Windows-toetsenbordequivalenten voor de speciale toetsen van de Mac

Inhoudsopgave:

Windows-toetsenbordequivalenten voor de speciale toetsen van de Mac
Windows-toetsenbordequivalenten voor de speciale toetsen van de Mac
Anonim

Nieuwkomers en oude professionals gebruiken zowel Windows-toetsenborden met Macs. Waarom zou je een perfect goed toetsenbord weggooien alleen omdat je van platform bent veranderd? Sommige mensen geven er gewoon de voorkeur aan hoe de toetsen aanvoelen boven de toetsen die Apple levert. Elk bedraad USB-toetsenbord of op Bluetooth gebaseerd draadloos toetsenbord werkt prima met een Mac.

In feite verkoopt Apple de Mac Mini zelfs zonder toetsenbord of muis. Er is slechts één klein probleempje bij het gebruik van een niet-Apple-toetsenbord: het uitzoeken van enkele toetsenbordequivalenten.

Verschillen tussen Windows en Mac-toetsenbord

Ten minste vijf toetsen hebben andere namen of symbolen op een Windows-toetsenbord dan op een Mac-toetsenbord, waardoor het moeilijk kan zijn om Mac-gerelateerde instructies te volgen. Een softwarehandleiding kan u bijvoorbeeld vertellen dat u de opdrachttoets (⌘) ingedrukt moet houden, die lijkt te ontbreken op uw Windows-toetsenbord. Het is daar; het ziet er gewoon een beetje anders uit.

Hier zijn de vijf meest gebruikte speciale toetsen op een Mac en hun Windows-toetsenbordequivalenten.

Mac-sleutel

Windows-toets

Control Ctrl
Optie Alt

Commando (klaverblad)

Windows
Verwijderen Backspace
Retour Enter

Gebruik deze om verschillende Mac-functies te bedienen, inclusief het gebruik van Mac OS X-opstartsnelkoppelingen.

Een ander nuttig stukje informatie voor nieuwe Mac-gebruikers is om te weten welke menutoetssymbolen overeenkomen met welke toetsen op het toetsenbord. De symbolen die in de Mac-menu's worden gebruikt, kunnen een beetje vreemd zijn voor mensen die nieuw zijn op de Mac, maar ook voor oude rotten die misschien meer mousers zijn dan toetsenbordgebruikers.

De opdracht- en optietoets omwisselen

Behalve dat Windows- en Mac-toetsenborden enigszins verschillende namen hebben, wisselen ze ook de posities van twee veelgebruikte modificatietoetsen: de Command- en Option-toetsen.

Als je een oude Mac-gebruiker bent die overstapt naar een Windows-toetsenbord, kan de Windows-toets, die gelijk is aan de Command-toets van de Mac, de fysieke positie innemen van de Option-toets op een Mac-toetsenbord. Evenzo is de "Image"-toets van het Windows-toetsenbord waar u de Command-toets van de Mac verwacht te vinden. Als je gewend bent om de modificatietoetsen van je oude Mac-toetsenbord te gebruiken, zul je waarschijnlijk een tijdje in de problemen komen als je de sleutellocaties opnieuw leert. alt="

Hoe sleutellocaties opnieuw toe te wijzen op een Mac

In plaats van de locatie van de toetsen opnieuw te moeten leren, gebruikt u het toetsenbordpaneel in Systeemvoorkeuren om de modificatietoetsen opnieuw toe te wijzen.

  1. Start Systeemvoorkeuren door op het pictogram in het Dock te klikken of door op het Apple-menu aan de linkerkant van de menubalk te klikken en vervolgens Systeemvoorkeuren te selecteren.

    Image
    Image
  2. In het venster Systeemvoorkeuren dat wordt geopend, selecteert u het Toetsenbord voorkeurenpaneel.

    Image
    Image
  3. Klik op de Modifier Keys knop.

    Image
    Image
  4. Gebruik het pop-upmenu naast de Option- en Command-toetsen om de actie te selecteren die u met de modificatietoetsen wilt uitvoeren. In dit voorbeeld wilt u dat de Option-toets (de "Image"-toets op een Windows-toetsenbord) de Command-actie uitvoert, en de Command-toets (de Windows-toets op een Windows-toetsenbord) om de Option-actie uit te voeren. alt="

    Maak je geen zorgen als dit een beetje verwarrend klinkt, het zal logischer zijn als je het vervolgkeuzevenster voor je ziet. Als de zaken een beetje door elkaar lopen, klik je op de knop Restore Defaults om alles terug te zetten zoals het was.

    Image
    Image
  5. Breng uw wijzigingen aan en klik op de knop OK en sluit vervolgens Systeemvoorkeuren.

Als de modificatietoetsen opnieuw zijn toegewezen, zou je geen problemen moeten hebben met het gebruik van een Windows-toetsenbord met je Mac.

Toetsenbordsnelkoppelingen

Mensen die nieuw zijn op de Mac, maar die goed zijn in het gebruik van sneltoetsen om hun workflow te versnellen, zijn misschien een beetje verrast door de notatie die in het Mac-menusysteem wordt gebruikt om aan te geven wanneer een sneltoets beschikbaar is.

Als er een sneltoets beschikbaar is voor een menu-item, wordt de sneltoets weergegeven naast het menu-item met de volgende notatie:

Menu Item Notatie Sleutel
Control
Optie
Commando
Verwijderen
Terug of Enter
Shift

Aanbevolen: