De 60 meest bruikbare Alexa-vaardigheden van 2022

Inhoudsopgave:

De 60 meest bruikbare Alexa-vaardigheden van 2022
De 60 meest bruikbare Alexa-vaardigheden van 2022
Anonim

Alexa is de eigen spraakgestuurde service van Amazon, vergelijkbaar met wat Siri is voor de iPhone. Opdrachten voor de service staan bekend als vaardigheden, en deze mogelijkheden variëren van het afspelen van een bepaald nummer tot het verhogen van de temperatuur op een thermostaat. Vaardigheden zijn als apps die je activeert met je stem.

Als je een Alexa-apparaat koopt, zoals een Echo of Fire TV, krijg je verschillende Alexa-vaardigheden die variëren van leuk en gek tot verrassend handig. Hier is een overzicht van 60 handige en vermakelijke Alexa-vaardigheden om te proberen met je Alexa-apparaat.

De vaardigheden die hier zijn opgenomen, kunnen worden gebruikt met Alexa-apparaten, zoals de Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Flex, Echo Auto, Echo Studio, Fire TV en andere geselecteerde producten en producten van derden.

Hoe de vaardigheden van Alexa te gebruiken

Om een Alexa-vaardigheid te gebruiken, moet je deze inschakelen. Zeg: "Alexa, activeer [naam van de vaardigheid]", en Alexa geeft zo nodig gesproken instructies om het proces te voltooien.

Je kunt ook naar de Alexa-app gaan, door vaardigheden bladeren om iets te vinden dat je interesseert, en vervolgens op Vaardigheid inschakelen tikken om aan de slag te gaan. Hier is hoe:

  1. Open de Alexa-app op je apparaat.

  2. Tik op het menu in de linkerbovenhoek en selecteer Skills & Games.
  3. Tik op Ontdekken om door editorkeuzes, premiumvaardigheden en aanbevelingen te bladeren.
  4. Tik op Categorieën om door de vaardigheden per categorie te bladeren.

    Image
    Image
  5. Tik op een vaardigheid om er meer over te leren en tik vervolgens op Inschakelen om te gebruiken om een vaardigheid in te schakelen.
  6. Selecteer in het Skill Permissions scherm de selectievakjes voor de vaardigheidsverzoeken en tik vervolgens op Save Permissions.
  7. Je nieuwe vaardigheid is nu ingeschakeld. Op de informatiepagina van de vaardigheid zie je welke woorden je moet gebruiken om de vaardigheid te starten, bijvoorbeeld "Alexa, speel Jeopardy!"

    Image
    Image

60 Top Alexa-vaardigheden voor plezier, productiviteit en leren

Hier is een overzicht van 60 hoogwaardige Alexa-vaardigheden om je bezig te houden, je te helpen ontspannen, jou of je kinderen te helpen leren, en meer. Zoek naar deze vaardigheden in je Alexa-app om elke vaardigheid in te schakelen.

Niet al deze vaardigheden zijn ontwikkeld door Amazon. Ontwikkelaars schrijven en publiceren vaardigheden voor Alexa, die vervolgens beschikbaar worden voor gebruikers. Voor sommige vaardigheden is mogelijk extra hardware vereist, zoals vaardigheden waarbij het licht moet worden ingeschakeld.

De beste entertainment- en humorgerelateerde vaardigheden

De volgende Alexa-vaardigheden zullen je urenlang bezig houden. Elke opdracht wordt gestart met een actie, zoals open of ask.

  • Alexa, Open the Tonight Show: Jimmy Fallon's monoloog gisteravond gemist? Wil je weten wie de aankomende gasten van de komiek zijn? Deze vaardigheid heeft u gedekt.
  • Alexa, Play Beer Goggles: Misschien moet je wachten met nog een drankje in te schenken. Deze vaardigheid stelt een reeks vragen en bepa alt vervolgens of je je limiet hebt bereikt op basis van de antwoorden.
  • Alexa, Ask Westeros: Met de hoeveelheid pure slachting in Game of Thrones van George R. R. Martin kan het moeilijk zijn om bij te houden wie er nog leeft. Deze vaardigheid vertelt je of een bepaald personage dood is of niet. Het is gebaseerd op de boekenreeks, die niet helemaal synchroon loopt met het HBO-drama dat tot en met mei 2019 werd uitgezonden.
  • Alexa, Open Geek Humor: Een vaardigheid die je innerlijke nerd zeker zal laten grinniken, Geek Humor vertelt grappen uit de categorieën wetenschap en technologie.
  • Alexa, Open Radio Mystery Theatre: Deze vaardigheid neemt je mee terug in de tijd door oude afleveringen te spelen van CBS Radio Mystery Theatre, een serie die in de jaren zeventig de ether veroverde.

Topmuziek, boeken en podcastvaardigheden

Alexa-compatibele apparaten zijn ook geweldige hulpmiddelen om naar je favoriete nummers, podcasts en audioboeken te luisteren.

Om door nummers, boeken en andere audio te navigeren, respecteert Alexa commando's zoals Alexa, pause, Alexa, hervatten en Alexa, herstart.

  • Alexa, Play Music by [Artist Name]: Deze vaardigheid speelt willekeurige nummers van de respectievelijke artiest of groep. De bron van deze nummers hangt af van de services of digitale middelen die je aan je account hebt gekoppeld.
  • Alexa, Play [Song Name]: Speelt het nummer van je keuze af, ervan uitgaande dat het beschikbaar is in je activa of actieve services (bijvoorbeeld Amazon Music).
  • Alexa, Play [Album Name] Album: Instrueert Alexa om een volledig album af te spelen, vanaf het begin.
  • Alexa, speel [Artiest] op Pandora: streamt een zender naar keuze via het Alexa-apparaat. Je moet je Pandora-account registreren via de Alexa-app om deze vaardigheid beschikbaar te maken.
  • Alexa, Play [Radio Station] op TuneIn: Speelt een bepaald radiostation af via de TuneIn-uitzendservice. Als de zender die je zoekt niet kan worden gevonden, zoekt Alexa er automatisch naar op iHeartRadio.
  • Alexa, speel [Radio Station] op iHeartRadio: vergelijkbaar met de vaardigheid hierboven, met de zoekvolgorde van de service omgekeerd.
  • Alexa, speel [Book Name] op Audible: als je een boek hebt gekocht via Audible, kun je met deze vaardigheid ernaar luisteren via je Alexa-apparaat.

School jezelf met educatieve en referentievaardigheden

Deze volgende groep Alexa-vaardigheden is bedoeld om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je geest scherp te houden.

  • Alexa, Open Save Water van Colgate Met deze vaardigheid begint Alexa een dialoog waarin gebruikers feiten en tips over waterbehoud kunnen krijgen terwijl ze hun tanden poetsen. Om luisteraars die tanden schrobben aan te moedigen de kraan van de gootsteen uit te zetten terwijl ze poetsen, speelt Alexa het geluid van stromend water om het geluid van echt water dat uit de kraan komt te vervangen.
  • Alexa, Launch This Day In History: Deze vaardigheid, mogelijk gemaakt door The History Channel, biedt een overzicht van opmerkelijke gebeurtenissen die plaatsvonden op de datum van vandaag. Geef een andere datum op door te zeggen: "Alexa, vraag This Day In History wat er op [datum] is gebeurd."
  • Alexa, Open NASA Mars: Stel al je vragen over de Rode Planeet, inclusief details over de laatste update van de Curiosity rover.
  • Alexa, Ask Baseball Reference: Met deze vaardigheid kun je Alexa een onbeperkt aantal vragen stellen over historische honkbalgegevens, inclusief statistieken en prijswinnaars van afgelopen seizoenen.
  • Alexa, Open Best Recipes: stelt recepten voor op basis van drie ingrediënten die u opgeeft. U moet uw e-mailadres doorgeven aan Hellmann's om het correct te laten werken.
  • Alexa, Ask Beer Snob: Een met hop doordrenkte vaardigheid die informatie geeft over een hele reeks bieren, inclusief waar de drank wordt gebrouwen en de goedkeuringsclassificatie die collega-drinkers eraan hebben toegewezen.
  • Alexa, Open Ingredient Sub: Deze vaardigheid is handig wanneer je een bepaald ingrediënt voor een recept mist, zodat je weet welke opties als vervanging kunnen worden gebruikt.
  • Alexa, Ask Mixologist: Fungeert als een virtuele barman en vertelt je hoe je de volwassen drank van je keuze kunt maken.
  • Alexa, Open Daily Buzzword: een geweldige manier om je vocabulaire op te bouwen. Deze vaardigheid definieert elke dag een nieuw woord uit het Merriam-Webster woordenboek.
  • Alexa, Start Poker Pro: Bevat interactieve tutorials waarin je beslissingen neemt in hypothetische cashgame- en toernooisituaties, waarna Alexa uitlegt waarom je de juiste of verkeerde call hebt gemaakt. De details in deze vaardigheid kunnen je helpen om je No-Limit Hold'em-vaardigheid te verbeteren.
  • Alexa, Open Myth Buster: deze vaardigheid reciteert verschillende mythen en vraagt je vervolgens te raden of elke mythe waar of onwaar is, wat zorgt voor een educatief en plezierig spel.
  • Alexa, Ask Artsy: De Artsy-vaardigheid biedt diepgaande informatie over je favoriete artiesten en aanbevelingen voor kunstexposities in jouw omgeving. Je kunt ook luisteren naar de meest recente aflevering van de Artsy-podcast.
  • Alexa, wat is de score van het spel [Teamnaam]?: Geeft je een actuele score van een lopende sportwedstrijd of het eindresultaat van een voltooide wedstrijd.
  • Alexa, Ask Edmunds: Retourneert Edmunds-profielen over de meeste automodellen, inclusief recensies en leasedetails in uw omgeving.

Meeslepende spelvaardigheden met Alexa

Hoewel je Alexa bedient met je stem, zijn er enkele coole games beschikbaar, deels dankzij de vindingrijkheid van de ontwikkelaar en de verbeeldingskracht van de speler.

  • Alexa, Play Jeopardy: Alexa neemt de rol van Alex Trebek op zich door elke weekdag een nieuwe reeks vragen te stellen, geformuleerd in het spraakgebruik van de langlopende quizshow.
  • Alexa, Play RuneScape: voormalige en huidige spelers van de klassieke MMORPG, evenals fans van het turn-based avonturengenre, zullen genieten van dit door audio aangedreven moordmysterie. De game slaat je voortgang op zodat je op een later tijdstip verder kunt gaan waar je was gebleven.
  • Alexa, speel twintig vragen: deze vaardigheid helpt om die hersencellen te laten vuren door je tegen Alexa op te zetten in een klassiek raadspel.
  • Alexa, Open the Magic Door: Dompel jezelf onder in een reeks interactieve ervaringen waarbij je keuzes unieke gevolgen hebben, die doen denken aan de Choose Your Own Adventure-boeken van de afgelopen decennia.
  • Alexa, Open the Wayne Investigation: Deze vaardigheid is ontwikkeld door Warner Brothers en plaatst je in het midden van Gotham City, waar je de moord op Batmans ouders oplost.
  • Alexa, Ask Magic 8-Ball: een virtuele draai aan een oude favoriet, deze vaardigheid biedt een willekeurig ja of nee antwoord op elke vraag, zonder het apparaat ondersteboven te draaien om je lot te zien.

Je kunt je Xbox-console verbinden met Alexa en games downloaden via Xbox Game Pass. Je hoeft geen vaardigheid te installeren; Zeg gewoon "Alexa, download [game] van Xbox Game Pass."

Gezondheids- en welzijnsvaardigheden voor alle doeleinden

Deze vaardigheden zijn ontworpen om je te helpen je leven beter te leven, zowel fysiek als mentaal.

  • Alexa, Open Meditation Timer: helpt bij je meditatieroutine door ontspannende geluiden te spelen voor de gewenste duur en een bel te laten rinkelen als je tijd om is.
  • Alexa, Ask My Pregnancy: Een nuttige vaardigheid voor aanstaande moeders. Mijn zwangerschap biedt onderweg gedetailleerde medische informatie terwijl u op weg bent naar uw uitgerekende datum.
  • Alexa, Open He althy Habit: Geeft een gezondheidsbewuste suggestie elke keer dat je de vaardigheid gebruikt.
  • Alexa, Start Cal Pal: Lanceert een rekenmachine die je vertelt welk trainingsniveau nodig is om een bepaalde hoeveelheid calorieën te verbranden.
  • Alexa, Inspire Me: speelt inspirerende weetjes van een van de vele beroemde sprekers uit alle lagen van de bevolking.
  • Alexa, Open Daily Affirmation: Biedt één keer per dag een bemoedigende en opbeurende boodschap.
  • Alexa, Open Deep Breath: begeleidt je door diepe ademhalingsoefeningen en mentale beelden die bedoeld zijn om stress te verminderen.

Rustige omgevingsgeluidsvaardigheden

Je Alexa-apparaat functioneert ook als een witte ruismachine, waarbij de volgende omgevingsgeluiden worden afgespeeld om de juiste stemming op het juiste moment te creëren.

  • Alexa, Open onweersbuien
  • Alexa, Open Rain Sounds
  • Alexa, Open Ocean Sounds
  • Alexa, Start witte ruis
  • Alexa, Open vogelgeluiden

Extreem slimme financiële vaardigheden

De onderstaande Alexa-vaardigheden kunnen helpen bij het laten groeien van uw aandelenportefeuille en bankrekening.

  • Alexa, Open Stock Trigger: deze vaardigheid biedt on-demand aandelenkoersen en de mogelijkheid om sms-meldingen in te stellen telkens wanneer een bepaalde voorraad een door de gebruiker gedefinieerde drempel bereikt.
  • Alexa, Ask CryptoCoin: Geeft de huidige waarde van Bitcoin in Amerikaanse dollars, samen met de procentuele verandering in de afgelopen 24 uur.
  • Alexa, Ask The Fool: presenteert details van The Motley Fool over de aandelen van uw keuze, evenals de laatste informatie van uw volglijst.

Meer nodig? Probeer deze verschillende vaardigheden

Deze Alexa-vaardigheden passen misschien niet in een van de bovenstaande categorieën, maar elk is goed genoeg om de lijst te maken.

Alexa, What's My Flash Briefing?: Flash Briefings zijn korte, samengestelde, informatieve stukjes audio die weers-, verkeers- en nieuwsinformatie leveren. Terwijl hij zegt: "Alexa, wat is het weer?" geeft de huidige omstandigheden in uw regio weer, vraagt om een Flash Briefing levert de laatste koppen over tientallen uiteenlopende onderwerpen uit meer dan 2.000 bronnen.

Flash Briefing-vaardigheden instellen en beheren via de Alexa-app.

  • Alexa, Open Johnnie Walker: Een interessante vaardigheid voor whiskyliefhebbers, of voor degenen die meer willen weten over de gedistilleerde drank.
  • Alexa, Ask My Buddy: Als je een medisch probleem of een ander noodgeval hebt en je telefoon niet kunt bereiken, waarschuwt deze vaardigheid een of meer vooraf aangewezen contacten voor je. Een volledig geconfigureerd en gekoppeld Ask My Buddy-account is vereist.
  • Alexa, Ask Fortune Cookie: Je kunt op elk moment een gelukskoekje openbreken, zodat je de oneindige wijsheid ervan kunt horen zonder Chinees eten te bestellen.
  • Alexa, Ask Web Analytics: Een geweldige tool voor iedereen die zijn webverkeer volgt via Google Analytics. Deze vaardigheid instrueert Alexa om het aantal unieke bezoekers, paginaweergaven, sessies en bouncepercentage van een gekoppeld Google-account te verstrekken.
  • Alexa, Interview Me: Stelt elke keer dat je deze vaardigheid gebruikt een andere vraag die je misschien hoort tijdens een sollicitatiegesprek, zodat je je beter kunt voorbereiden op die belangrijke vergaderingen.
  • Alexa, Vraag netnummer: Retourneert locatiedetails voor elk driecijferig netnummer.
  • Alexa, Ask Steve Jobs Quotes: Speelt beroemde fragmenten en minder bekende citaten van wijlen de mede-oprichter van Apple.
  • Alexa, Open Spin the Wheel: Ben je het beu om een muntje op te gooien of te zien wie aan het kortste eind trekt? Deze vaardigheid vraagt je om tussen de twee en tien namen en kiest er vervolgens willekeurig een uit.
  • Alexa, Open Bedtime Story: Dit is een leuke vaardigheid voor je kinderen, omdat het hun naam in het verhaal opneemt.
  • Alexa, Open Stopwatch: een eenvoudige maar nuttige vaardigheid die van Alexa een stopwatch maakt, zodat je de duurstatus kunt controleren en op elk moment kunt stoppen.
  • Alexa, Ask Tweet Reader: Deze vaardigheid zorgt ervoor dat Alexa de tweets in je tijdlijn leest, van de nieuwste naar de oudste.
  • Alexa, stel een alarm in voor [Tijd]: vraagt Alexa om een alarm af te laten op een bepaalde tijd. Configureer deze waarschuwing om regelmatig af te gaan door te zeggen: "Alexa, stel een herhalend alarm in voor [weekdagen of weekends/tijd]."

Alexa's vaardigheden gaan verder dan Alexa-compatibele apparaten. Alexa kan ook communiceren met bepaalde smart home-hardware, waaronder garagedeuren, verlichting en tv's. Elk platform werkt anders met Alexa, dus raadpleeg de documentatie van de fabrikant.

Meer over Alexa Skills

Er zijn duizenden extra vaardigheden beschikbaar voor Alexa, doorzoekbaar in de app of in het gedeelte Alexa Skills van Amazon.com. Vind sporttrivia, bekijk transportschema's en winkel op Amazon.com met Alexa. Laat Alexa je agenda beheren of bestel pizza en een latte. Creëer vaardigheden met behulp van de Alexa Blueprints-portal.

Je kunt Alexa altijd een vrije vraag stellen. Als het het antwoord niet weet, voert Alexa meestal een Bing-zoekopdracht uit op basis van uw vraag.

Aanbevolen: