Onderzoek naar computernetwerken in hedendaagse scholen

Inhoudsopgave:

Onderzoek naar computernetwerken in hedendaagse scholen
Onderzoek naar computernetwerken in hedendaagse scholen
Anonim

Vergeleken met thuis- en zakelijke omgevingen, zijn computers op basis- en middelbare scholen verbonden met een netwerk met weinig buzz of fanfare. Schoolnetwerken bieden voordelen voor docenten en studenten, maar aan deze krachtige tool hangt een prijskaartje. Gebruiken scholen hun netwerken effectief? Moeten alle scholen een volledig netwerk hebben, of krijgen de belastingbetalers geen reële waarde van de inspanningen om "bekabeld te worden?"

Image
Image

De Belofte

Scholen kunnen op veel van dezelfde manieren profiteren van computernetwerken als bedrijven of gezinnen. Mogelijke voordelen zijn:

  • Sneller toegang tot meer informatie.
  • Verbeterde communicatie en samenwerking.
  • Gemakkelijkere toegang tot softwaretools.

Theoretisch zullen studenten die op school worden blootgesteld aan een netwerkomgeving, beter voorbereid zijn op toekomstige banen in de industrie. Netwerken kunnen leraren helpen bij het invullen van betere online lesplannen en formulieren vanaf verschillende locaties - meerdere klaslokalen, personeelslounges en hun huizen. Kortom, de belofte van schoolnetwerken lijkt bijna onbeperkt.

Basis netwerktechnologie

Studenten en docenten zijn geïnteresseerd in het werken met netwerksoftwaretoepassingen zoals webbrowsers en e-mailclients. Om deze toepassingen te ondersteunen, moeten scholen eerst verschillende andere technologieën implementeren. Gezamenlijk worden deze componenten soms de architectuur, het raamwerk of de infrastructuur genoemd die nodig is om eindgebruikersnetwerken te ondersteunen:

  • Computerhardware.
  • Netwerkbesturingssystemen.
  • Netwerkhardware.

Computerhardware

Er kunnen verschillende soorten hardware worden gebruikt in een schoolnetwerk. Desktopcomputers bieden de meeste netwerkflexibiliteit en rekenkracht, maar als mobiliteit belangrijk is, kunnen notebooks zinvol zijn.

Handheld-apparaten bieden een goedkoper alternatief voor notebooks voor leraren die basisfunctionaliteit voor mobiele gegevensinvoer willen. Docenten kunnen het handheld-systeem gebruiken om bijvoorbeeld tijdens de les aantekeningen te maken en later hun gegevens te uploaden of te synchroniseren met een desktopcomputer.

Draagbare apparaten breiden het kleine en draagbare concept van handhelds nog een stap verder uit. Onder hun verschillende toepassingen kunnen wearables iemands handen vrijmaken of de leerervaring vergroten. Draagbare applicaties blijven buiten de mainstream van netwerkcomputing.

Netwerkbesturingssystemen

Een besturingssysteem is de belangrijkste softwarecomponent die de interactie tussen mensen en hun computerhardware regelt. De handhelds en wearables van vandaag worden meestal geleverd met hun eigen aangepaste besturingssystemen.

Bij desktop- en notebookcomputers is echter vaak het tegenovergestelde waar. Scholen kunnen deze computers soms kopen zonder dat het besturingssysteem is geïnstalleerd, of (meestal) het besturingssysteem dat vooraf is geïnstalleerd, kan worden vervangen door een ander.

Bottom Line

Handhelds en wearables bevatten meestal ingebouwde hardware voor netwerkfuncties. Voor desktop- en laptopcomputers moeten netwerkadapters echter vaak apart worden gekozen en aangeschaft. Er zijn ook extra, speciale hardwareapparaten zoals routers en hubs nodig voor geavanceerde en geïntegreerde netwerkmogelijkheden.

Toepassingen en voordelen

De meeste basisscholen en middelbare scholen hebben toegang tot internet en e-mail. Andere populaire toepassingen op scholen zijn onder meer tekstverwerkings- en spreadsheetprogramma's, hulpmiddelen voor het ontwikkelen van webpagina's en programmeeromgevingen.

Een volledig genetwerkte school kan studenten en docenten verschillende voordelen bieden:

  • Studenten kunnen bestanden sneller en betrouwbaarder delen. Centrale printers kunnen gemakkelijker toegankelijk worden gemaakt voor studenten.
  • Leraren kunnen hun dagelijkse communicatie met elkaar efficiënt uitvoeren via e-mail en berichten. Ze kunnen gemakkelijk nieuws en informatie over klasprojecten verspreiden onder leerlingen.
  • Studenten kunnen samenwerken aan groepsprojecten met behulp van netwerksoftwaretoepassingen.

Effectieve schoolnetwerken

Schoolnetwerken zijn niet gratis. Naast de initiële kosten van hardware, software en installatietijd, moet een beheerder het netwerk doorlopend beheren. Er moet voor worden gezorgd dat de klassenrecords van de leerlingen en andere bestanden worden beschermd. Het kan nodig zijn om schijfruimtequota in te stellen op gedeelde systemen.

Scholen moeten extra voorzichtig zijn met schoolnetwerken die internettoegang hebben. Ongepast gebruik van gaming, sociale media of sites voor volwassenen moet worden gecontroleerd en gecontroleerd.

Het is bijna onmogelijk om de waarde van een schoolnetwerk kwantitatief te meten. Bedrijfsintranetprojecten hebben moeite met het berekenen van het totale rendement op investering (ROI), en de problemen met scholen zijn subjectiever.

Het is goed om schoolnetwerkprojecten te zien als een experiment met het potentieel voor een enorme uitbetaling. Zoek naar scholen om volledig te netwerken en kijk of de educatieve mogelijkheden van deze netwerken zich in een snel tempo ontwikkelen.

Aanbevolen: