Hoe u uw MacBook of MacBook Pro kunt resetten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw MacBook of MacBook Pro kunt resetten
Hoe u uw MacBook of MacBook Pro kunt resetten
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Time Machine om een back-up van uw MacBook op een externe schijf te maken voor het geval u uw gegevens moet herstellen.
  • Ga in de herstelmodus naar Schijfhulpprogramma > Bekijken > Show All Devices > uw schijf > Wissen > MacOS opnieuw installeren.
  • Ga in macOS Monterey en hoger naar Systeemvoorkeuren > Wis alle inhoud en instellingen.

Dit artikel legt uit hoe je een MacBook reset. Als je vreemde glitches en problemen met je MacBook of MacBook Pro bent begonnen die met geen enkele probleemoplossing kunnen worden opgelost, is het misschien tijd voor een nieuwe start.

Maak een back-up van uw gegevens voordat u uw MacBook Pro reset

Zelfs als u nooit van plan bent uw gegevens opnieuw te gebruiken, moet u er een back-up van maken, voor het geval dat. Het laatste wat iemand wil, is iets belangrijks permanent verwijderen. MacBook Pro-gebruikers moeten Time Machine gebruiken om een back-up van uw MacBook te maken voor het geval u uw gegevens moet herstellen.

  1. Open Time Machine vanuit de map Applications op uw Mac of door op het pictogram in het Dock te klikken.

    Image
    Image
  2. Sluit een externe harde schijf aan op uw computer en selecteer deze door te klikken op Use as Backup Disk.

    Image
    Image

    Hoewel u iCloud kunt gebruiken om een back-up van uw gegevens te maken, kunt u geen back-up maken van het besturingssysteem of uw applicaties naar de cloud. Time Machine maakt een back-up van alles.

  3. Selecteer het Time Machine-pictogram in de menubalk en klik op Nu een back-up maken in het Time Machine-menu.

    Image
    Image
  4. Wacht tot de back-up is voltooid en koppel vervolgens de externe schijf los.

Hoe inhoud en instellingen in macOS Monterey en later te wissen

Macs met macOS Monterey (12.0) of hoger kunnen een relatief snel en eenvoudig proces gebruiken om hun laptop klaar te maken voor donatie, wederverkoop of inruil.

Selecteer in Systeemvoorkeuren Wis alle inhoud en instellingen om de procedure te starten. Net als de vergelijkbare opdracht op een iPhone, verwijdert deze optie al je informatie en de apps die je hebt gedownload zonder macOS zelf te verwijderen. Omdat het minder impact heeft (maar nog steeds grondig), is het sneller dan het volledig wissen van de MacBook, waardoor het besturingssysteem daarna opnieuw moet worden geïnstalleerd.

Volg voor eerdere versies van macOS de rest van de instructies in dit artikel.

Hoe MacBook Pro terug te zetten naar fabrieksinstellingen

Je moet je MacBook Pro altijd terugzetten naar de fabrieksinstellingen voordat je hem verkoopt of wegdoet. Een bestand in de prullenbak gooien en het leegmaken is niet voldoende, omdat er nog steeds manieren zijn om het bestand later te herstellen. Een fabrieksreset zorgt ervoor dat uw gegevens van de machine worden gewist en niet kunnen worden hersteld.

Nu je een back-up hebt gemaakt van al je informatie, kun je beginnen met het resetten van de MacBook Pro. Voordat u uw computer opnieuw instelt, moet u ervoor zorgen dat u een solide internetverbinding heeft, zodat u na de reset de nieuwste versie van macOS kunt downloaden. Sluit indien mogelijk uw computer rechtstreeks aan op uw router of modem.

  1. Sluit je MacBook af.
  2. Start de laptop opnieuw op in de herstelmodus. Er zijn drie manieren om dit te doen, en ze vereisen elk een toetsenbordcombinatie.

    • De eerste is om Command+ R ingedrukt te houden terwijl de MacBook opstart. Met deze optie wordt de standaardversie van de herstelmodus geopend en kunt u de nieuwste versie van macOS installeren.
    • De tweede is om Option+ Command+ R ingedrukt te houden. Deze opdracht geeft u de mogelijkheid om te upgraden naar de nieuwste versie van macOS die compatibel is met uw machine.
    • De derde manier is om Shift+ Option+ Command+ ingedrukt te houden R . Deze combinatie installeert de versie van macOS die bij uw computer is geleverd of de dichtstbijzijnde beschikbare versie als dat besturingssysteem niet langer kan worden gedownload.

    Ongeacht welke methode je gebruikt, houd de toetsen ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

  3. Klik in het venster dat verschijnt op Schijfhulpprogramma.
  4. Klik in het venster Schijfhulpprogramma op View en klik vervolgens op Show All Devices.
  5. Kies de schijf die u wilt wissen. Het zal waarschijnlijk "Macintosh HD" heten.
  6. Klik op Wissen.
  7. Sluit Schijfhulpprogramma en keer terug naar het vorige venster.
  8. Klik MacOS opnieuw installeren.

    Image
    Image
  9. Volg de stappen die je op het scherm ziet. Geef voldoende tijd om de installatie te voltooien.

    Dit proces kan enkele uren duren om te voltooien.

  10. Als het besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt de Mac opnieuw opgestart. Voer uw Apple ID en gebruikersnaam in wanneer daarom wordt gevraagd.
  11. Als u uw MacBook Pro reset om hem te verkopen, drukt u op Command+ Q om de machine uit te schakelen.

Aanbevolen: