FORGE-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

FORGE-bestand (What It Is & How to Open One)
FORGE-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een FORGE-bestand is een Ubisoft-gamegegevensbestand.
  • Sommige videogames gebruiken het automatisch (je hoeft het niet handmatig te openen).
  • Extract activa van een met Maki.

Dit artikel legt uit wat een FORGE-bestand is en hoe je er een op je computer kunt openen of converteren.

Wat is een FORGE-bestand?

Een bestand met de FORGE-bestandsextensie is een spelgegevensbestand dat wordt gebruikt in Ubisoft-spellen zoals Assassin's Creed.

Het is een containerformaat dat geluiden, 3D-modellen, texturen en andere dingen die door het spel worden gebruikt, kan bevatten. Ze zijn meestal behoorlijk groot, meestal meer dan 200 MB.

Image
Image

Dit artikel gaat over bestanden die de. FORGE bestandsextensie gebruiken, niet de Minecraft Forge modding API of Autodesk Forge Platform.

Hoe een FORGE-bestand te openen

FORGE-bestanden worden geproduceerd door Ubisoft-videogames zoals Assassin's Creed en Prince of Persia, en zijn niet bedoeld om handmatig door jou te worden geopend, maar in plaats daarvan door de game zelf.

Er is echter een kleine, draagbare tool voor Windows, Maki genaamd, die ze kan openen. Het moet in staat zijn om enkele of alle verschillende componenten waaruit het bestand bestaat (texturen, geluiden, enz.) te extraheren. Je hebt een programma als 7-Zip nodig om het RAR-archief te openen waarin Maki is opgeslagen.

Als je problemen hebt met een specifiek FORGE-bestand, kun je het beste de game opnieuw installeren of, als je Steam bent, de gamebestanden valideren in een poging het kapotte of ontbrekende bestand te vervangen.

Hoewel we geen FORGE-bestand hebben om dit te testen, is het mogelijk dat je gewoon een gratis bestandsextractor kunt gebruiken om het te openen - onze favorieten zijn 7-Zip en PeaZip. Omdat die programma's het formaat echter niet standaard herkennen, moet u in plaats van gewoon op het bestand te dubbelklikken en te verwachten dat het wordt geopend, eerst een van die bestandsextractors openen en vervolgens naar het bestand bladeren vanuit de programma.

In een soort tegenovergestelde situatie kan het zijn dat je meer dan één programma hebt geïnstalleerd dat dit formaat ondersteunt en één is de standaard…degene die je niet wilt zijn. Het wijzigen van welk programma het standaard "open" programma is voor bestanden die deze extensie in Windows gebruiken, is vrij eenvoudig.

Een FORGE-bestand converteren

Populaire bestandsindelingen kunnen meestal worden geconverteerd naar andere indelingen met behulp van een gratis bestandsconverter, maar we kennen geen speciale converters die speciaal bedoeld zijn voor FORGE-bestanden. Bovendien is ons begrip van dit formaat dat het in geen ander zou moeten bestaan, behalve het formaat waarin het zich momenteel bevindt, aangezien geen enkel ander programma deze bestanden zou mogen gebruiken behalve Ubisoft-games.

Als er echter een programma is dat het kan converteren, dan is het hoogstwaarschijnlijk Maki, hierboven vermeld. Anders is de software die een bestand opent normaal gesproken in staat om het in een ander formaat op te slaan, maar het is onwaarschijnlijk dat het spel zelf zo'n mogelijkheid heeft.

Zodra je de game-items hebt uitgepakt, is de kans groot dat je die bestanden kunt converteren met een bestandsconverter. Als u bijvoorbeeld een WAV-bestand uit het FORGE-bestand extraheert, kunt u het met een audiobestandsconverter converteren naar MP3 en andere vergelijkbare formaten.

Kan het nog steeds niet openen?

Als de hierboven gelinkte programma's niet werken om je bestand te openen en een bestandsconversie niet heeft geholpen, controleer dan de bestandsextensie aan het einde van je bestand. Je hebt het misschien verkeerd gelezen, wat betekent dat je te maken hebt met een ander formaat dat met andere software werkt.

Een FOR-bestand lijkt bijvoorbeeld op een FORGE-bestand, maar alleen in naam. Dat zijn eigenlijk broncodebestanden die zijn geschreven in de programmeertaal Fortran 77; een eenvoudige teksteditor kan er een openen.

ORG is een gelijkaardige bestandsextensie die een tekstdocument of een muziekbestand kan zijn, afhankelijk van het formaat.

Aanbevolen: