16 Gratis hulpmiddelen voor het leren van gebarentaal

Inhoudsopgave:

16 Gratis hulpmiddelen voor het leren van gebarentaal
16 Gratis hulpmiddelen voor het leren van gebarentaal
Anonim

Deze gratis gebarentaallessen gebruiken een verscheidenheid aan technieken om je gebarentaal te leren, zodat je kunt communiceren met een geliefde of gewoon plezier hebt bij het leren gebaren.

Inbegrepen in deze gratis gebarentaallessen zijn video's, quizzen, puzzels, spelletjes, diagrammen en printables die je echt zullen helpen om te leren tekenen of hoe je kunt voortbouwen op de gebarentaal die je al kent.

Sommige hiervan zijn enorme cursussen met veel eenheden om je de volledige gebarentaal te leren, en andere zijn kleinere die je alleen de basis zullen leren. Welke klasse je ook kiest, je zult een geweldige tijd hebben om je vaardigheden op te bouwen.

Image
Image

Gratis gebarentaallessen van de American Sign Language University

Er zijn tal van geweldige bronnen beschikbaar van American Sign Language University (ASLU). Naast de 60 lessen, het zoeken in woordenboeken en de getallengids, vindt u onder andere een hulpmiddel voor het oefenen van vingerspelling, quizzen en verschillende woordzoekpuzzels.

Je vindt hier veel video's over gebarentaal, en de lessen zijn in volgorde van moeilijkheidsgraad, zodat je geleidelijk kunt leren gebaren zoals je met elke andere taal zou doen.

Image
Image

Bekijk de video's van de eerste 100 tekens voor een geweldige introductie tot veelvoorkomende tekens die worden gebruikt door ouders en jongere kinderen. Er zijn ook enkele zinnen die je kunt oefenen met de gebaren die je uit de video's hebt geleerd.

Gebarentaal 101's gratis gebarentaallessen

Image
Image

Bekijk tientallen gratis videolessen van Dr. Byron W Bridges terwijl je ABC's, kleuren, voornaamwoorden, gebaren, cijfers, lichaamstaal, veelvoorkomende zinnen, antoniemen, werkwoorden, aanwijzingen, tijd, veelvoorkomende zinnen en meer.

ASL Level 1 zijn de enige video's die ze gratis aanbieden. Je krijgt een grondige kijk op ondertekenen terwijl je vordert van gemakkelijkere naar moeilijkere lessen. Na het voltooien van deze video's, zou je de basisprincipes van gebarentaal beter moeten begrijpen.

Je kunt deze gebarentaalvideo's en andere ook bekijken op hun YouTube-kanaal.

Start de gratis gebarentaallessen van ASL

Image
Image

Er zijn tal van gratis bronnen beschikbaar die u kunt leren bij Start ASL.

Er zijn ongeveer 40 eenheden verdeeld over drie klassen, met veel video's om gemakkelijk te leren en afdrukbare werkboeken om vragen te beantwoorden. Units zijn zo opgezet dat je eenvoudig begint met de basis en vervolgens naar de moeilijkere tekens gaat, zoals gespreksoefening en verhalen vertellen.

ASL Connect van Gallaudet University

Image
Image

Gallaudet University, een privéschool voor doven en slechthorenden, heeft dit ASL Connect-programma om u te helpen gebarentaal thuis te leren. Er zijn meer dan 20 video's om je te helpen alles te leren, van kleuren, letters en cijfers tot thema's met betrekking tot sport, familie, weer, basisbehoeften, plaatsen en meer.

Gratis gebarentaallessen op ASLPro.cc

Image
Image

Deze website heeft een groot woordenboek van tekens, een reeks conversatiezinnen en een aantal religieuze tekens. Ze hebben elk een video om uit te leggen hoe het teken moet worden uitgevoerd.

Nadat je de lessen handmatig hebt doorlopen, kun je veel quizzen doen en een handvol spelletjes spelen.

SignSchool

Image
Image

SignSchool is een gratis online gebarentaalles die je door de basis leidt (beginnend met het spellen van je naam) en je vervolgens door lessen leidt die in moeilijkheidsgraad vorderen.

Je kunt echter elke moeilijkheid selecteren die je wilt als je al kennis hebt; kies tussen Beginner, Intermediate, en Advanced.

Naast de lessen is er ook een vingerspelletje en het teken van de dag. U moet een gebruikersaccount maken om te beginnen.

Apps voor het leren van gebarentaal

Er zijn apps beschikbaar voor mobiele apparaten waarmee je overal gebarentaal kunt leren, een voordeel als je niet vaak een computer gebruikt of als je onderweg wat cursussen wilt volgen.

De ASL-app

Image
Image

Leer onderweg gebarentaal met de gratis ASL-app waarmee u gemakkelijk nieuwe gebaren kunt begrijpen en kunt oefenen met gebaren die u al kent. Jij bepa alt het tempo, en je kunt in- en uitstappen bij het leren van gebarentaal wanneer je maar wilt.

Deze app helpt je het alfabet, cijfers, universele gebaren, kleuren en tal van andere basistekens te leren. Er zijn ook handvormoefeningen om je handen te laten wennen aan de fysieke handeling van het tekenen.

Download voor

ASL Fingerspelling Game voor Android

Image
Image

Blader door dit spel om te zien hoe je elke letter van het alfabet met afbeeldingen kunt ondertekenen. Je kunt beginnen bij A en doorgaan naar Z, of je kunt willekeurige letters krijgen om het een beetje te verwarren. Er zijn meer dan 140 flashcards om te bekijken in deze app, plus tientallen andere activiteiten.

Marlee Signs voor iOS

Image
Image

Deze op video gebaseerde app laat je zien hoe je elk woord letter voor letter kunt ondertekenen. Er is ook een bibliotheek met gespreksstarters, cijfers, letters en andere veelvoorkomende woorden.

Het mooie van deze teken-app is dat je in je eigen tempo kunt leren. In plaats van van begin tot eind door een cursus te worden gepusht, leer je wat je wilt wanneer je maar wilt.

Afdrukbare gebarentaalkaarten

Image
Image

Afdrukbare gebarentaalkaarten zijn goed voor directe referentie. Stop er een paar in je zak, plaats ze in huis of besteed wat tijd om ze te onthouden om offline te leren.

  • Start ASL's gratis gebarentaalkaart met veelvoorkomende woorden biedt afbeeldingen van woorden als "wat", "hoe", "honger", "badkamer", "vrouw" en "eten" die worden ondertekend. Instructies voor het ondertekenen vindt u onder de meeste.
  • Alfabet-vingerspelling biedt twee sets afbeeldingen die u kunt afdrukken om het alfabet te leren. Beide sets hebben de letters op de wijzers, maar ze hebben ook een versie zonder de letters om te oefenen.
  • Print afzonderlijke letters in gebarentaal voor grote, afdrukbare letters van het alfabet dat in gebarentaal wordt weergegeven. Een manier om deze te gebruiken is om ze af te drukken en ze naast objecten te plaatsen die met die letter beginnen voor passief leren.
  • Deze cijfers/gewone woorden/letters zijn vergelijkbaar met de andere printables hier met vier afbeeldingen die u kunt afdrukken voor trefwoorden, zoals "hoe", "welke", "waar", "ja", "alsjeblieft, " "bedankt", "tot ziens", enz. Er zijn ook printables voor het alfabet en de cijfers 1 t/m 10.

Online spelletjes in gebarentaal

Image
Image

Online games kunnen het leren van gebarentaal leuk maken. Als je een paar cursussen hebt voltooid of wat tijd hebt doorgebracht met een gebarentaal-app of werkblad, speel dan een game om te testen wat je hebt geleerd.

  • Kies het teken geeft je willekeurige tekens en je moet het juiste antwoord kiezen uit de gegeven antwoorden. Er is ook een 2e, 3e en 4e sectie voor soortgelijke vragen.
  • Het Name the Color-spel op Sporcle test of je alle 18 kleuren een naam kunt geven voordat de timer van 15 minuten om is.
  • Wat is het nummer? tekent een nummer voor u en u moet het juiste antwoord geven. Je kunt de tijd aanpassen dat het bord op het scherm blijft staan en je kunt spelen met getallen van nul tot bijna een miljard!

Aanbevolen: