Wat zijn de beste scholen voor 3D-computeranimatie?

Inhoudsopgave:

Wat zijn de beste scholen voor 3D-computeranimatie?
Wat zijn de beste scholen voor 3D-computeranimatie?
Anonim

Wat voor soort beeldende kunst je ook wilt leren, het is van cruciaal belang dat je de juiste school vindt voor je interesses, behoeften en budget. De scholen op deze lijst hebben allemaal fantastische 3D-computeranimatieprogramma's en ze zijn goed verbonden met professionals en animatiestudio's.

Lees zo veel als je kunt voordat je solliciteert of een beslissing neemt. Websites zoals ConceptArt.org en CGTalk hebben tientallen forums waarin de voor- en nadelen van verschillende universitaire en permanente educatieprogramma's worden besproken.

Hier is een overzicht van de scholen die 3D-computeranimatie domineren in de VS, Canada, Europa en online.

East Coast: School of Visual Arts

Image
Image

De School of Visual Arts in New York is een uitstekende keuze als je meer neigt naar motion graphics, reclame of animatie met visuele effecten.

De school ligt pal in het midden van een van de beste plekken ter wereld voor iemand die geïnteresseerd is in reclame en commercieel ontwerp. Als dat je professionele voorkeuren zijn, is SVA waarschijnlijk een betere plek om te zijn dan een school als CalArts of Ringling, die meer neigen naar de filmindustrie.

Westkust: California Institute of the Arts

Image
Image

Het California Institute of the Arts in Valencia, Californië, wordt de Harvard van de animatiewereld genoemd: prestigieus, moeilijk toegankelijk en zeer goed verbonden. Je zult CalArts waarschijnlijk zien op zowat elke "best of" lijst voor animatie.

De kracht van de school is altijd hun traditionele 2D-animatieprogramma geweest. Het heeft echter een enorme opmars gemaakt in het CG-tijdperk. Het legt een sterke nadruk op het leveren van goed afgeronde artiesten met waardevolle vaardigheden buiten hun directe discipline.

Zuid: Ringling College of Art and Design

Image
Image

Het Ringling College of Art and Design in Sarasota, Florida, heeft een reputatie waar de 3D-animatiewereld jaloers op is. Studenten over de hele wereld kijken naar de korte films van Ringling-studenten. Zo goed zijn ze. Als je iemand Ringling hoort noemen, wordt dit meestal gevolgd door de uitspraak: "Oh ja, dat is waar Pixar graag rekruteert."

Pixar legt de nadruk op verhalen vertellen, en Ringlings doel is in de eerste plaats om goede verhalenvertellers te creëren. De culminerende ervaring in hun computeranimatieprogramma is een heel jaar gewijd aan de productie van een korte animatiefilm. Ringling is echt een van de beste plekken ter wereld voor een jonge animator om kennis te maken met verhalend filmmaken.

Online: Animatiementor

Image
Image

Animation Mentor heeft genoeg buzz om een bijenkorf te vullen, maar het online 3D-animatieprogramma is meer dan in staat om de hype waar te maken. Animation Mentor gaat meteen aan de slag. Je studeert niet om generalist te worden. Je leert niet hoe je een onafhankelijke korte film maakt. Je traint om karakteranimator te worden.

Animation Mentor's focus is enorm succesvol gebleken en in slechts een paar jaar tijd heeft de school een reputatie opgebouwd als een van de beste plekken ter wereld om 3D-personageanimatie te leren.

Canada: Sheridan College

Image
Image

Wat kun je zeggen over Sheridan in Brompton, Ontario, dat nog niet is gezegd? De reputatie van zijn 3D-personageanimatieprogramma is een van de sterkste in Noord-Amerika. Als CalArts de Harvard van animatie is, dan is Sheridan Yale of Oxford.

Het programma is ongelooflijk rigoureus, maar als je er je onverdeelde aandacht aan geeft, krijg je een benijdenswaardig portfolio, een goed afgeronde vaardigheden en toegang tot enkele van de beste brancheverbindingen die beschikbaar zijn voor pas afgestudeerden.

Europa: Bournemouth, Supinfocom en Gobelins

Image
Image

Bournemouth: Bournemouth is nauw verbonden met de gloeiend hete Londense animatiescène, wat betekent dat als je uit Bournemouth komt met een solide haspel, je een beter dan gemiddeld schot hebt bij het landen van een optreden in een van de beste Londense studio's, zoals Double Negative of MPC.

Supinfocom en Gobelins: Tenzij je Frans bent, overweeg je waarschijnlijk geen van beide, maar ze moeten allebei wordt genoemd. Samen met Ringling zijn dit enkele van de beste plekken ter wereld om ervaring op te doen met het werken aan een teamgebaseerde korte 3D-animatiefilmproductie. Studentenwerken van Supinfocom en Gobelins zijn een steunpilaar op animatiefestivals.

Aanbevolen: