De FCIV-tool van Microsoft downloaden en installeren

Inhoudsopgave:

De FCIV-tool van Microsoft downloaden en installeren
De FCIV-tool van Microsoft downloaden en installeren
Anonim

Wat te weten

  • Download, open en pak FCIV uit. Selecteer een bestemming voor de bestanden. Kopieer fciv.exe.
  • Ga naar het C:-station, klik met de rechtermuisknop op de map Windows en selecteer Plakken.
  • Nu kunt u de opdracht uitvoeren vanaf elke locatie op uw computer.

File Checksum Integrity Verifier (FCIV) is een gratis opdrachtregelprogramma voor het berekenen van checksums van Microsoft. FCIV werkt in Windows 11, 10, 8, 7, Vista, XP, 2000 en de meeste Windows-serverbesturingssystemen.

Download en installeer File Checksum Integrity Verifier (FCIV)

Eenmaal gedownload en in de juiste map geplaatst, kan FCIV worden gebruikt zoals elke andere opdracht vanaf de opdrachtprompt. Het produceert een controlesom, ofwel MD5 of SHA-1, de twee meest gebruikte cryptografische hashfuncties voor het controleren van de integriteit van een bestand.

Volg de onderstaande stappen om het te downloaden en te installeren:

  1. Download Microsoft File Checksum Integrity Verifier en open vervolgens het installatiebestand.

    Als u het bericht "Windows heeft uw pc beveiligd" ziet, selecteert u Meer info en vervolgens Toch uitvoeren.

    Die link is naar een archief van de pagina waarop de download werd gehost, aangezien Microsoft geen live download voor deze tool meer lijkt te hebben.

  2. Er verschijnt een venster met de titel Microsoft (R) File Checksum Integrity Verifier, waarin u wordt gevraagd de voorwaarden van de licentieovereenkomst te accepteren.

    Kies Ja om door te gaan.

  3. In het volgende dialoogvenster wordt u gevraagd een locatie te kiezen waar u de uitgepakte bestanden wilt plaatsen. Met andere woorden, u wordt gevraagd waar u de FCIV-tool naartoe wilt extraheren.

    Selecteer Bladeren.

  4. Selecteer in het vak Bladeren naar map Desktop, helemaal bovenaan de lijst, en kies vervolgensOK.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK in het venster dat het pad naar het bureaublad toont.
  6. Nadat het uitpakken van de File Checksum Integrity Verifier-tool is voltooid, wat in de meeste gevallen ongeveer een seconde duurt, selecteert u OK in het bevestigingsvenster.
  7. Nu FCIV is uitgepakt en op uw bureaublad staat, moet u het naar de juiste map in Windows verplaatsen, zodat het net als andere opdrachten kan worden gebruikt.

    Zoek het uitgepakte fciv.exe-bestand op uw bureaublad en kopieer het.

    Image
    Image
  8. Open Bestand/Windows Verkenner of Computer (Deze computer in Windows XP) en navigeer naar de C: schijf. Lokaliseer (maar open niet) de map Windows.
  9. Klik met de rechtermuisknop of houd ingedrukt op de map Windows en kies Plakken. Dit kopieert fciv.exe van uw bureaublad naar de map C:\Windows.

    Image
    Image

    Afhankelijk van uw versie van Windows, wordt u mogelijk gevraagd om een of andere machtigingswaarschuwing. Maak je hier geen zorgen over - het is gewoon dat Windows een belangrijke map op je computer beschermt, wat goed is. Verleen de toestemming of doe wat je moet doen om het plakken te voltooien.

    U kunt ervoor kiezen FCIV te kopiëren naar elke map die deel uitmaakt van de Path omgevingsvariabele in Windows, maar C:\Windows is dat altijd en is een prima locatie om deze tool op te slaan.

  10. Nu File Checksum Integrity Verifier in de juiste map staat, kunt u de opdracht vanaf elke locatie op uw computer uitvoeren, waardoor het veel gemakkelijker wordt om controlesommen te maken voor bestandsverificatiedoeleinden.

    Zie Bestandsintegriteit in Windows verifiëren met FCIV voor een complete tutorial over dit proces.

Aanbevolen: