Waarom een door Apple gemaakt beeldscherm zo belangrijk is

Inhoudsopgave:

Waarom een door Apple gemaakt beeldscherm zo belangrijk is
Waarom een door Apple gemaakt beeldscherm zo belangrijk is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat Apple dit jaar eindelijk een nieuw standalone display zal lanceren.
  • Mac-gebruikers krijgen de voordelen van hardware/software-integratie.
  • Apple moet er een hekel aan hebben om al die lelijke monitoren te zien die zijn aangesloten op zijn prachtige laptops.
Image
Image

Apple wil misschien geen betaalbare, zelfstandige beeldschermen maken voor zijn computers, maar het heeft een verantwoordelijkheid tegenover zichzelf en zijn gebruikers.

De geruchten over nieuwe door Apple ontworpen monitoren worden steeds sterker, en zelfs Apple-geruchtenverkoper Mark Gurman zegt dat hij "ervan overtuigd is" dat Apple er een zal lanceren. Momenteel is het enige externe beeldscherm in de line-up van Apple de $ 5.000 ($ 6.000 als je het met een standaard wilt) Pro Display XDR. De laatste betaalbare monitor voor normale mensen was de Apple Thunderbolt Display, verkocht van 2011-2016. Dus een nieuwe monitor in 2022? Het wordt tijd.

"Apple heeft in de loop der jaren laten zien dat het in staat is prachtige schermen te maken in vrijwel elke vormfactor, en hun stand-alone monitoren zijn in dat opzicht niet anders. Kopers kunnen een uitstekende resolutie, framesnelheid en kleurdiepte verwachten, " Webdesigner en Pixoul CEO Devon Fata vertelde Lifewire via e-mail.

Waarom we het nodig hebben

Je kunt een Mac op elk beeldscherm aansluiten, maar er zijn maar weinig modellen die het integratieniveau bieden dat Mac-gebruikers gewend zijn. Op zijn minst zou een door Apple gemaakte monitor onmiddellijk ontwaken, zoals de schermen die in de iMac en MacBooks Pro zijn ingebouwd. En het zou tien seconden lang geen bericht over het verbreken van de verbinding op het scherm tonen voordat de achtergrondverlichting wordt uitgeschakeld telkens wanneer uw computer in de slaapstand gaat.

Maar een door Apple gemaakt beeldscherm zou andere voordelen hebben. Ten eerste, door eenvoudige gissingen te maken op basis van huidige en eerdere modellen, zou het een nuttige aanvulling van poorten aan de achterkant of zijkanten hebben. Als er een audio-aansluiting is, is deze van dezelfde geluidskwaliteit als die in de MacBook zelf. Als het USB-C- of Thunderbolt-doorvoerpoorten heeft, worden ze gegroepeerd op één toegankelijke plek, in plaats van verspreid over de hele omtrek zoals mijn Dell.

Image
Image

En een Apple-scherm zou werken met een resolutie die logisch is voor zijn computers. Vaak moet een scherm van een derde partij worden uitgevoerd in de "geschaalde" modus van de Mac, waarbij de volledige gebruikersinterface wordt uitgebreid om het comfortabeler te maken om te kijken op een scherm met een niet-overeenkomende pixelresolutie. Dit belast de GPU van de Mac meer en kan leiden tot een marginaal verlies aan scherpte.

Naast een betere bouwkwaliteit en betere integratie, zou Apple een aantal handige trucjes aan de monitor kunnen toevoegen.

Het zou bijvoorbeeld AirPlay kunnen integreren. Dit is de naam van Apple voor zijn audio- en videostreamingtechnologie. AirPlay kan audio streamen naar luidsprekers, video naar Apple TV-boxen en vanaf de iOS- en macOS-updates van dit jaar kun je zelfs video streamen van je iPhone naar je Mac.

Stel je voor dat je dat zou kunnen doen, alleen zonder de computer? Zelfs door een eenvoudige, oude A-serie-chip in de monitor te plaatsen, zou AirPlay mogelijk zijn, net als bij de Apple TV-box. In feite zou de monitor een Apple TV-box kunnen zijn om films te kijken en games te spelen.

"Een desktopchip uit de A-serie zou allerlei coole functies mogelijk maken, waaronder enkele ingebouwd in de monitor die net naast je toetsenbord zit", vertelde technologieschrijver Aram Aldarraji Lifewire via e-mail.

En hoe zit het met Face ID? Dit zou geweldig zijn voor laptopgebruikers, die gewend zijn om gewoon een vinger op de Touch ID-knop te plaatsen, en Mac mini-gebruikers, die zulke biometrische trucs niet hebben, tenzij ze het dure Magic Keyboard kopen.

Apple heeft in de loop der jaren laten zien dat het in staat is prachtige displays te maken in zowat elke vormfactor…

En nu we het toch over camera's hebben, maak er een mooi groothoekmodel van, zoals in de nieuwste iPads, zodat het Center Stage kan doen, de FaceTime-videofunctie waarbij de camera deelnemers detecteert en virtueel inzoomt hen.

Waarom Apple het nodig heeft

Apple zou een monitor moeten verkopen omdat het een essentieel onderdeel is van een uitgebreide line-up. Een professionele cameramaker zou niet ver komen als hij alleen body's zou verkopen en de lenzen aan derden zou overlaten.

Monitors zijn misschien geen winstcentrum zoals MacBooks of iPhones, maar de Mac Pro ook niet. De high-end desktopmachine van Apple is overbodig in zijn assortiment als je alleen naar bestsellers kijkt. De meerderheid van de verkochte computers zijn laptops, waardoor desktops een nichemarkt zijn. En de Mac Pro is een niche binnen een niche, een machine voor mensen die hun computer moeten uitbreiden met extra opslagruimte, RAW, GPU's, enz.

Laten we het anders bekijken. Stel dat je Apple bent, en je doet een artikel over wat de populaire ontwerpers, filmmakers en muzikanten doen met hun MacBooks Pro. Hoe voel je je als je die prachtige computers ziet die zijn aangesloten op allerlei lelijke monitoren en beeldschermen, met dongles en adapters die aan hun kant hangen?

Je schaamt je, zoals het hoort.

Aanbevolen: