AFI-bestand (What It Is & How to Open One)

Inhoudsopgave:

AFI-bestand (What It Is & How to Open One)
AFI-bestand (What It Is & How to Open One)
Anonim

Wat te weten

  • Een AFI-bestand bevat mappen en bestanden waarvan een back-up is gemaakt via AOMEI Backupper.
  • Dubbelklik op het AFI-bestand om het te openen. Als het niet opent, start dan programma > Restore > selecteer folder icon > Open >Volgende.
  • Kies vervolgens waar u de inhoud wilt opslaan > Start Restore.

Dit artikel legt uit wat een AFI-bestand is, de twee primaire formaten die de AFI-bestandsextensie gebruiken en hoe beide soorten te openen of te converteren.

Wat is een AFI-bestand?

Een bestand met de AFI-bestandsextensie is een back-upbestand gemaakt door AOMEI Backupper. Het bevat mappen en bestanden waarvan een back-up is gemaakt via de software.

Als het programma een back-up van een harde schijf heeft gemaakt, zal het in plaats daarvan de ADI-bestandsextensie gebruiken.

Andere AFI-bestanden zijn Truevision Bitmap Graphic-bestanden. U weet dat dit het geval is als het bestand klein is en u vermoedt dat het een of andere afbeelding is.

Hoe een AFI-bestand te openen

Zolang het bestand geen afbeelding is, is het waarschijnlijk alleen nuttig binnen de context van AOMEI Backupper Standard of AOMEI Backupper Professional. Het installeren van een van die programma's is nodig als u de back-upgegevens in het AFI-bestand wilt herstellen.

Als dubbelklikken op het bestand de back-up in de software van AOMEI niet opent, start u het programma zelf en volgt u deze stappen:

  1. Open het tabblad Herstellen en selecteer het mappictogram.

    Image
    Image

    Dit bestand is mogelijk beveiligd met een wachtwoord. In dat geval moet u het opgeven voordat u kunt beginnen met het herstellen van de bestanden.

  2. Blader naar en selecteer Open in het AFI-bestand (of het ADI-bestand als u er een wilt herstellen).

    Image
    Image
  3. Vink het vakje aan naast elk item dat je wilt herstellen. Als je de hoofdmap helemaal bovenaan kiest, kun je alles tegelijk selecteren.

    Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  4. Kies waar u de inhoud wilt opslaan. U kunt dezelfde map kiezen waarin het AFI-bestand zich bevindt of een nieuwe locatie selecteren.
  5. Selecteer tot slot Start Restore om te beginnen met het kopiëren van bestanden uit de AFI-back-up.

IvanView kan AFI-bestanden openen die grafische bestanden zijn, maar het programma is alleen gratis als je de proefversie hebt, en we hebben er geen downloadlink voor.

Kan het nog steeds niet openen?

Als je je bestand niet kunt openen, controleer dan of je de extensie goed leest. Sommige bestanden delen dezelfde letters als AFI-bestanden, maar openen niet op dezelfde manier, zoals AVI-, AIFF-, AIF-, AIFC-, AIT- en AIR-bestanden.

Dubbelcheck het achtervoegsel aan het einde van uw bestand. Als het eindigt met een van die extensies, volg dan die link voor meer informatie over de indeling en hoe u het bestand kunt openen. Als uw bestand geen van deze indelingen heeft, onderzoek dan de bestandsextensie zodat u het programma kunt vinden dat verantwoordelijk is voor het openen ervan.

Een AFI-bestand converteren

AFI-bestanden die uitsluitend met AOMEI Backupper worden gebruikt, hoeven niet naar een ander formaat te worden geconverteerd. Als u probeert er een te converteren, kan het bestand zelfs beschadigd raken en kunt u al uw back-upgegevens kwijtraken.

Dat gezegd hebbende, je kunt de bestanden in het AFI-bestand zeker converteren, maar je moet eerst de back-up herstellen door de bovenstaande stappen te volgen. Nadat u bijvoorbeeld enkele afbeeldingen of video's uit de back-up hebt geëxtraheerd, voert u deze bestanden uit via een hulpprogramma voor bestandsconversie om ze naar verschillende formaten te converteren.

Als uw AFI-bestand een afbeelding is, kunt u de gratis proefversie van Ivan Image Converter gebruiken om het te converteren naar meer herkenbare afbeeldingsindelingen, zoals PNG, BMP, JPG, enz.

Aanbevolen: