Facebook Messenger: alles wat je moet weten

Inhoudsopgave:

Facebook Messenger: alles wat je moet weten
Facebook Messenger: alles wat je moet weten
Anonim

Messenger, een instant messaging-service van Facebook, gelanceerd in augustus 2011, ter vervanging van Facebook Chat. Je kunt Messenger gebruiken zonder Facebook-account, dus het is beschikbaar voor personen die zich niet hebben aangemeld of hun account hebben gesloten. Hoewel de twee gedeeltelijk met elkaar verbonden zijn als je een Facebook-account hebt, hoef je er geen te hebben.

Hoe toegang te krijgen tot Facebook Messenger

Messenger kan worden gebruikt in combinatie met Facebook op je computer, op Messenger.com, of door de mobiele app op Android- en iOS-apparaten te openen. Omdat Messenger op iPhones werkt, werkt het ook op de Apple Watch.

Je kunt in sommige browsers ook add-ons installeren voor snellere toegang tot Messenger. Het zijn geen officiële Facebook-apps. Het zijn extensies van derden die niet-Facebook-ontwikkelaars gratis hebben uitgebracht. Firefox-gebruikers kunnen bijvoorbeeld de Messenger voor Facebook-add-on installeren om Messenger aan de zijkant van hun scherm te plaatsen en het te gebruiken op andere websites, in een gesplitst scherm.

Stuur tekst, afbeeldingen en video

In de kern is Messenger een sms-app voor zowel één-op-één als groepsberichten, maar het kan ook afbeeldingen en video verzenden. Het bevat ook veel ingebouwde emoji's, stickers en GIF's.

Sommige handige functies in Messenger zijn de indicator om te zien wanneer een persoon typt, ontvangstbewijzen, leesbevestigingen en een tijdstempel voor wanneer het bericht is verzonden, met een andere voor wanneer de ontvanger de meest recente heeft gelezen.

Net als op Facebook kun je met Messenger reageren op berichten op zowel de website als de app.

Een ander voordeel van het delen van afbeeldingen en video's via Messenger is dat de app en website alle mediabestanden verzamelen, zodat je ze snel kunt doorzoeken.

Als je Messenger gebruikt met je Facebook-account, verschijnt elk privé Facebook-bericht erin. U kunt deze teksten verwijderen en ze ook archiveren en dearchiveren om ze te verbergen of zichtbaar te maken.

Facebook heeft in mei 2021 de mogelijkheid toegevoegd om snel te vegen om chats te archiveren. Je kunt je gearchiveerde gesprekken ook vinden door naar je profiel > te gaan Gearchiveerde chats.

Bottom Line

Messenger ondersteunt ook audio- en videogesprekken vanuit de mobiele app, de desktopversie en de Facebook-site. Het telefoonpictogram is voor audiogesprekken, terwijl het camerapictogram face-to-face videogesprekken voert. Als je de belfuncties van Messenger op wifi gebruikt, kun je de app of website gebruiken om gratis te bellen via internet.

Geld verzenden

Je kunt via Messenger geld naar mensen sturen met alleen je bankpasgegevens. U kunt dit doen vanaf zowel de website als de mobiele app.

Image
Image

Om het te gebruiken, ga je in gesprek, open je het menu en selecteer je Send Money Je kunt ervoor kiezen om geld te sturen of erom te vragen. U kunt ook een sms sturen met een prijs erin en deze vervolgens selecteren om de prompt om te betalen te openen of om betaling aan te vragen. U kunt zelfs een korte memo aan de transactie toevoegen, zodat u het doel ervan kunt onthouden.

Bottom Line

Met Messenger kun je games spelen binnen de app of via de website, zelfs in een groepsbericht. Je hoeft geen andere app te downloaden of een andere site te bezoeken om met andere Messenger-gebruikers te gaan spelen.

Deel uw locatie

In plaats van een speciale app te gebruiken om iemand te laten zien waar je bent, kun je ontvangers je locatie tot een uur lang laten volgen met de ingebouwde functie voor het delen van locaties van Messenger, die alleen werkt vanuit de mobiele app.

Facebook Messenger-functies

Hoewel Messenger geen kalender heeft, kun je wel gebeurtenisherinneringen maken via de Herinneringen-knop op de mobiele app. Een andere handige manier is om een bericht te sturen met een verwijzing naar een dag, en de app vraagt je automatisch of je een herinnering wilt maken. Net als veel andere apps heeft Facebook Messenger een donkere modus.

De naam van een groepsbericht kan worden aangepast, evenals de bijnaam van de betrokken personen. Het kleurenthema van elke gespreksthread kan ook worden gewijzigd.

Audioclips kunnen via Messenger worden verzonden als je een bericht wilt verzenden zonder te sms'en of een volledig audiogesprek te voeren. Je kunt zelfs tikken en opnemen wanneer je het maakt in plaats van je vinger op het microfoonpictogram te houden als je handsfree wilt gaan.

Meldingen kunnen per gesprek gedurende een bepaald aantal uren worden stilgezet of volledig worden uitgeschakeld, zowel voor de desktopversie van Messenger als via de mobiele app.

Voeg nieuwe Messenger-contacten toe door contacten uit te nodigen vanaf je telefoon of, als je op Facebook bent, je Facebook-vrienden. Er is ook een aangepaste scancode die je vanuit de app kunt pakken en delen met anderen, die vervolgens je code kunnen scannen om je direct aan hun Messenger toe te voegen.

Aanbevolen: