaat.

    Je kunt dit ook doen vanuit de app op je mobiele apparaat. Open het menu Meer onderaan, tik op Account en kies Uitloggen op alle apparaten.

  9. Update je besturingssysteem. Of je nu een smart-tv, gameconsole, smartphone of tablet gebruikt, je moet altijd proberen deze up-to-date te houden met het nieuwste besturingssysteem, omdat sommige apps niet meer werken als ze weten dat er een systeemupdate beschikbaar is. Een systeemupdate kan ook eventuele bugs oplossen die ervoor zorgen dat de Netflix-app niet correct werkt.
  10. Bel je internetprovider. Als de Netflix-servers op dit moment goed werken en je alles hebt geprobeerd om de app te laten werken, kan de reden dat Netflix niet werkt, te wijten zijn aan een probleem met je ISP, waar je geen controle over hebt.

Hoe Netflix op een Roku te repareren

Als de bovenstaande algemene tips niet werken om de Netflix-app op je Roku te laten werken, is de beste oplossing misschien om je verbinding met de app te deactiveren en vervolgens opnieuw te activeren. Hier leest u hoe u het op elk Roku-model doet.

  1. Roku 1: Druk op de Home-knop op je Roku-controller en klik op Settings en vervolgens op Netflix Settings. Je zou de optie moeten zien die zegt Disable . Klik erop.
  2. Roku 2: Markeer in het Home-menu het pictogram van de Netflix-app en druk op de stertoets op je Roku-afstandsbediening. Klik op Remove channel en klik er nogmaals op om de deactivering te bevestigen.
  3. Roku 3, Roku 4 en Roku TV: verplaats de cursor naar links om het Netflix-menu te openen vanuit de Netflix-app. Klik op Instellingen en klik vervolgens op Afmelden en vervolgens op Ja.

Hoe Netflix op een PlayStation 4-console te repareren

Net als de Xbox One kan Sony's PlayStation 4-console ook streaming-apps zoals Netflix uitvoeren. Probeer deze twee oplossingen als je problemen ondervindt met je Netflix-app op je PS4.

Image
Image
  1. Controleer of PSN niet beschikbaar is. Als de online-service van PlayStation Network niet beschikbaar is, kan dit ertoe leiden dat sommige apps niet werken. Je kunt controleren of PSN actief is via de officiële statuspagina.
  2. Sluit de PS4 Netflix-app. PlayStation 4-apps blijven op de achtergrond draaien, zelfs als je overschakelt naar een videogame of een andere app. Het sluiten van je geopende apps kan de prestaties van je PS4 verbeteren en de apps vernieuwen om eventuele bugs op te lossen. Om een PS4-app te sluiten, markeer je het pictogram op het startscherm en druk je op de Options-knop op je PS4-controller. Er verschijnt een nieuw menu met de optie Sluit toepassing Klik erop om de Netflix-app te sluiten. Je kunt het nu weer heropenen zoals je normaal zou doen.

Netflix repareren op een Samsung Smart TV

Smart TV's zijn televisietoestellen waarop apps rechtstreeks kunnen worden geïnstalleerd zonder extra hardware. Er is een officiële Netflix-app voor sommige smart-tv's en helaas is bekend dat de smart-tv's van Samsung er problemen mee hebben.

Image
Image

Hier zijn enkele oplossingen om te proberen als de bovenstaande tips voor probleemoplossing het probleem niet oplossen.

  1. Ontkoppel je Samsung Smart TV gedurende 30 seconden. De tv aan- en uitzetten kan vaak werken, maar als je de tv ten minste 30 seconden uit laat staan, kan alles volledig worden gereset en opnieuw worden gestart wanneer deze de volgende keer wordt ingeschakeld.
  2. Samsung Instant On uitschakelen. Samsung Instant On kan je tv misschien sneller aan de praat krijgen, maar deze functie kan conflicteren met apps zoals Netflix. Als u het uitschakelt, werkt alles mogelijk weer correct. Om Samsung Instant On uit te schakelen, opent u Settings en klikt u vervolgens op General om de optie uit te schakelen.
  3. Doe een harde reset. Het zou het laatste moeten zijn dat u probeert wanneer u probeert de Netflix-app weer aan het werk te krijgen op uw Samsung Smart TV. Een harde reset brengt je tv terug naar de fabrieksinstellingen, waardoor al je smart tv-apps en -instellingen worden verwijderd. Gelukkig is het uitvoeren van een harde reset iets dat het externe beheerteam van Samsung voor u kan doen, en het duurt slechts vijf tot tien minuten. Bel de technische ondersteuning van Samsung op 800-SAMSUNG en vraag het Samsung-team voor beheer op afstand om een harde reset uit te voeren op uw smart-tv.

Vanaf december 2019 ondersteunt Netflix geen oudere Roku-apparaten meer. De streamer zegt dat "technische beperkingen" ondersteuning voor deze Roku-modellen verbieden: Roku 2050X, Roku 2100X, Roku 2000C, Roku HD Player, Roku SD Player, Roku XR Player en Roku SD Player.

Netflix repareren op een Xbox One-console

Microsoft's Xbox One-consoles beschikken over een verscheidenheid aan populaire streaming-apps zoals Twitch, YouTube en natuurlijk Netflix. Als je problemen hebt om de Xbox One Netflix-app naar behoren te laten werken en je hebt alle hierboven genoemde algemene adviezen geprobeerd, moet je mogelijk de volgende oplossingen proberen.

Image
Image
  1. Controleer of het Xbox-netwerk niet beschikbaar is. Veel Xbox One-apps en -functies werken niet als de onlineservice van het Xbox-netwerk niet beschikbaar is.

    Om te controleren of het werkt, gaat u naar de officiële Xbox-netwerkstatus-webpagina en kijkt u of er een groen vinkje staat naast Xbox One Apps Als er een vinkje is, dan is de Xbox-netwerkapp functionaliteit werkt. Als er geen vinkje naast staat, zijn delen van het Xbox-netwerk mogelijk niet beschikbaar en moet je wachten tot het weer online komt. De storing kan enkele minuten tot enkele uren duren.

  2. Sluit de Xbox One Netflix-app. Als de Netflix-app een bug bevat op je Xbox One, kun je proberen deze af te sluiten en opnieuw te openen. Om dit te doen, druk je op de cirkel X-knop in het midden van je Xbox-controller om de gids te openen en selecteer je de Netflix-app in de lijst met recent gebruikte apps. Zodra het is gemarkeerd, drukt u op de menuknop met de drie lijnen op uw controller en drukt u vervolgens op Quit in het pop-upmenu. Netflix zou volledig moeten sluiten en je kunt het nu weer openen zoals gewoonlijk.

FAQ

    Waarom werkt Netflix niet op mijn Apple TV?

    Als Netflix zegt dat het momenteel niet beschikbaar is, kan dit betekenen dat de app een update nodig heeft. Het kan ook wijzen op een verbindingsprobleem. Sommige stappen voor probleemoplossing omvatten het opnieuw opstarten van Apple TV, het bijwerken van de firmware en het opnieuw opstarten van uw thuisnetwerk.

    Waarom werkt mijn VPN niet op Netflix?

    Als je een foutmelding krijgt met de tekst "Je lijkt een deblokkering of proxy te gebruiken", betekent dit dat Netflix heeft gedetecteerd dat je een VPN gebruikt en de server-IP blokkeert, of het kan betekenen de VPN die je gebruikt is niet compatibel met Netflix. Als u inhoud probeert te bekijken die beschikbaar is in uw eigen regio, koppelt u de VPN los en probeert u het opnieuw. U kunt ook proberen verbinding te maken met een andere server en/of de VPN-software bijwerken,

    Waarom werkt mijn Netflix-geluid niet?

    Als je video ontvangt zonder geluid, betekent dit meestal dat er een probleem is met de inhoud die je bekijkt of een probleem met je luidsprekers. Probeer een andere video af te spelen om te zien of je geluid krijgt. Als je dat niet doet, zorg er dan voor dat het volume op je weergaveapparaat open staat, controleer de audio-instellingen van je apparaat en start het indien nodig opnieuw op.

    Waarom werkt Netflix Party niet?

    Als je een probleem hebt met Netflix Party (nu Teleparty genoemd), zorg er dan eerst voor dat Netflix geen problemen ondervindt bij het gebruik van iets als Downdetector. Zorg er vervolgens voor dat de host de juiste link naar elke kijker heeft gestuurd. Je kunt ook proberen je computer en/of router opnieuw op te starten of de Netflix Party-extensie te verwijderen en opnieuw te installeren.

Aanbevolen: