Apps installeren op de Apple TV

Inhoudsopgave:

Apps installeren op de Apple TV
Apps installeren op de Apple TV
Anonim

Wat te weten

  • Op je Apple TV, open de App Store en gebruik de navigatieknoppen van je afstandsbediening om door de apps te bladeren die je kunt installeren.
  • Gebruik de zoekbalk om direct te zoeken naar een app waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.
  • Selecteer een app en selecteer Get of de app's price om deze te kopen of te downloaden en te installeren.

Een van de beste eigenschappen van de 4e generatie Apple TV en Apple TV 4K is het installeren van je apps en games met behulp van een App Store in iPhone-stijl. U kunt kiezen uit duizenden apps en games die nieuwe opties bieden voor het streamen van video, het luisteren naar muziek, het spelen van games, winkelen en meer.

Apps zoeken en installeren op Apple TV

Het proces voor het vinden en installeren van apps op Apple TV is vergelijkbaar met het doen op een iPhone of iPad. Dat komt omdat tvOS, het besturingssysteem waarop de streamingbox draait, een aangepaste versie is van iOS waarop de mobiele apparaten van Apple draaien. Dit is wat je moet doen.

  1. Open de App Store op het startscherm van Apple TV door deze te selecteren met de afstandsbediening.

    Image
    Image
  2. Gebruik de zes navigatie-opties bovenaan het scherm om een app te zoeken die je aan je Apple TV wilt toevoegen. De navigatie-opties zijn:

    • Discover: Bevat samengestelde lijsten met apps en games, samen met groepen van de meest populaire per categorie
    • Apps: Toont populaire video-apps en laat je bladeren op categorie
    • Games: speciaal voor op zichzelf staande game-apps die je één voor één kunt downloaden
    • Arcade: toont apps die deel uitmaken van het Apple Arcade-platform, dat je toegang geeft tot een vooraf geselecteerde bibliotheek met games voor een enkel maandelijks bedrag
    • Gekocht: hiermee kunt u door apps bladeren die u hebt gekocht of gedownload op andere apparaten die compatibel zijn met Apple TV
    • Zoeken (het vergrootglas): hiermee kun je een app vinden als je de naam van de app al kent
    Image
    Image

    Ongeacht hoe u de app vindt die u wilt downloaden, of u nu bladert of zoekt, de instructies voor het downloaden en installeren zijn hetzelfde.

  3. Selecteer een app-pictogram om er meer informatie over te zien. Als je besluit dat je het aan je Apple TV wilt toevoegen, ga dan naar de knop in de linkerbenedenhoek van het scherm (er staat Get of heeft een prijs) en klik om de app te downloaden.

    Image
    Image

    De downloadknop voor gratis apps zegt Get, en de downloadknop voor betaalde apps geeft de prijs weer.

  4. Er verschijnt een bevestigingsscherm waarin de naam van de app en de prijs (indien van toepassing) worden geverifieerd. Klik op Get om de aankoop af te ronden.

    Image
    Image

    Je moet zijn ingelogd op je Apple ID om apps te kopen.

  5. Als de Apple TV klaar is met het installeren van de app, verandert het label van de knop in Open. Selecteer dat om de app te gaan gebruiken of ga naar het startscherm van de Apple TV. U vindt de app daar geïnstalleerd, klaar voor gebruik.

App-downloads voor Apple TV versnellen

Het proces van het installeren van apps op de Apple TV is snel en eenvoudig, behalve het invoeren van uw Apple ID-wachtwoord.

Die stap is vervelend omdat het gebruik van het toetsenbord op het scherm van Apple TV omslachtig en traag is. Hoewel u uw wachtwoord met uw stem kunt invoeren of met het schermtoetsenbord in de Remote-app, kunt u die stap volledig overslaan met deze tip.

Met een instelling kun je bepalen hoe vaak je je wachtwoord moet invoeren bij het downloaden van apps. U kunt het zo instellen dat u uw wachtwoord volledig kunt overslaan. Om het te gebruiken:

  1. Start de Settings app op de Apple TV.
  2. Selecteer Gebruikers en accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer uw naam onder Gebruikers.

    Image
    Image

    Vanaf tvOS 13 ondersteunt Apple TV meerdere gebruikers en Apple ID's.

  4. Tik onder Wachtwoord vereisen op Aankopen.

    Image
    Image
  5. Kies op het volgende scherm Nooit, en u hoeft uw Apple ID voor geen enkele aankoop in te voeren.

    Image
    Image
  6. U kunt ook stoppen met het invoeren van uw wachtwoord voor gratis downloads op uw Users and Accounts scherm door Free Downloads te kiezen en dit te veranderen naar Nee.

    Image
    Image

Aanbevolen: