Een wifi-wachtwoord delen van iPhone naar Android

Inhoudsopgave:

Een wifi-wachtwoord delen van iPhone naar Android
Een wifi-wachtwoord delen van iPhone naar Android
Anonim

Wat te weten

  • Installeer een QR-codegenerator, zoals visuele codes, op uw iPhone. Tik in de app op Codes toevoegen > Verbinding maken met wifi.
  • Voer de SSID, het wachtwoord en het beveiligingstype van het netwerk in (waarschijnlijk WPA). Geef vervolgens het netwerk een naam en tik op Create Code.
  • Start de camera-app op het Android-apparaat en scan de code. Tik op het pop-upbericht Wi-Fi-netwerk om verbinding te maken met het netwerk.

Dit artikel legt uit hoe je een wifi-wachtwoord kunt delen van een iPhone naar een Android-apparaat door een QR-code te maken op basis van je wifi-netwerkinstellingen.

Wi-Fi-wachtwoord delen van iPhone naar Android

Op de iPhone begint u met het installeren van een van de beste QR-codegenerators die een QR-code kan maken op basis van uw Wi-Fi-netwerkinstellingen. Wanneer u de QR-code scant op een Android-telefoon, kunnen de instellingen met een enkele tik op het apparaat worden toegepast. Hier leest u hoe u het stap voor stap doet.

  1. Zoek de wifi-instellingen van het netwerk. U moet de SSID weten, dit is de openbare naam van het netwerk, evenals het Wi-Fi-wachtwoord en het type draadloze beveiliging (zoals WEP, WPA of WPA2, of geen).

    Je kunt deze informatie mogelijk vinden in de mobiele app van je wifi-router of op de router.

  2. Installeer een QR-codegenerator op je iPhone die codes kan maken op basis van je wifi-instellingen. Er zijn een aantal apps die dit doen.

    In het onderstaande voorbeeld hebben we de Visual Codes-app voor iOS gebruikt, omdat deze meerdere wifi-QR-codes op je telefoon kan opslaan om ze later opnieuw te gebruiken. De exacte stappen kunnen enigszins afwijken als u een andere QR-code-app gebruikt.

  3. Start de app Visuele codes.
  4. Tik op Codes toevoegen.
  5. Tik onderaan het scherm op Verbinden met wifi.
  6. Typ de SSID van het netwerk in het veld Name.

    Image
    Image
  7. Typ het wifi-wachtwoord en tik op het juiste beveiligingstype (het is bijna altijd WPA).
  8. Typ een gedenkwaardige naam voor deze wifi-verbinding in het veld Label.
  9. Tik op Creëer code.
  10. Je nieuwe code verschijnt op de pagina Codes, als onderdeel van een lijst, samen met eventuele andere codes die je voor andere wifi-netwerken maakt. Tik op een item om de QR-code ervan weer te geven.
  11. Op de Android-telefoon start u de camera en plaatst u de telefoon zodat deze de code kan scannen.

    Image
    Image
  12. Wanneer het pop-upbericht voor het Wi-Fi-netwerk verschijnt, tikt u erop om automatisch verbinding te maken met het netwerk.

FAQ

    Hoe wijzig ik mijn wifi-wachtwoord?

    Om je wifi-wachtwoord te wijzigen, moet je eerst inloggen op je router met beheerdersreferenties en je wifi-wachtwoordinstellingen vinden. Voer een nieuw wifi-wachtwoord in en sla de wijzigingen op.

    Hoe zie ik mijn wifi-wachtwoord in Windows 10?

    Voer in de zoekbalk WiFi-instellingen in en open. Ga naar Netwerkcentrum > selecteer uw wifi-netwerk > Wireless Properties > Security > Laat karakters zien.

Aanbevolen: