De 9 beste LGBT-podcasts van 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste LGBT-podcasts van 2022
De 9 beste LGBT-podcasts van 2022
Anonim

LGBTQ-podcasts zijn net zo divers als de kleuren in de regenboog van trots en het kan vaak moeilijk zijn om er een te vinden die je leuk vindt uit de vele shows in de podcast-lijsten op Spotify, iTunes, Stitcher en andere podcastingplatforms. Hier zijn onze favoriete podcasts die de diversiteit binnen de LGBT-podcastgemeenschap vertegenwoordigen, van gay nieuwspodcasts en queer-reisshows tot lesbische interviews en gaymer-podcasts, er is hier voor elk wat wils, ongeacht welke vlag je voert.

Gay Travel Today With Sagitravel: Beste LGBT-reispodcast

Image
Image

Gay Travel Today is een dagelijkse gay-podcast met het laatste reisnieuws en homovriendelijke bestemmingen. Elke podcastaflevering is licht verteerbaar, duurt ongeveer anderhalve minuut en is meestal gericht op een enkel onderwerp, zoals een coole activiteit om te proberen of een locatie om te verkennen tijdens je volgende reis, een recente aankondiging van een reisverbod of algemeen advies voor de gemiddelde LGBT-reiziger.

Als een dagelijkse podcast, biedt Gay Travel Today veel variatie in onderwerpen en de lijst met afleveringen is een redelijk goede bron geworden waar je doorheen kunt bladeren om een locatie of onderwerp te vinden om meer over te leren. Benieuwd naar Noord-Engeland of Azië? Er zijn podcastafleveringen over hen. Op zoek naar wat reisinspiratie? Bekijk de aflevering over kunstlocaties in Melbourne, Australië of die over avonturenfilms met fantastische locaties. Er is hier veel om van te genieten.

Outward: Best Gay News Podcast

Image
Image

Outward is een van de beste gay-podcasts die beschikbaar is als het gaat om de enorme verscheidenheid aan besproken homo-, bi-, lesbische, trans- en queer-onderwerpen. De mannelijke en vrouwelijke gastheren behandelen bijna alles, van recente politieke gebeurtenissen en seksualiteit-gerelateerde wetenschappelijke ontdekkingen tot seksueel advies en alle LGBTQ-tv-programma's of films die ze mogelijk hebben gezien sinds de laatste aflevering van de opname.

Nieuwe podcastafleveringen van Outward komen een keer per maand uit en duren meestal ongeveer een uur of zo. Het maandelijkse releaseschema kan sommigen frustreren, maar het is belangrijk om te beseffen dat er maar zoveel LGBT-nieuws is dat tegelijk kan breken. Omdat het een Slate-product is, heeft Outward een zeer sterke progressieve kijk op de nieuwsverslaggeving en richt het zich meer op de demografische tiener- en 20-jarige leeftijd. Hoewel dit betekent dat degenen die ouder zijn of zichzelf als politiek centrum of conservatief beschouwen, misschien niet het gevoel hebben dat deze podcast voor hen is, zullen degenen in de demografische doelgroep veel vinden om van te houden.

Bad Gays: Beste podcast over homogeschiedenis

Image
Image

Er zijn een aantal podcasts over homogeschiedenis beschikbaar om naar te luisteren op Spotify, iTunes, Anchor en de vele andere podcastingplatforms, maar geen enkele is zo creatief als Bad Gays, dat zich volledig richt op het verkennen van homo- en queer-historische figuren met slechte reputaties. Deze unieke kijk op een geschiedenispodcast onderscheidt het van zijn rivalen en biedt ook een spotlight aan mensen en groepen die gewoonlijk niet veel aandacht krijgen.

Beide gastheren van Bad Gays zijn ongelooflijk geschikt voor hun rol, beide zijn gepubliceerde auteurs en één is ook een onderzoeker die queergeschiedenis, literatuur en visuele culturen doceert. Dit betekent dat, in tegenstelling tot vergelijkbare podcasts die meestal alleen Wikipedia-artikelen voorlezen, deze twee weten waar ze het over hebben en bepaalde thema's nauwkeurig en zeker kunnen bespreken. Je zult geen brutale roddels horen over Bad Gays, wat eigenlijk nogal verfrissend is, maar je krijgt wekelijks gemakkelijk te luisteren afleveringen van een uur van hoge kwaliteit die aanvoelen als een gratis audioboek dat rechtstreeks naar je podcast-app wordt gedownload.

Let's Be Legendary: Beste LGBTQ+ Rollenspel-podcast

Image
Image

Let's Be Legendary is een van de vele Dungeons & Dragons-podcasts die online beschikbaar zijn en die in wezen draait om een groep gamers die het rollenspel voor hun luisteraars spelen en elke week de verhaallijn en personagevoortgang van de vorige aflevering voortzetten. De podcast onderscheidt zich van de anderen door consequent LGBTQ+-personages in elke game te hebben, hoewel het de moeite waard is om op te merken dat de verhalen zelf niet per se op LGBTQ+ gericht zijn.

Let's Be Legendary behoort niet alleen tot het LGBT-subgenre van role-playing-podcasts, maar v alt ook in de eigenlijke speelcategorie, wat betekent dat de podcast-opname een in-personage- en verhaaldialoog bevat naast out-of -karakter discussie en grappen tussen de spelers. Aan de ene kant kan deze benadering de onderdompeling in het verhaal doorbreken, hoewel veel mensen ook genieten van de relatief meer authentieke rollenspelervaring en het leren kennen van de spelers. Je persoonlijke voorkeur bepa alt of je Let's Be Legendary leuk vindt of niet.

Dragon's Reign: A Gay Fantasy Serial Story: Beste Gay Fiction Podcast voor hetero's

Image
Image

Dragon's Reign is een wekelijkse fantasy-podcastserie waarin de presentatrice een nieuw hoofdstuk voorleest uit haar gelijknamige verhaal. De podcast-opname en het acteerwerk zijn verrassend goed en zouden gemakkelijk bestand zijn tegen veel van de professioneel opgenomen fantasie-audioboeken op Audible als er een vergelijking zou worden gemaakt.

Het verhaal zelf is een homoromantiek, maar zoals je misschien al geraden hebt, is het geen erotisch homoverhaal bedoeld voor homoseksuele mannelijke luisteraars, maar eerder een fictie voor anderen die geen homo zijn en graag naar dergelijke verhalen luisteren. Als gevolg hiervan gedragen de hoofdrolspelers zich meer als geïdealiseerde portretten van homomannen zoals gezien door heterovrouwen in plaats van echte homomannen, maar dit hoort bij dit genre en fans van dergelijke verhalen zullen hier veel vinden om van te houden, vooral degenen die genieten van hun homoseksuele romantiek met een vleugje draken en magie.

Gay Pulp: beste gay-fictie-podcast voor homo's

Image
Image

Gay Pulp is misschien wel een van de belangrijkste gay-podcasts die er zijn en is absoluut de gay-fictie-podcast waar iedereen naar zou moeten luisteren, vooral degenen die geïnteresseerd zijn in homogeschiedenis en homoliteratuur.

Het doel van Gay Pulp is om klassieke, uitverkochte homopulpromans te behouden door ze om te zetten in gratis audioboeken. Elke aflevering wordt vakkundig verteld en duurt meestal ongeveer 20 minuten, met een enkel hoofdstuk of een deel van een langer hoofdstuk en een foto van de eigenlijke boekomslag voor de omslagillustraties van die aflevering. Een briljante blik, of luister, in een tijd in de homogeschiedenis waar de meeste moderne homomannen weinig mee te maken hebben.

Gooien Schaduw: Beste Queer Humor Podcast

Image
Image

Throwing Shade is een zeer vermakelijke wekelijkse podcast die het laatste nieuws over popcultuur, politiek en lifestyle verkent met de nadruk op plezier en een gelijke focus op LGBT-kwesties en feminisme.

De podcast wordt gehost door Erin Gibson & Bryan Safi, die elk hun eigen unieke energetische zelf naar elk besproken onderwerp brengen, en er is een fantastische chemie tussen de twee die een genot is om naar te luisteren en waarschijnlijk een van de vele is redenen waarom ze afleveringen zijn blijven opnemen sinds de lancering van de show in 2011.

Rainbow Road: Beste LGBT-gamingpodcast

Image
Image

Veruit een van de grootste categorieën podcasts is gaming, maar er zijn nog maar weinig shows die exclusief worden gehost door LGBT-gamers (of homoseksuelen) en met een focus op representatie binnen het medium. Travis en Mike proberen dat gat op te vullen met Rainbow Road, een gay gaming-podcast die is vernoemd naar de iconische laatste cursus in elke Super Mario Kart-videogame.

Nieuwe afleveringen van Rainbow Road gaan ongeveer drie keer per maand live, duren meestal ongeveer 40 tot 50 minuten, en richten zich meestal op een enkel onderwerp, zoals LGBT-personages in Overwatch, impressies op The Last of Us en queer romantische opties in moderne games. De unieke focus betekent dat afleveringen op je gemak kunnen worden beluisterd en een solide aanvulling vormen op je favoriete gamingnieuws-podcast.

Lesbisch etentje: beste lesbische podcast

Image
Image

Lesbian Dinner Party is een fenomenale podcast die lesbiennes een broodnodige uitlaatklep biedt om hun ervaringen met andere lesbiennes te delen. Elke aflevering bevat een informeel interview met een nieuw individu of stel en de gesprekken die daaruit voortvloeien, bieden een aantal werkelijk unieke inzichten in verschillende coming-outervaringen van generatie op generatie, homoreizen, online daten en het runnen van een bedrijf met je partner van hetzelfde geslacht.

Een aanrader voor diegenen die op zoek zijn naar meer lesbische verhalen en voor diegenen die teleurgesteld zijn door het ongelukkige gebrek aan lesbische inhoud op LGBT-websites en -tijdschriften.

Aanbevolen: