Netwerken instellen voor digitale apparaten

Inhoudsopgave:

Netwerken instellen voor digitale apparaten
Netwerken instellen voor digitale apparaten
Anonim

Wat te weten

  • Schets een diagram van apparaten die verbinding maken met uw thuisnetwerk.
  • Kies een draadloze router/modem die compatibel is met uw ISP en stel deze in.
  • Verbind elk apparaat in je schets draadloos of via een kabel met het netwerk.

Dit artikel behandelt de basisaspecten van het opzetten van een thuisnetwerk voor digitale apparaten.

Plan een thuiscomputernetwerk

Het ontwerpen van een thuisnetwerk omvat het inventariseren van de computers en andere apparaten die je hebt, terwijl je nadenkt over de apparaten die je later waarschijnlijk zult aanschaffen. Neem de tijd om een thuisnetwerkdiagram te schetsen voordat u aan de slag gaat.

Image
Image

Thuisnetwerken kunnen worden gebouwd met een combinatie van bedrade (bekabelde) en draadloze verbindingen. Elke verbindingstechnologie heeft voordelen in bepaalde situaties. Als je niet zeker weet welke je wilt, bekijk dan de voor- en nadelen van bekabeld versus draadloos thuisnetwerken.

Koop netwerkapparatuur

Een verwarrende reeks keuzes wacht op iedereen die op zoek is naar netwerkhardware. Thuisnetwerken gebruiken vaak een apparaat dat een breedbandrouter wordt genoemd om bestanden en een internetverbinding te centraliseren en te delen. De router fungeert als verkeersregelaar tussen internet en de apparaten in huis. Verschillende andere soorten netwerkapparatuur kunnen ook aan thuisnetwerken worden toegevoegd.

Er bestaan veel merken en modellen routers (en andere netwerkproducten). Sommige routers zijn ontworpen voor netwerken met veel verkeer, sommige voor draagbaarheid, en sommige bevatten beheerbaarheid, geavanceerde beveiliging en andere functies die vooral handig zijn voor kleine bedrijven. Het kiezen van de draadloze router die het beste bij u past, hangt af van meerdere factoren, waaronder snelheid, bereik, gebruiksgemak, merk, kosten en garantie.

Stel thuisbreedbandrouters in

Breedbandrouters zijn ontworpen voor het gemak bij het opzetten van thuisnetwerken, met name voor huizen met een snelle internetservice. Als ze correct zijn ingesteld, vereenvoudigen ze het proces van het delen van bestanden en internetverbindingen en verbeteren ze de beveiliging van een netwerk. Als het verkeerd is ingesteld, kan er chaos ontstaan.

Image
Image

Een netwerk instellen voor digitale apparaten

Als je van plan bent een thuisnetwerk op te zetten voor bedrade of draadloze verbindingen, moet je weten hoe je apparatuur selecteert en de systemen configureert. Netwerken maken een breed scala aan activiteiten mogelijk, waaronder het delen van bestanden, altijd beschikbare internettoegang en toepassingen voor slimme huizen en het internet der dingen (IoT).

Bestanden en printers delen

Een lokaal netwerk vergemakkelijkt de efficiënte overdracht van bestanden zonder de noodzaak om schijven of sleutels tussen computers te vervoeren. Met slechts een kleine inspanning kan een printer ook worden ingesteld om te delen tussen meerdere computers via een lokaal netwerk.

Bottom Line

Veel mensen bouwen een thuisnetwerk met als doel internettoegang te delen tussen al hun computers en mobiele apparaten. Het aansluiten van een internetmodem op het thuisnetwerk is de gebruikelijke manier om gedeelde toegang in te stellen.

Directe verbindingen tussen computers

Het eenvoudigste soort netwerk bevat twee computers die met elkaar zijn verbonden door een directe directe verbinding van punt naar punt. U kunt deze verbindingen gebruiken om toegang tot bestanden, een printer of een ander randapparaat te delen wanneer er geen routerverbinding beschikbaar is.

Zogenaamde ad hoc-modus draadloze netwerken maken directe koppeling van meer dan twee computers mogelijk.

Bottom Line

Mensen vertrouwen in toenemende mate op internetconnectiviteit wanneer ze voor zaken of plezier op reis zijn, wat vaak inhoudt dat ze verbinding moeten maken met een netwerk dat eigendom is van iemand anders. De mogelijkheid om veilige en betrouwbare verbindingen met nieuwe netwerken tot stand te brengen is essentieel in een wereld die altijd verbonden is.

Werken met IP-adressen

Een IP-adres (Internet Protocol) is de fundamentele manier waarop een computer zichzelf identificeert op een thuisnetwerk, internet en andere netwerken. Computers, routers, gameconsoles en andere apparaten die zijn aangesloten op een internetprotocolnetwerk, hebben elk een uniek IP-adres. Specifieke IP-adressen worden doorgaans gebruikt op lokale netwerken.

Beveiligde netwerkapparaten en gegevens

Er bestaan verschillende technologieën om de beveiliging van gegevens te verbeteren zoals deze op computernetwerken worden gedeeld. De mogelijkheid om op betrouwbare wijze een back-up te maken van gegevens via het netwerk is ook van cruciaal belang om verlies te voorkomen. Sommige van deze beveiligingsmaatregelen vereisen dat u bepaalde acties onderneemt bij het opzetten van uw netwerk om maximale bescherming te krijgen.

Aanbevolen: