14 veilige podcasts voor kinderen en scholen in 2022

Inhoudsopgave:

14 veilige podcasts voor kinderen en scholen in 2022
14 veilige podcasts voor kinderen en scholen in 2022
Anonim

Luisteren naar podcasts kan een geweldige manier zijn voor kinderen van alle leeftijden om nieuwe informatie en vaardigheden te leren of om te ontspannen met een leuk verhaal of liedje. Het vinden van een podcast voor kinderen die echt geschikt is voor hen kan echter moeilijk en tijdrovend zijn vanwege het enorme aantal beschikbare opties.

Hier zijn 14 veilige podcasts waar kinderen naar kunnen luisteren zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze worden blootgesteld aan ongepast taalgebruik of ongepaste onderwerpen. Misschien krijg je er zelf wel een kick van.

Sesamstraat-podcast: een veilige kinderpodcast met klassieke karakters

Image
Image

De officiële Sesamstraat-podcast is een videoserie van 20 op zichzelf staande mini-afleveringen van het populaire kinderprogramma. Elke mini-aflevering concentreert zich op één specifiek personage en bestaat uit verschillende clips waarin ze praten, zingen en dansen en interactie hebben met hun vrienden.

Wat we leuk vinden

  • In tegenstelling tot de meeste andere podcasts, is elke aflevering van The Sesame Street Podcast eigenlijk een video die kan worden gedownload met de reguliere podcast-app en offline kan worden bekeken.
  • Elke aflevering staat op zichzelf, wat betekent dat kinderen hun favorieten kunnen uitkiezen om steeds opnieuw te bekijken.

Wat we niet leuk vinden

De afleveringen duren slechts vijf tot negen minuten

Noodle Loaf Show: een kinderpodcast met leuke activiteiten en liedjes

Image
Image

The Noodle Loaf Show is een leuke podcast die zingen, leren en actief luisteren combineert op een manier die net zo boeiend is als een aflevering van Sesamstraat of Dora the Explorer.

Het hoogtepunt van deze kinderpodcast is het segment Noodle Loaf Choir, waarin luisteraars worden gevraagd om audio-opnames van zichzelf in te sturen die een lied zingt. De makers bewerken deze vervolgens samen om één indrukwekkend nummer te creëren dat door alle deelnemers wordt gezongen.

Wat we leuk vinden

  • Geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar.
  • Moedigt veel actief luisteren aan.

Wat we niet leuk vinden

Nieuwe podcastafleveringen worden één keer per week uitgebracht en duren slechts ongeveer 11 minuten, dus het zal kinderen niet lang bezig houden

Coole feiten over dieren: een veilige kinderpodcast voor dierenliefhebbers

Image
Image

Cool Facts About Animals is een podcast over, nou ja, coole feiten over dieren. Het beschikt over een volwassen gastheer die wordt vergezeld door een groep kinderen van verschillende leeftijden, en samen concentreren ze zich elke week op één dier, onthullen geavanceerde trivia over de soort, gevolgd door een quiz en af en toe een interview met een expert.

Wat we leuk vinden

Echt interessante dierenfeiten die kinderen niet zullen horen in de meeste kindertelevisieprogramma's

Wat we niet leuk vinden

  • Informatie wordt met relatief hoge snelheid gedropt en er worden veel wetenschappelijke terminologieën gebruikt. Dit maakt elke aflevering een beetje moeilijk te begrijpen voor jongere kinderen, hoewel kinderen tussen de zes en elf jaar in orde moeten zijn.
  • De gastgastheer van het kind heeft de gewoonte om vragen voor de luisteraar te beantwoorden, waardoor de betrokkenheid enigszins afneemt.

Dad & Me Love History: A Safe World Trivia Podcast for Kids

Image
Image

Dad & Me Love History is een verrassend informatieve podcast gehost door een vader en zoon die historische figuren en gebeurtenissen onderzoeken. Van luchtaanvallen uit de Tweede Wereldoorlog in Engeland tot de oorsprong van de Chinese muur en LEGO, er is hier voor elk wat wils.

Wat we leuk vinden

  • Geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Kinderen rond de 10 jaar zullen echter het meest profiteren; ouders zullen hier ook graag naar luisteren.
  • De afleveringsnotities op de website van de podcast bevatten definities voor genoemde woorden die kinderen misschien niet kennen, plus een quiz om te controleren hoeveel ze zich herinneren.

Wat we niet leuk vinden

De zoon heeft de gewoonte om nogal wat te mompelen, wat hem een beetje moeilijk kan maken. Zijn vader verduidelijkt wel wat hij daarna zegt

Maar waarom?: een podcast voor nieuwsgierige kinderen

Image
Image

Maar waarom?: Een podcast voor nieuwsgierige kinderen is een leuke podcast voor kinderen die hen aanmoedigt om vragen te stellen over alles en nog wat ze zich ooit hebben afgevraagd.

Afleveringen zijn meestal gericht op onderwerpen als dieren en het menselijk lichaam, maar de podcast is erg gestructureerd door wat de luisteraars willen horen.

Wat we leuk vinden

Moedigt interactie aan door luisteraars te vragen opgenomen vragen in te sturen, die in toekomstige afleveringen worden afgespeeld

Wat we niet leuk vinden

Interesse in elke aflevering is afhankelijk van de onderwerpen die worden behandeld. Sommige kinderen zijn bijvoorbeeld gefascineerd door de aflevering over ondergrondse steden, maar hebben geen interesse in waarom tape plakkerig is

Smash Boom Best: een veilige kinderpodcast met een spelshow-twist

Image
Image

Smash Boom Best is een podcast van een half uur waarin twee teams van volwassenen het tegen elkaar opnemen in een gestructureerd debat over welke van de twee onderwerpen het beste is. Argumenten worden vermengd met wetenschappelijke of historische feiten en er is genoeg echte chemie tussen de gastheren om ouders en voogden betrokken te houden naast junior luisteraars.

Wat we leuk vinden

  • Smash Boom Best spreekt kinderen niet neer, maar de gebruikte taal is eenvoudig genoeg voor de meesten om te begrijpen.
  • Leert debatvaardigheden.

Wat we niet leuk vinden

  • Het concept van deze podcast is zeer competitief van aard, wat misschien niet ideaal is voor kinderen die door een overdreven competitieve fase gaan en moeten worden blootgesteld aan voorbeelden van compromissen en teamwork.
  • Kinderen onder de zes zullen deze podcast waarschijnlijk interpreteren als een stel volwassenen die met elkaar praten. Ze kunnen er veilig naar luisteren, maar ze zullen het niet zo boeiend vinden als andere podcasts die voor kinderen zijn gemaakt.

Tumble Science Podcast for Kids: veilig onderwijs voor het hele gezin

Image
Image

Tumble Science Podcast for Kids richt zich elke week op een ander onderwerp, dat diepgaand wordt onderzocht met trivia en audioclips uit interviews met experts. Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten.

Wat we leuk vinden

Veel goed onderzochte informatie

Wat we niet leuk vinden

Deze podcast is absoluut geschikt voor het hele gezin om naar te luisteren, maar veel van de humor kan geforceerd aanvoelen en kan ervoor zorgen dat jonge tieners met hun ogen rollen voordat ze uiteindelijk afhaken

The Saturday Morning Cereal Bowl: 2 uur veilige muziek voor kinderen

Image
Image

The Saturday Morning Cereal Bowl is een muziekpodcast voor kinderen die een verscheidenheid aan nieuwe en klassieke nummers samenstelt die veilig zijn voor het hele gezin om naar te luisteren. Er worden wekelijks nieuwe afleveringen uitgebracht die tussen de 90 minuten en twee uur duren.

Wat we leuk vinden

  • De afleveringsnotities bevatten een volledige lijst van alle gebruikte nummers.
  • Met sommige afleveringen die twee uur duren, is deze kinderpodcast fantastisch voor lange autoritten.

Wat we niet leuk vinden

De meeste nummers zijn rockmuziek, wat misschien niet naar ieders smaak zal zijn

OWTK Kid's Music Monthly Podcast: Kids-Safe Tracks voor het hele gezin

Image
Image

OWTK Kid's Music Monthly Podcast is een nep-radiostation dat nummers afspeelt die veilig zijn voor alle leeftijden om naar te luisteren. Afleveringen worden maandelijks uitgebracht en duren meestal ongeveer 30 minuten.

Wat we leuk vinden

Een goed samengestelde verzameling kinderliedjes die niet te veel traditionele kinderliedjes of schoolliedjes zijn

Wat we niet leuk vinden

Het maandelijkse releaseschema maakt het gemakkelijk om deze podcast te vergeten

Short & Curly: een veilige podcast over onderwerpen waar kinderen om geven

Image
Image

Short & Curly is een podcast die onderwerpen bespreekt die echt interessant zijn voor kinderen, zoals zangers die auto-tune gebruiken, gaatjes in de oren krijgen en waarom Pokemon Go zo verslavend is.

Elke podcastaflevering duurt ongeveer 30 minuten en wordt afgewisseld met discussies, sketches en interviews met kinderen over het onderwerp van de week.

Wat we leuk vinden

  • Een van de gastheren is gespecialiseerd in ethiek en biedt regelmatig inzicht in de moraliteit van de behandelde onderwerpen.
  • Alle drie de gastheren zijn boeiend en oprecht grappig.

Wat we niet leuk vinden

Veel van de onderwerpen gaan over de hoofden van echt jonge kijkers. Short & Curly wordt het best beluisterd door kinderen van acht jaar en ouder

TEDTalks Kids and Family: inspirerende presentaties voor kinderen en ouders

Image
Image

TEDTalks Kids and Family is een officiële verzameling TEDTalks-presentaties met presentatoren van kinderen of over onderwerpen die te maken hebben met ouderschap, kinderen en onderwijs.

Presentaties variëren van een tienerwetenschapper die haar nieuwste uitvinding bespreekt en een lezing over het belang van vogels, tot hoe Minecraft wordt gebruikt om kinderen met autisme les te geven, tot een jonge ondernemer die vertelt hoe ze haar eerste bedrijf begon op achtjarige leeftijd.

Wat we leuk vinden

  • Een aantal echt inspirerende podcast-afleveringen die kinderen zullen motiveren om meer te studeren en ambitieus te zijn.
  • Even informatief voor kinderen en ouders.

Wat we niet leuk vinden

Hoewel het over het algemeen veilig is voor kinderen om ze zelf te bekijken, behandelen een of twee afleveringen onderwerpen waar ouders hun kinderen mogelijk niet aan willen blootstellen, afhankelijk van hun leeftijd. Een oplossing hiervoor is dat ouders handmatig selecteren welke afleveringen ze naar het apparaat van hun kind moeten downloaden

Dream Big Podcast: motiverende interviews voor kinderen

Image
Image

The Dream Big Podcast is een serie gemaakt met als doel kinderen te inspireren ambitieus te zijn en naar de sterren te reiken. Elke aflevering duurt ongeveer een half uur, waarbij elke aflevering gericht is op een interview met een succesvolle volwassene, zoals een miljardair, een beroemde auteur en zelfs een astronaut.

De interviews zijn verrassend compact en worden het best gewaardeerd door mensen boven de 10 jaar. Dit kan voor sommigen als een verrassing komen, aangezien de podcast op de markt lijkt te worden gebracht voor kleuters.

Wat we leuk vinden:

Een fantastische verzameling interviews die ook volwassen luisteraars zullen aanspreken die geïnteresseerd zijn in motiverende of ondernemerspodcasts

Wat we niet leuk vinden:

  • Ouders moeten op hun hoede zijn voor de advertenties op de website van de podcast en in de afleveringen zelf.
  • De dialoog van de host van het kind lijkt te zijn geschreven door een volwassene.

Good Game: Spawn Point: veilige en leuke videogamepodcast voor kinderen

Image
Image

Good Game: Spawn Point is een langlopende show over videogamenieuws, recensies en wedstrijden met een kindvriendelijke focus.

Videogames op Spawn Point zijn beperkt tot games die geschikt zijn voor alle leeftijden, zoals Pokemon en Minecraft, en de hosts moedigen kijkers aan om gamevragen te e-mailen die in toekomstige afleveringen beantwoord kunnen worden.

Wat we leuk vinden

  • D. A. R. R. E. N., de robot-sidekick, is altijd hilarisch.
  • Een geweldige bron van videogamenieuws voor volwassenen en kinderen.
  • Speciale educatieve segmenten die zich verdiepen in het maken van videogames en de game-industrie.

Wat we niet leuk vinden

Recensies van videogames vinden meestal een week of zo plaats nadat een videogame is uitgebracht

Boekenclub voor kinderen: nieuwe boeken ontdekken en bespreken

Image
Image

Book Club for Kids is een podcast die wordt gehost door radiojournalist Kitty Felde en verschillende kinderen. Elke twee weken bespreken ze een YA-roman, lezen er passages uit en interviewen zelfs de auteur van het boek.

Wat we leuk vinden

  • Deze podcast is een geweldige motivator voor kinderen om meer te lezen.
  • Gaststerren van beroemdheden en interviews met auteurs.

Aanbevolen: