Hoe Google Berichten op een pc in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Berichten op een pc in te stellen en te gebruiken
Hoe Google Berichten op een pc in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open de Berichten app op je telefoon. Tik op het menu met drie stippen > Berichten voor web > QR-codescanner.
  • Op je computer, open een webbrowser en ga naar messages.google.com. Scan de QR-code met je telefoon.
  • Sta meldingen toe wanneer daarom wordt gevraagd. Klik op Toestaan > OK om uw computer te onthouden. U hoeft dit proces niet elke keer te herhalen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Berichten op een pc instelt en gebruikt. Het bevat informatie over de functies die beschikbaar zijn in de Berichten-app voor het web en over hoe u zich kunt afmelden. Deze informatie is van toepassing op de Berichten-app uit de Google Play Store en telefoons met Android 5.0 of hoger.

Hoe Google Berichten voor het web te gebruiken

Telefoons zijn onze communicatieknooppunten, maar we brengen veel tijd door op onze computers. Google Berichten voor het web is een manier om een sms te verzenden vanaf uw computer. Het verzenden en ontvangen van Google-berichten op een pc met een webbrowser is een eenvoudig proces dat u in slechts een paar minuten kunt instellen. Hier is hoe:

  1. Open de Berichten-app op je telefoon.
  2. Tik op de hamburger-knop (drie verticale stippen).

    Image
    Image
  3. Tik op Berichten voor web.
  4. Tik op QR-codescanner.

    Image
    Image
  5. Op uw computer opent u een webbrowser en gaat u naar https://messages.google.com. Scan de QR-code met je telefoon.

    Image
    Image
  6. Uw browser vraagt u om meldingen toe te staan. Hiermee kunt u nieuwe inkomende sms-berichten ontvangen zodra ze binnenkomen. Klik op Toestaan.

    Image
    Image
  7. Klik op OK om de computer te onthouden, zodat u dit proces niet elke keer hoeft te herhalen als u berichten in uw browser wilt ontvangen.

    Image
    Image

Dat is het! Zolang je het browsertabblad open hebt staan, ontvang je sms-berichten en kun je antwoorden zonder je telefoon op te nemen. Als je het browsertabblad sluit, zolang je Remember kiest zoals hierboven beschreven, hoef je alleen maar terug te gaan naar https://messages.google.com en je bent zo weer terug.

Functies beschikbaar in Google Berichten voor het web

Berichten voor het web is ook handig omdat je bijna alles in je browser kunt doen, net als op je telefoon. Dingen zoals emoji, stickers en bijlagen zijn toegankelijk in de tools aan de rechterkant van het tekstvak.

Image
Image

Een bijkomend voordeel is dat u bijlagen kunt toevoegen die op uw computer staan. Het nadeel is dat je geen dingen op je telefoon kunt opnemen, zoals locatiegegevens, foto's, enz. Je hebt ook geen toegang tot functies zoals Google Assistent-informatie voor restaurants, films of het weer. Een andere opvallende ontbrekende functie is de mogelijkheid om een spraakclip te verzenden.

Al met al is het geen perfecte vervanging voor het oppakken van je telefoon, maar sommige van de ontbrekende functies zijn vrij niche; uw kilometerstand zal in dit geval variëren.

Uitloggen bij Google Berichten voor het web

Als je ooit wilt stoppen met het gebruik van een computer om te sms'en, dan kan dat. Tik in de Android-app op de hamburgerknop en kies Berichten voor web Onderaan de pagina kunt u zich afmelden bij één computer door op X te klikkenaan de rechterkant, of alle computers door te klikken op Afmelden bij alle computers

Image
Image

Klik op internet op de hamburgerknop en selecteer vervolgens Afmelden.

Aanbevolen: