Hoe de Google Assistent in te stellen en te gebruiken op uw Chromebook

Inhoudsopgave:

Hoe de Google Assistent in te stellen en te gebruiken op uw Chromebook
Hoe de Google Assistent in te stellen en te gebruiken op uw Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > onder Zoeken en Assistent, selecteer Google Assistent > inschakelen Google Assistent.
  • Google Assistant aanpassen: Settings > Google Assistant > Google Assistant Settings.
  • Gebruik spraakopdrachten om afspraken te maken, door Google Maps te navigeren, webpagina's te lezen en meer.

Dit artikel legt uit hoe je de Google Assistent op een Chromebook gebruikt.

Hoe Google Assistent in te schakelen op Chromebook

Om de Google Assistent op de Chromebook te activeren, hoeft u deze alleen maar in te schakelen in uw Chromebook-instellingen.

Het is echter belangrijk dat u ook de Google Assistent aanpast, zodat u de service precies kunt laten werken zoals u dat wilt.

  1. Selecteer eerst de tijd in de rechterbenedenhoek van uw Chromebook-bureaublad. Selecteer in het pop-upvenster Instellingen.

    Image
    Image
  2. Scroll in het venster Instellingen omlaag naar Zoeken en Assistent en selecteer Google Assistent.

    Image
    Image
  3. Schakel in het Google Assistent-venster de tuimelschakelaar naar rechts in. Hierdoor worden verschillende andere Google Assistent-opties eronder ingeschakeld. Deze instellingen zijn:

    • Related Info: Indien ingeschakeld, toont Google Assistant je meldingen met informatie, apps of acties die gerelateerd zijn aan de tekst die momenteel op je scherm staat.
    • OK Google: als je dit instelt op Altijd aan, reageert de Assistent-app als je 'Ok Google' zegt, gevolgd door een opdracht. Stel dit in op Aan (aanbevolen), zodat deze functie alleen wordt ingeschakeld wanneer de Chromebook is aangesloten of wordt opgeladen.
    • Meldingen: hiermee kan de Google Assistent pop-upmeldingen op uw taakbalk weergeven.
    • Voorkeursinvoer: indien ingeschakeld, luistert de Google Assistent eerst naar spraakinvoer van u. Indien uitgeschakeld, is het toetsenbord uw primaire invoer voor opdrachten.
    Image
    Image

Pas de Google Assistent-instellingen aan

Om je Google Assistent-ervaring aan te passen, is het belangrijk om individuele instellingen in te stellen. Volgens Google stellen deze instellingen de app in staat om je Assistent-ervaring te "individualiseren".

Je Google Assistent-instellingen aanpassen:

  1. Selecteer de tijd in de rechterbenedenhoek en selecteer vervolgens Settings > Google Assistant.
  2. Selecteer Google Assistent-instellingen. Dit opent een nieuw venster waarin je alles kunt aanpassen over wat de Google Assistent over je weet.
  3. Selecteer op het tabblad Jij Jouw plaatsen Pas op dit scherm je thuis- en werkadressen aan zodat ze overeenkomen met je eigen thuis- en werklocaties. U kunt ook Een nieuwe plaats toevoegen selecteren om locaties toe te voegen die u vaak bezoekt. Druk op x in de rechterbovenhoek van het venster om het te sluiten wanneer u klaar bent.

    De instellingen voor Thuis en Werk zijn belangrijk om op te nemen, omdat ze de Google Assistent in staat stellen je te voorzien van navigatie naar deze locaties wanneer je de woorden 'thuis' of 'werk' zegt terwijl je om een routebeschrijving vraagt.

  4. Nog steeds op het tabblad Jij, selecteer Getting Around. Zorg ervoor dat de instellingen voor uw woon-werkverkeer correct zijn.

    Image
    Image
  5. Selecteer opnieuw op het tabblad Jij Weer en zorg ervoor dat de temperatuureenheden overeenkomen met die in jouw regio van de wereld.

    Image
    Image
  6. Ten slotte, op het tabblad You, selecteer Activity Controls. Het is erg belangrijk om deze pagina zorgvuldig te scannen en ervoor te zorgen dat de Google Assistent toegang heeft tot uw informatie zoals beschreven. Deze activiteiten omvatten:

    • Uw Chrome-geschiedenis en -activiteit
    • Spraak- en audio-opnames
    • De locatiegeschiedenis van uw mobiele apparaat
    • YouTube-geschiedenis en activiteit
    • Advertentiepersonalisatie
    Image
    Image

    Selecteer Mijn activiteit om een geschiedenis van je Google Assistent-activiteit te zien die je op elk moment kunt bekijken.

  7. De andere tabbladen in de Google Assistent-instellingen zijn Assistent en Services:

    • Assistent: uw taal en of u e-mails met nieuws en nieuwe functies wilt ontvangen
    • Services: Pas aan welke apps of services de Google Assistent gebruikt wanneer je notities of lijsten, muziek, je agenda en herinneringen wilt starten.
    Image
    Image

    De items op het tabblad Services zijn erg belangrijk om in te stellen, omdat de Google Assistent hierdoor veel van de acties kan automatiseren die je doet in de apps en webservices die je het meest gebruikt.

Bescherm uw privacy met de gastmodus

Als je je zorgen maakt over privacy, beheer je Google Assistent met de gastmodusfunctie, die beschikbaar is op alle apparaten met Google Assistent. Als je de Google Assistent op je Chromebook activeert, kun je van deze functie profiteren.

Als je de gastmodus activeert, slaat Google geen berichten van de Google Assistent op in je account en worden je persoonlijke gegevens, zoals contacten of agenda-items, niet opgenomen in de zoekresultaten.

Er zijn veel situaties waarin de gastmodus handig kan zijn; als je bijvoorbeeld mensen in huis hebt en je wilt niet dat hun Google Assistent-interacties worden opgeslagen in je account. Of gebruik het als u een verrassing voor een familielid plant en geen bewijs wilt achterlaten.

U hoeft de gastmodus niet te activeren in uw Chromebook-instellingen. Om de gastmodus in te schakelen, zou jij of een bezoeker in je huis zeggen: "Hey Google, zet de gastmodus aan." Als je het wilt uitschakelen, zeg je: 'Hey Google, schakel de gastmodus uit." Als je niet zeker bent van je status, zeg dan: "Is de gastmodus aan?"

Als je meer wilt weten over de gastmodus, zeg je: "Hey Google, vertel me over de gastmodus."

Hoe Google Assistant te gebruiken

Nu je de Google Assistent op je Chromebook hebt ingeschakeld, ben je klaar om het te gebruiken.

Er zijn honderden Google Assistent-opdrachten om je te helpen met alles, van fitness en winkelen tot productiviteit en sport. Probeer om te beginnen enkele van de volgende acties met je stem met Google Assistent:

  • Maak een afspraak
  • Navigeer ergens met Google Maps
  • Laat de Assistent webpagina's hardop voorlezen
  • Verbind je Google Home met je tv zodat de Assistent films kan streamen met alleen je spraakopdracht.

Aanbevolen: