Linksys EA6500 standaard wachtwoord

Inhoudsopgave:

Linksys EA6500 standaard wachtwoord
Linksys EA6500 standaard wachtwoord
Anonim

Het standaardwachtwoord voor beide versies van de Linksys EA6500-router is admin, en dit standaardwachtwoord is hoofdlettergevoelig. Sommige routers hebben geen gebruikersnaam nodig om in te loggen, maar de standaard gebruikersnaam van de EA6500 is admin Het standaard IP-adres is hetzelfde als de meeste Linksys-routers: 192.168.1.1.

Het modelnummer van het apparaat is EA6500, maar wordt vaak op de markt gebracht als de Linksys AC1750-router.

Image
Image

Bottom Line

Op een bepaald moment tijdens de levensduur van uw Cisco Linksys EA6500-router is het standaardwachtwoord mogelijk gewijzigd. Als u dit wachtwoord niet weet, herstelt u de software naar de standaardstatus om het standaardwachtwoord opnieuw te activeren.

Hoe te herstellen naar fabrieksinstellingen

Herstel de router met een speciale knop of een reeks acties. Zo werkt het op de Linksys EA6500:

  1. Met de router aangesloten en ingeschakeld, draai je hem om zodat je toegang hebt tot de achterkant.
  2. Houd met een paperclip of iets duns en puntigs de Reset-knop vijf tot tien seconden ingedrukt. Laat de Reset-knop los wanneer de netwerkkabellampjes tegelijkertijd knipperen.
  3. Verwijder de stroomkabel 10 tot 15 seconden uit de router en steek hem er dan weer in.

  4. Geef het apparaat 30 seconden om volledig op te starten voordat u verdergaat.
  5. Zorg ervoor dat alle kabels nog steeds zijn bevestigd en draai de router vervolgens naar zijn normale positie.
  6. Met de router teruggezet naar de fabrieksinstellingen, opent u een webbrowser, gaat u naar https://192.168.1.1 en logt u in met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord (beide zijn admin).

Verander het standaard routerwachtwoord in iets veiliger zodra je binnen bent. Gebruik dan een gratis wachtwoordbeheerder zodat je je nieuwe wachtwoord nooit vergeet.

Nu de Cisco Linksys EA6500 opnieuw is ingesteld, voert u eventuele aangepaste instellingen opnieuw in om de configuratie die u eerder had opnieuw te maken. Dit omvat de SSID van het draadloze netwerk, het wachtwoord, port-forwarding-details en aangepaste DNS-serverinstellingen.

Bottom Line

Normaal gesproken heb je toegang tot de EA6500-router op zijn IP-adres, namelijk https://192.168.1.1. Dit adres kan echter worden gewijzigd, dus als u geen toegang hebt tot de Linksys EA6500, raadpleegt u onze gids Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden.

Firmware en handmatige downloadkoppelingen

Elk ondersteuningsdocument en de meest recente firmwaredownloads voor deze router bevinden zich op de officiële Linksys EA6500 AC1750-ondersteuningspagina.

Image
Image

Beide versies van deze router gebruiken dezelfde gebruikershandleiding, die u als PDF-bestand kunt downloaden.

Als u van plan bent de firmware van de router bij te werken, moet u er absoluut zeker van zijn dat u het juiste bestand downloadt dat bij uw specifieke router hoort. Er zijn twee hardwareversies van de EA6500: versie 1 en versie 2.

Aanbevolen: