Informeert Instagram je over screenshots die door iemand anders zijn gemaakt?

Inhoudsopgave:

Informeert Instagram je over screenshots die door iemand anders zijn gemaakt?
Informeert Instagram je over screenshots die door iemand anders zijn gemaakt?
Anonim

Met zoveel geweldige inhoud die wordt gedeeld op Instagram, is het verleidelijk om screenshots (of schermopnames) te willen maken van wat je ziet. Maar weet die gebruiker dat je een screenshot van hun bericht hebt gemaakt? En weet je of iemand een screenshot van jou heeft gemaakt?

In de meeste situaties zal de andere persoon niet weten dat je een screenshot hebt gemaakt van een afbeelding, bericht of iets anders dat ze hebben gedeeld. Er is echter één scenario waarin gebruikers een screenshotmelding krijgen, wat we hieronder uitleggen.

Verzendt Instagram meldingen voor screenshots van foto- of videoberichten?

Regelmatige foto- en videoberichten die te zien zijn in de homefeed, op gebruikersprofielen of wanneer je op de Instagram Explore-pagina komt, zijn veilig voor screenshot-meldingen. Hetzelfde geldt voor schermopnamen als u besluit het scherm van uw apparaat op te nemen terwijl de videopost van iemand anders wordt afgespeeld.

Een alternatief voor het maken van een screenshot van berichten is om de ingebouwde bladwijzerfunctie van Instagram te gebruiken om Instagram-foto's op te slaan. Met deze functie kun je berichten van individuele berichten verzamelen en ze later opnieuw bekijken (zonder dat de originele poster ooit op de hoogte wordt gesteld). Tik gewoon op het bookmark-pictogram onder een bericht om het op te slaan. Je kunt al je opgeslagen berichten zien door naar je profiel te gaan en op Saved te tikken. Als de originele afbeelding echter wordt verwijderd, mislukt je bladwijzer.

Verzendt Instagram meldingen voor screenshots van verhalen?

Instagram heeft een paar maanden besteed aan het testen van een functie waarmee gebruikers konden zien wie screenshots van hun verhalen aan het maken was, maar die functie is sindsdien niet meer beschikbaar. De functie werd opgemerkt in februari 2018. In juni was deze verdwenen. Sindsdien kunnen Instagram-gebruikers vrijelijk screenshots maken of de verhalen van andere gebruikers screenen zonder dat ze hiervan op de hoogte worden gesteld.

Er is geen garantie dat Instagram voorgoed klaar is met meldingen van verhaalscreenshots. Er is altijd de mogelijkheid dat het testen op elk moment kan worden hervat zonder dat u het zelfs maar weet.

Verzendt Instagram meldingen voor screenshots van privéberichten?

Een verdwijnende foto- of videoboodschap is er een die je met de camera maakt via de Instagram-app en vervolgens als een direct bericht via Instagram Direct naar een groep of individu verzendt. Volgens de Help-sectie van Instagram worden er screenshot-meldingen weergegeven als een van je ontvangers besluit er een screenshot van te maken.

Je bent veilig als je iets anders stuurt via een privébericht. Screenshots van andere soorten niet-verdwijnende inhoud die zijn verzonden in directe berichten (zoals berichten van feeds, tekst of hashtags) resulteren niet in een melding.

Image
Image

Verzendt Instagram meldingen voor screenshots van gebruikersprofielen?

Net als bij individuele foto- en videoberichten, kun je veilig een screenshot maken van het profiel van iemand anders zonder dat ze het ooit weten. Dit kan vooral handig zijn als je snel hun website of contactgegevens in hun bio wilt opslaan zonder ze te hoeven volgen.

Als je je zorgen maakt dat mensen screenshots maken van je Instagram-inhoud, kun je overwegen om je Instagram-account privé te maken. Je bestaande volgers en eventuele volgverzoeken die je goedkeurt, kunnen nog steeds screenshots maken, maar niet-volgers kunnen niets anders zien dan je profielfoto en naam, waardoor ze geen toegang hebben tot en dus screenshots maken van al je berichten, verhalen of bio-informatie.

Pas op voor apps van derden die beweren u op de hoogte te stellen van Instagram-screenshots

Alle apps van derden die beweren je screenshot-meldingen te sturen, zijn waarschijnlijk extreem verouderd of een totale oplichterij. Instagram legt strikte beperkingen op aan wat apps van derden doen via de Instagram API om privacy- en veiligheidsredenen, wat betekent dat geen enkele app die je installeert je kan vertellen wie er screenshots van je inhoud maakt.

Als je een app tegenkomt die beweert je te kunnen vertellen wie er screenshots van je inhoud maakt, installeer deze dan niet. Als het een schadelijke app is, zou je je Instagram-account kunnen compromitteren of je apparaat met virussen kunnen infecteren.

Als je al een app van derden hebt geïnstalleerd die beweerde je Instagram-screenshotmeldingen te geven en je accountgegevens eraan hebt gegeven, verwijder dan de app onmiddellijk van je iOS- of Android-apparaat. Wijzig vervolgens voor de zekerheid uw Instagram-wachtwoord. Als je een Android hebt, kun je ook overwegen om een gratis antivirus-app voor Android te installeren.

Aanbevolen: