De donkere modus van Mac in- of uitschakelen

Inhoudsopgave:

De donkere modus van Mac in- of uitschakelen
De donkere modus van Mac in- of uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar het Apple menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Algemeen. Selecteer naast Appearance Dark uit de beschikbare opties.
  • Overschakelen naar de donkere modus werkt op door Apple geleverde apps (zoals Foto's, Mail en Agenda) en de algemene Mac-interface.
  • Gebruik een dynamische bureaubladafbeelding om het licht van de rest van uw bureaublad te verminderen.

Dit artikel legt uit hoe je kunt werken met de donkere modus, een instelling op systeemniveau die werkt met alle apps die bij de Mac worden geleverd. Apps van derden kunnen er ook voor kiezen om de optie Donkere modus te gebruiken. De informatie in dit artikel is van toepassing op Macs met macOS Mojave en hoger.

De donkere modus in- of uitschakelen op een Mac

Donkere modus is gemakkelijker voor uw ogen en helpt veel gebruikers om met vermoeide ogen om te gaan. Apple introduceerde de donkere modus met macOS Mojave. Hoewel de donkere modus niet automatisch wordt ingeschakeld, is het eenvoudig aan en uit te zetten.

  1. Ga naar het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Selecteer Algemeen op het scherm Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Selecteer naast Appearance Dark om de donkere modus in te schakelen. (Selecteer Light om terug te keren naar de lichtmodus.)

    Image
    Image
  4. Wanneer ingeschakeld, wordt de donkere modus onmiddellijk toegepast op menu's, knoppen en vensters, inclusief het venster Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image

Bottom Line

De door Apple geleverde apps, zoals Foto's, Mail, Kaarten en Agenda, ondersteunen allemaal de donkere modus. Als je echter hoopte dat volledige duisternis op je Mac zou vallen, moet je nog een stap nemen: het bureaublad van de Mac zachter maken. Je kunt je eigen donkere aangepaste afbeelding voor het bureaublad kiezen, maar het is een betere oplossing om een van de dynamische bureaubladafbeeldingen of donkere stilstaande afbeeldingen te gebruiken die bij macOS Mojave en hoger worden geleverd.

Over dynamische bureaubladafbeeldingen

Dynamische bureaubladafbeeldingen veranderen van uiterlijk, volgen de tijd van de dag en produceren 's nachts donkerder behang en overdag helderdere desktops. De dynamische bureaubladafbeeldingen die bij uw Mac worden geleverd, kunnen echter worden ingesteld om continu een lichte of donkere afbeelding weer te geven.

Als u de donkere bureaubladafbeelding kiest, kunt u de interface van de donkere modus verder verbeteren.

  1. Start Systeemvoorkeuren en selecteer Desktop & Screen Saver.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Desktop en zoek de Dynamic Desktop afbeeldingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer een Dynamic Desktop-afbeelding en selecteer vervolgens Dynamic in het vervolgkeuzemenu naast de grote miniatuur. Deze beelden gaan van licht naar donker naarmate de dag vordert.

    Image
    Image
  4. Als je wilt dat het bureaublad altijd donker blijft, selecteer je Donker (stil) in het vervolgkeuzemenu naast de miniatuur van de afbeelding of kies je een van de donkere versies van Apple-schermen in de sectie Desktop Pictures onder de Dynamic Desktop-afbeeldingen. Het bureaublad verandert om de afbeelding weer te geven die u selecteert.

    Image
    Image

Nachtdienst kan vermoeidheid van de ogen verlichten

Donkere modus is niet de enige functie die in macOS is ingebouwd en die vermoeide ogen kan helpen verlichten. Night Shift past de helderheid en witpuntbalans van uw scherm aan het tijdstip van de dag aan om vermoeidheid te verminderen. Het verandert de kleuren van uw scherm om warmer te zijn in het donker.

Night Shift verscheen voor het eerst op iPhones en iPads en kwam naar de Mac met macOS Sierra. Het wordt vaak gebruikt met stilstaande bureaubladafbeeldingen, maar wanneer geactiveerd met een donkere modus-bureaublad, houdt Night Shift helderblauw licht op een afstand, waardoor de vermoeide ogen worden verlicht en u zich 's avonds meer ontspannen voelt.

Nachtploeg inschakelen in Systeemvoorkeuren > Beeldschermen > Nachtploeg.

Aanbevolen: