Een digitale antenne instellen en aansluiten op uw tv

Inhoudsopgave:

Een digitale antenne instellen en aansluiten op uw tv
Een digitale antenne instellen en aansluiten op uw tv
Anonim

Wat te weten

  • Sluit uw digitale antenne aan op de coaxiale antenne-in-aansluiting van uw televisie.
  • Zoek naar de kabel/antenne-optie in het instellingenmenu van je televisie en schakel over naar antenne.
  • Als je een analoge televisie hebt, moet je een DTV-converterdoos tussen je antenne en je televisie aansluiten.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een digitale antenne instelt en aansluit op uw televisie.

Hoe installeer je een digitale antenne?

Het opzetten van een digitale antenne is een eenvoudig proces als je digitale televisie hebt. Digitale antennes worden aangesloten met hetzelfde type coaxiale connector als voorheen analoge antennes. U zult het installatieproces waarschijnlijk heel bekend vinden als u ooit een analoge tv-antenne installeert.

Heeft u een oudere analoge televisie? U kunt nog steeds een digitale antenne gebruiken, maar u moet eerst een DTV-converterbox op uw televisie aansluiten. U kunt dan digitale televisiezenders bekijken op uw analoge televisie.

Zo stelt u een digitale antenne in:

  1. Selecteer en installeer een ideale locatie voor uw digitale antenne.

    Image
    Image

    Sommige digitale antennes zijn ontworpen om op een dak of op zolder te worden geïnstalleerd. Anderen kunnen op een plank in de buurt van je televisie gaan of op een raam met zuignappen worden gemonteerd.

  2. Zoek de coaxiale antenne-ingang op uw televisie.

    Image
    Image
  3. Sluit uw antenne aan op de antenne-ingang.

    Image
    Image

    Als je een buitenantenne of zolderantenne gebruikt en kabelinternet of kabeltelevisie hebt, sluit je zolder of externe digitale antenne dan niet aan op het interne coaxiale systeem van je huis. U moet een nieuwe coaxiale lijn tussen de antenne en uw televisie installeren.

  4. Sluit uw antenne aan op de voeding als u een actieve antenne gebruikt.

    Image
    Image

    Je kunt soms een USB-aangedreven antenne aansluiten op een USB-poort van je televisie. Controleer of de USB-poort op uw televisie stroom kan leveren, aangezien poorten die zijn ontworpen voor gegevens niet voldoende stroom leveren.

  5. Zet uw televisie aan en zoek het menu Instellingen.
  6. Zoek naar een Kabel/Antenne instelling en kies Antenne.
  7. Zoek naar een auto program of channel scan optie en selecteer deze.
  8. Wacht tot je televisie naar kanalen zoekt.

    Als je televisie de kanalen waarin je geïnteresseerd was niet vindt, bekijk dan het volgende gedeelte voor informatie over waar je je antenne moet plaatsen.

  9. Uw televisie is nu klaar voor gebruik met uw digitale antenne.

Hoe krijg ik een digitaal antennesignaal?

Lokale televisiestations zenden gratis OTA-signalen (over-the-air) uit die u kunt ontvangen met een digitale antenne. Aangezien het een gratis service is, hoeft u alleen maar een digitale antenne op uw televisie aan te sluiten en het instellingenmenu op uw televisie te gebruiken om naar kanalen te zoeken. Als er televisiezenders in uw omgeving zijn die uw antenne kan ontvangen, zal uw televisie deze automatisch vinden.

Als je niet in de buurt bent van televisiestations of als je lokale zenders zwakke signalen uitzenden, kan het zijn dat je problemen hebt met het oppikken van iets met een zwakke binnenantenne. Het is essentieel om uw antenne op de best mogelijke plaats te plaatsen om uw kansen op het ontvangen van kanalen in die situatie te maximaliseren. Vergeet niet om je antenne in de juiste richting te richten als het een directionele antenne is.

Zo plaatst u een digitale antenne:

  1. Navigeer naar de FCC DTV-ontvangstkaart, voer uw adres in en klik op Go.

    Image
    Image
  2. Klik op elk televisiestation waarin je geïnteresseerd bent.

    Image
    Image
  3. Bekijk de kaart om te zien waar de stations zijn ten opzichte van je huidige locatie.

    Image
    Image
  4. Plaats of installeer uw antenne aan de zijkant van uw huis, het dichtst bij de stations waarin u geïnteresseerd bent. Denk eraan om in die richting te werken als u een richtantenne gebruikt.

  5. Herhaal stap 4-8 van het vorige gedeelte en controleer of u uw ontbrekende kanalen kunt ontvangen.
  6. Als je nog steeds niet de gewenste kanalen kunt ontvangen nadat je de antenne hebt verplaatst, zijn de stations mogelijk te ver weg, is er mogelijk te veel interferentie of is je antenne mogelijk niet sterk genoeg.

Waarom pikt mijn digitale antenne geen kanalen op?

Als een digitale antenne de gebruikelijke kanalen niet oppikt, kunnen verschillende factoren een rol spelen. De tv-zenders kunnen bijvoorbeeld te ver weg zijn of een zwak signaal uitzenden, er kan interferentie zijn, het signaal kan worden geblokkeerd of uw antenne kan te zwak zijn. Als de televisiestations niet in de buurt van uw locatie zijn, heeft u mogelijk een krachtige buitenantenne nodig in plaats van een binnenantenne.

Hier zijn enkele oplossingen die u kunt proberen als uw digitale antenne geen kanalen opneemt:

  • Zorg dat je een digitale televisie hebt. Zoek naar de letters DTV of woorden als 'digital-ready'. Als uw televisie vóór 2006 is gemaakt, is deze waarschijnlijk analoog. In dat geval heeft u een converterbox nodig.
  • Zorg ervoor dat uw tv is ingesteld om uw antenne te gebruiken. Als je zenders zoekt in de kabelmodus, vindt je televisie geen digitale OTA-zenders. Zorg ervoor dat het is ingesteld op antenne en zoek opnieuw.
  • Controleer of de antenne correct is aangesloten Controleer of de verbinding goed vastzit en controleer het label van de coaxiale connector op uw tv. Sommige tv's hebben zowel een ingang als een uitgang, en sommige hebben twee ingangen. Sluit aan op de ingang gemarkeerd met antenne-in als u zo'n label ziet, of de nummer één ingang als ze genummerd zijn.
  • Herplaats uw antenne. Gebruik de methode die in het vorige gedeelte is beschreven en probeer uw antenne te verplaatsen en in de juiste richting te richten als u een richtantenne heeft.
  • Verkrijg een krachtigere antenne. Zorg ervoor dat u de beste antenne voor uw regio hebt geselecteerd. Als de lokale televisiesignalen zwak zijn, hebt u mogelijk een sterkere antenne of zelfs een externe antenne op het dak nodig.

FAQ

    Hoe kan ik mijn digitale antennesignaal versterken?

    Er zijn verschillende tips voor het versterken van een digitaal televisiesignaal. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een RG6-coaxkabel gebruikt, die over het algemeen digitaal vriendelijker is dan RG59. Je kunt ook proberen de antenne opnieuw uit te lijnen of een tv-signaalversterker te kopen.

    Hoe kies ik een digitale antenne?

    Bepaal het beste type draadloze antenne voor HDTV voor uw locatie. Wanneer u de DTV-ontvangstkaart van de FCC gebruikt, controleer dan of de meeste kanalen in uw regio UHF of VHF zijn om te bepalen of u een UHF- of VHF-antenne nodig hebt. De antenne moet geschikt zijn voor ten minste de afstand tot de verste zendmast.

Aanbevolen: