IPad iCloud: een back-up maken en terugzetten

Inhoudsopgave:

IPad iCloud: een back-up maken en terugzetten
IPad iCloud: een back-up maken en terugzetten
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > iCloud > iCloud-back-up > Terug Nu omhoog.
  • Apparaat wissen: Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset >Wis alle inhoud en instellingen.
  • Zodra het opnieuw instellen is voltooid, wordt u gevraagd uw apparaat te herstellen vanaf een back-up.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up van je iPad maakt met iCloud en hoe je een iPad herstelt vanaf een iCloud-back-up. Instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Hoe maak je automatisch een back-up van je iPad met iCloud

iCloud-back-ups voor uw iPad inschakelen:

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik in het linkerdeelvenster op je naam.

    Image
    Image
  3. Tik op iCloud.

    Image
    Image
  4. Kies in de iCloud-instellingen waarvan je een back-up wilt maken, inclusief contacten, agenda-afspraken, bladwijzers in de Safari-browser en items in de Notes-app. De meeste hiervan zijn standaard ingeschakeld.
  5. Tik op iCloud-back-up.

    Image
    Image
  6. Om automatische back-ups voor de iPad in te schakelen, zet u de iCloud Backup tuimelschakelaar aan. Indien ingeschakeld, maakt de iPad een back-up wanneer deze is aangesloten op een stopcontact of computer.

    Image
    Image
  7. Tik op Nu een back-up maken om een onmiddellijke back-up uit te voeren.

    Image
    Image
  8. De iPad maakt automatisch een back-up. De onderstaande tekst Nu een back-up maken geeft de datum en tijd van de laatste back-up weer.

Een iPad herstellen vanaf een iCloud-back-up

Het herstellen van een iPad vanaf een iCloud-back-up begint met het wissen van de iPad, waardoor deze in dezelfde staat komt als toen je hem voor het eerst uit de doos haalde.

Voer een handmatige back-up uit voordat u uw iPad reset om te voorkomen dat u foto's of gegevens verliest.

  1. Open Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen.

    Image
    Image
  3. Tik op Reset en tik vervolgens op Wis alle inhoud en instellingen.

    Image
    Image
  4. Bevestig uw keuze en de iPad keert terug naar de standaardstatus.

Wanneer de iPad klaar is met het wissen van de gegevens, toont de iPad hetzelfde scherm dat werd weergegeven toen u de iPad voor het eerst kreeg. Terwijl je de iPad instelt, biedt deze de keuze om de tablet te herstellen vanaf een back-up. Deze optie verschijnt nadat u zich aanmeldt bij uw Wi-Fi-netwerk en kiest of u locatieservices wilt gebruiken.

Als je ervoor kiest om een back-up te herstellen, kun je kiezen uit de laatste back-up of een van de vorige.

Als u herstelt vanaf een back-up omdat de iPad problemen heeft die alleen kunnen worden opgelost door deze te verwijderen, kiest u de nieuwste back-up. Als de iPad nog steeds niet goed werkt, ga dan naar de volgende meest recente back-up. Herhaal dit proces totdat het probleem is opgelost.

Herstellen vanaf een back-up kan even duren. Het proces maakt gebruik van een Wi-Fi-verbinding om instellingen, inhoud en gegevens te downloaden. Als er veel inhoud op de iPad staat, kan dit even duren. Het herstelscherm geeft schattingen weer in elke fase van het herstelproces, te beginnen met het herstellen van de instellingen en vervolgens op te starten op de iPad. Wanneer het startscherm van de iPad verschijnt, gaat de iPad verder met het herstelproces door al uw applicaties te downloaden.

Als je een probleem tegenkomt met deze fase, download dan gratis een applicatie uit de App Store. U kunt ook apps synchroniseren vanuit iTunes op uw pc. Het herstelproces vervangt ook foto's en andere gegevens, dus als er geen vooruitgang lijkt te worden geboekt, kan de iPad meer dan alleen apps downloaden.

Aanbevolen: