Sommige gebruikers kunnen nu Android TV-apps vanaf hun telefoon installeren

Sommige gebruikers kunnen nu Android TV-apps vanaf hun telefoon installeren
Sommige gebruikers kunnen nu Android TV-apps vanaf hun telefoon installeren
Anonim

Google Android TV-gebruikers hebben gemeld dat ze apps op hun tv hebben geïnstalleerd met hun telefoon dankzij een nieuwe Play Store-functie.

De functie werd zondag voor het eerst opgemerkt door een Reddit-gebruiker. Volgens de gebruiker konden ze een app downloaden naar hun Android TV met behulp van een nieuwe installatieoptie in de Google Play Store. De nieuwe installatieknop verschijnt wanneer u door de winkelpagina van een app bladert op een Android-apparaat dat is verbonden met hetzelfde account, een met Android TV OS.

Image
Image

De mogelijkheid om apps op afstand te installeren is niet bepaald nieuw voor Google. Het bedrijf heeft vergelijkbare opties aangeboden in de Play Store op desktop en op mobiele apparaten bij het installeren van apps voor Wear OS-apparaten.

Het is echter handig om het op je smartphone te hebben, omdat de meesten van ons meestal onze telefoons bij ons hebben als we tv kijken of in de woonkamer zitten. Als u apps op uw Android TV-apparaat kunt installeren, wordt ook veel van de hoofdpijn weggenomen die gepaard gaat met het gebruik van spraakbesturing of het moeten vinden van de app op Google TV.

Image
Image

Het lijkt erop dat de functie nog niet op veel apparaten beschikbaar is. Opmerkingen over het originele Reddit-threadrapport dat het nog niet voor hen verschijnt, en ik kon het niet laten verschijnen op mijn Pixel 4a 5G toen ik het op maandag testte.

We hebben contact opgenomen met Google voor meer informatie over een officiële uitrol, maar hebben nog geen reactie ontvangen.

Aanbevolen: