Hoe het te repareren als iTunes je iPhone niet herkent

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als iTunes je iPhone niet herkent
Hoe het te repareren als iTunes je iPhone niet herkent
Anonim

iTunes is de entertainmenthub van Apple, waar je al je muziek, films, tv-programma's en meer kunt opslaan. Om op al je apparaten van iTunes te kunnen genieten, laat Apple je iTunes synchroniseren op je computer en iPhone via een USB-verbinding. Hoewel dit meestal goed werkt, herkent iTunes je iPhone soms niet, wat frustrerend en verwarrend kan zijn.

Hier leest u waarom dit probleem kan optreden en hoe u het kunt oplossen en iPhone en iTunes weer synchroon kunt laten lopen.

Met macOS Catalina verving Apple Music iTunes. Deze stappen voor probleemoplossing zijn van toepassing op systemen met oudere iTunes-versies en nieuwere systemen met Apple Music.

Oorzaken waardoor iTunes de iPhone niet herkent

Er zijn een paar redenen waarom iTunes een iPhone niet herkent. Er kan een fysiek probleem zijn, zoals een defecte USB-kabel of USB-poort op de computer. Vuil kan de iPhone-poort verstoppen of er kan een softwareprobleem zijn.

Wat de oorzaak van het probleem ook is, er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing met een grote kans dat een iPhone en iTunes weer kunnen communiceren.

Image
Image

Hoe het op te lossen als iTunes je iPhone niet herkent

Vaak komen verbindingsproblemen tussen iPhone en iTunes voort uit problemen die u eenvoudig kunt oplossen. Probeer elke stap voor probleemoplossing om te zien of dit het probleem oplost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende suggestie.

  1. Zorg ervoor dat iTunes op de computer is geïnstalleerd. Als je iTunes niet hebt, kan het programma het apparaat niet herkennen. Het is eenvoudig om iTunes op een Windows-pc of Mac te installeren.
  2. Controleer de USB-kabel. Een defecte USB-kabel kan het probleem met de iPhone-naar-iTunes-verbinding veroorzaken. Zorg ervoor dat de USB-kabel in goede staat is. Als het gerafeld of gesneden is, gebruik dan een andere USB-kabel en kijk of dit het probleem oplost.

    Gebruik een echte Apple USB-kabel. USB-kabels die door andere bedrijven zijn gemaakt, veroorzaken mogelijk geen verbinding tussen de apparaten.

  3. Reinig de poort van de iPhone. Soms zorgt de ophoping van vuil ervoor dat een iPhone-poort fa alt. Gebruik een droge, antistatische borstel of tandenborstel om het voorzichtig schoon te maken. Maak vervolgens opnieuw verbinding en kijk of dit het probleem oplost.
  4. Controleer de USB-poort op de computer. Begin met het loskoppelen van alle USB-apparaten van de computer. Verplaats de kabel van de iPhone naar een andere poort en sluit hem opnieuw aan. Als dit werkt, is er een probleem met die specifieke poort en moet u deze repareren.

    Als u een extern USB-apparaat voor de kabels gebruikt, koppelt u dit los en sluit u de iPhone-kabel rechtstreeks aan op de computer. Het kan een verbindingsprobleem zijn tussen het USB-apparaat en de computer.

  5. Start de iPhone opnieuw op. Een kleine softwarefout kan een defecte verbinding veroorzaken. Start het apparaat opnieuw op en maak opnieuw verbinding.
  6. Start de computer opnieuw op. Een milde softwarefout of storing kan ervoor zorgen dat iTunes niet goed werkt. Zet de computer uit en laat hem een paar minuten staan voordat je hem weer aanzet.
  7. Zorg ervoor dat het iOS-apparaat is ontgrendeld en op het startscherm staat. Sluit het apparaat aan, ontgrendel het onmiddellijk en zorg ervoor dat het op het startscherm staat. Verbind vervolgens uw iPhone met iTunes.

    Nadat je de iPhone hebt ontgrendeld, laat je hem een paar minuten ontgrendeld staan voordat je probeert verbinding te maken.

  8. Download de nieuwste versie van iTunes. Een oude versie van iTunes herkent uw iPhone mogelijk niet. Update iTunes en probeer de iPhone opnieuw te verbinden.

  9. Besturingssysteemsoftware bijwerken. Update Windows of update macOS en kijk of dit eventuele softwareproblemen of verborgen bugs oplost die het iPhone-naar-iTunes-verbindingsprobleem veroorzaakten.
  10. Zorg ervoor dat u op Vertrouw deze computer tikt. Als u uw iPhone voor de eerste keer op uw computer aansluit, zou u de waarschuwing Vertrouw op deze computer op het startscherm moeten zien. Wanneer u deze waarschuwing ziet, ontgrendelt u het apparaat en tikt u er onmiddellijk op om de computer aan te wijzen als een vertrouwd apparaat.

    Heb je per ongeluk op Niet vertrouwen getikt? Er is een oplossing. Ga naar Instellingen > Algemeen > Reset > Reset Locatie & Privacy. Zodra je je iPhone hebt aangesloten, zie je de pop-up opnieuw.

  11. Controleer de systeeminformatie. Dit geldt alleen als je een Mac gebruikt. Sluit de iPhone aan en controleer de systeeminformatie, die actieve apparaten toont. Als je iPhone wordt weergegeven, maar je kunt geen verbinding maken, heb je mogelijk een softwareprobleem.

  12. Beveiligingssoftware uitschakelen of verwijderen. Als u een Mac gebruikt en de iPhone werd vermeld in de Systeeminformatie, schakel dan antivirussoftware en andere beveiligingsprogramma's één voor één uit of verwijder ze. Kijk of een programma het probleem veroorzaakt.

    Antivirussoftware van derden kan externe USB-apparaten blokkeren, zoals de kabel die een iPhone met een computer verbindt. Dit helpt computergegevens te beschermen in het geval dat een onbekende USB verbinding maakt met het apparaat.

  13. Installeer het Apple Mobile Device USB-stuurprogramma opnieuw. Dit geldt alleen voor Windows-pc's. Dit stuurprogramma vertelt de pc wat hij met Apple-apparaten moet doen. Als het niet goed werkt, leest het het apparaat niet correct. Installeer het stuurprogramma opnieuw en kijk of dit het probleem oplost.
  14. Verwijder iTunes en installeer het opnieuw. Een storing diep in iTunes kan soms worden opgelost door de software te verwijderen en opnieuw te installeren.

    Je verliest je muziek en andere inhoud niet door iTunes te verwijderen. Als je je echter zorgen maakt, maak dan een iTunes-back-up voordat je verder gaat.

  15. Neem contact op met Apple Support. De ondersteuningswebsite van Apple iTunes biedt veel handige functies, waaronder een doorzoekbare kennisbank en de mogelijkheid om de gemeenschap een vraag te stellen. U kunt ook een afspraak maken in de Genius Bar van uw plaatselijke Apple Store.

FAQ

    Hoe maak ik een back-up van een iPhone met iTunes?

    Als je macOS 10.14 of eerder of Windows hebt, sluit je je iPhone dan aan op je computer via USB of Wi-FI. Selecteer vervolgens in iTunes uw telefoon > Backup > Deze computer > Back Up Now.

    Hoe ontgrendel ik mijn iPhone met iTunes?

    Om te ontgrendelen met iTunes, zet u uw apparaat uit en start u vervolgens op in de herstelmodus. Selecteer op uw computer Herstellen.

Aanbevolen: