Surface-pen werkt niet? Hier is hoe het te repareren

Inhoudsopgave:

Surface-pen werkt niet? Hier is hoe het te repareren
Surface-pen werkt niet? Hier is hoe het te repareren
Anonim

De Microsoft Surface Pen voegt extra functionaliteit toe aan je Surface, maar deze stylus is niet zonder fouten. Het is bekend dat het af en toe stopt met werken, dus hier zijn enkele van de beste oplossingen om je Surface-pen te repareren, zodat je weer kunt schrijven, tekenen en multitasken op je Windows 10-computer.

De instructies in deze handleiding zijn van toepassing op Windows 10.

Download de nieuwste Windows 10-update

Als je Surface-pen niet goed werkt, kan het zijn dat de nieuwste Windows-update niet is geïnstalleerd op je Surface Pro, Go, Book of Laptop. Door een update uit te voeren, wordt de nieuwste patch voor het besturingssysteem voor Windows 10 gedownload en worden de apparaatstuurprogramma's bijgewerkt en gerepareerd die worden gebruikt om randapparatuur zoals de Surface-pen correct te laten werken.

  1. Om te controleren op de nieuwste Windows 10-update en nieuwe stuurprogramma's, tikt u op het pictogram in de rechterbenedenhoek om het actiecentrum te openen.

    U kunt ook met uw vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen vegen.

    Image
    Image
  2. Tik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Update & Beveiliging.

    Image
    Image
  4. Tik op Controleren op updates. De Surface adviseert u over mogelijke updates en installeert, afhankelijk van uw update-instellingen, updates automatisch of vraagt u om updates te installeren of uit te stellen.

    Image
    Image

Controleer de batterij van de Surface-pen

Alle Surface-pennen worden gevoed door een AAAA-batterij en een lege batterij kan de reden zijn waarom de Surface-pen niet werkt.

Als u de batterij in een Surface-pen wilt controleren, houdt u de gumknop aan het uiteinde van de stylus vijf tot zeven seconden ingedrukt. Er moet een klein LED-lampje gaan branden. Een groen lampje betekent dat de batterij is opgeladen, terwijl een rood lampje betekent dat deze bijna leeg is en moet worden vervangen. Geen licht betekent dat de batterij leeg is.

Om de batterij te vervangen, opent u de Surface-pen door stevig te draaien en vervolgens aan het gumuiteinde van de stylus te trekken.

Er zijn drie modellen van de Microsoft Surface Pen, elk met kleine variaties in de locatie en het ontwerp van de knop. Alle Surface-pennen werken op dezelfde manier en elke tip op deze pagina werkt met elk model.

Koppel je Surface-pen aan je Surface Pro

Als het LED-lampje van de Surface-pen gaat branden, maar nog steeds niet schrijft wanneer je hem op het scherm aanraakt, moet je hem mogelijk via Bluetooth koppelen.

  1. Open het Windows 10 Action Center op je Surface Pro, Go, Laptop of Book door met je vinger vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen te vegen.

    Image
    Image
  2. Tik op Alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Tik op Apparaten.
  4. Als je de Surface-pen in de lijst met gekoppelde apparaten ziet, tik je erop en vervolgens op Verwijder apparaat. Door het te verwijderen en opnieuw te koppelen, zouden eventuele verbindingsfouten moeten worden opgelost. Als u uw Surface-pen niet in de lijst ziet, gaat u verder met de volgende stap.

  5. Tik op de grijze Plus knop naast Bluetooth of ander apparaat toevoegen.
  6. Tik op Bluetooth.
  7. Tik op Surface Pen om hem te koppelen. Het koppelingsproces duurt slechts een paar seconden.

Gebruikt u het juiste programma of de juiste app?

Na het bekijken van commercials voor de Surface Pen en Surface-apparaten, is het gemakkelijk om ten onrechte te denken dat de Microsoft-stylus op elk moment in Windows 10 op elke app kan tekenen. Het bereik van apps die de Surface-pen ondersteunen is niet oneindig. Hoewel je misschien denkt dat je Surface-pen kapot is, gebruik je mogelijk de verkeerde app.

De eenvoudigste manier om de Surface-pen te testen, is door de Windows Ink-werkruimte te openen door op het pen-pictogram aan de rechterkant van de Windows 10-taakbalk, naast de klok, te tikken. Eenmaal geopend, selecteer Schermschets en teken op het scherm met de Surface Pen.

Image
Image

Surface Pen werkt nog steeds niet?

Als je Surface-pen nog steeds niet goed werkt, is deze mogelijk beschadigd en moet deze worden vervangen. Als dit het geval is, neem dan contact op met Microsoft Support, hetzij persoonlijk in een Microsoft Store of via de online ondersteuningspagina van het bedrijf.

FAQ

    Hoe wordt de Surface-pen aan mijn Surface Pro bevestigd?

    De platte kant van de Surface-pen heeft een magneet, waardoor hij aan de linkerkant van je Surface Pro kan worden bevestigd. Het is echter aan te raden om een draagtas voor uw Pen te kopen om deze veilig te bewaren.

    Hoe zorg ik ervoor dat mijn Surface Slim Pen 2 niet werkt?

    De stappen voor het oplossen van problemen met de Surface Slim Pen 2 zijn dezelfde als die van de gewone Surface Pen, maar de Slim Pen 2 werkt alleen met het Surface 3-model en hoger. Het werkt ook met de Surface Laptop, Surface Go, Surface Book en Surface Duo.

    Hoe maak ik een screenshot op mijn Surface Pro zonder de pen?

    Als je een screenshot wilt maken op een Surface Pro, houd je Power+ Volume omhoog of Windows-knop ingedrukt + Volume omhoog. U kunt ook PrtScn of de tool Snip & Sketch gebruiken.

Aanbevolen: