Traditionele certificaatlettertypen

Inhoudsopgave:

Traditionele certificaatlettertypen
Traditionele certificaatlettertypen
Anonim

Certificaten die u zelf instelt en afdrukt, kunnen nuttig zijn voor bedrijven, scholen, organisaties en gezinnen. Door een paar regels tekst te typen en het certificaat op perkamentpapier af te drukken, kunt u een professioneel ogend document krijgen, als u de juiste lettertypen gebruikt.

Voor een traditioneel ogend certificaat, selecteer een blackletter-stijl of vergelijkbaar lettertype voor de titel van het certificaat. Deze stijlen hebben een uitgesproken Oud-Engelse look die formaliteit en gewicht uitstra alt. Voeg vanaf daar scripts en andere lettertypen toe als dat nodig is om het uiterlijk aan te vullen en de leesbaarheid te verbeteren.

De volgende suggesties zijn niet de enige lettertypen die je zou kunnen gebruiken voor prijscertificaten, maar het zijn solide keuzes voor een traditionele, formele of semi-formele uitstraling.

Blackletter en Unciale lettertypen

Image
Image

Blackletter-lettertypen geven een traditionele uitstraling. Ga naar een website met gratis lettertypen en kies uit vele lettertypen in een bepaalde stijl om uw certificaat er professioneel uit te laten zien:

  • Old English Text MT is de klassieke, traditionele blackletter-stijl.
  • Textura-lettertypen zoals Minim zorgen voor een typische blackletter-look.
  • Rotunda-lettertypen zijn iets gemakkelijker te lezen dan Textura en sommige andere blackletter-lettertypen.
  • Schwabacher-lettertypen hebben een puntig uiterlijk.
  • Fraktur-lettertypen koppelen de ronding van Schwabacher aan het uiterlijk van Textura.

Je zou kunnen denken dat unciale lettertypen beperkt zijn tot gebruik tijdens de feestdagen (denk aan St. Patrick's Day), maar ze zijn ook nuttig voor certificaten en diploma's.

  • JGJ Uncial is bochtig en gemakkelijk te lezen, maar heeft nog steeds een traditioneel certificaatgevoel.
  • De St. Charles in Karolingische stijl is bijzonder bochtig.
  • Perkament heeft formele, ronde, extreem sierlijke hoofdletters die moeilijk te lezen kunnen zijn.

Script- en kalligrafielettertypen

Image
Image

Een naam in formeel schrift of een lettertype in kalligrafiestijl vormt een aanvulling op de andere elementen van een certificaattitel in een blackletter-lettertype. Een script of kalligrafisch lettertype werkt goed voor de titel als u een eigentijds ogend certificaat wilt.

  • Bispo is een gratis lettertype dat wordt beschreven als "in de stijl van cursief Chancery Calligraphy."
  • Probeer Matura MT Script Capitals of Blackadder ITC voor iets dat doet denken aan zowel blackletter- of uncial-stijlen als een script- of kalligrafielettertype. Beide hebben mooie, onderscheidende hoofdletters die goed passen bij kleine stukjes tekst, zoals de naam van de ontvanger.
  • Verbonden, formele scriptlettertypen zoals Edwardian Script ITC, Vivaldi, Exmouth, Scriptina en Freebooter Script zijn elegante keuzes voor een awardcertificaat, vooral voor de naam van de ontvanger.

Klassieke Serif- en Sans Serif-lettertypen

Image
Image

Grote blokken tekst in blackletter- en scriptlettertypen zijn moeilijk te lezen, vooral bij kleine formaten. Een serif-lettertype werkt veel beter voor de kleinere stukjes tekst op uw certificaat. Klassieke serif-lettertypen zoals Baskerville, Caslon en Garamond zorgen ervoor dat uw certificaten er traditioneel maar leesbaar uitzien. Overweeg voor een certificaat in modernere stijl enkele van de klassieke schreefloze lettertypen, zoals Avant Garde, Futura en Optima. Wees vet en meng een blackletter-titel met schreefloos type voor de rest van de tekst.

Tips voor lettertypegebruik

Image
Image

Grootte en hoofdlettergebruik zijn belangrijk bij deze lettertypen.

  • Sommige blackletter-lettertypen bevatten oude lettervormen, zoals een "s" die op een "f" lijkt en een "A" die een beetje op een "U" lijkt. Als je niet van de oude stijl houdt, kijk dan of het lettertype dat je leuk vindt alternatieve lettervormen bevat.
  • Vermijd ALLE CAPS met blackletter- en scriptlettertypen als u wilt dat de ontvanger het certificaat kan lezen.
  • Als je een grootte van 15 punten of kleiner wilt gebruiken, gebruik dan een schreef- of schreefloos lettertype om de leesbaarheid te garanderen.
  • Gebruik niet meer dan drie stijlen (bijv. zwarte lettertitel, kalligrafietekst en een schreef voor kleine tekst) in één certificaat.
  • Let goed op de teken- en woordafstand, vooral wanneer u titeltekst op een gebogen pad plaatst.

Aanbevolen: