Hoe een klok Watchdog time-outfout in Windows 10 te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe een klok Watchdog time-outfout in Windows 10 te repareren
Hoe een klok Watchdog time-outfout in Windows 10 te repareren
Anonim

Clock Watchdog Timeout is een blauw-schermfout die gebruikers van Microsoft Windows kunnen tegenkomen. Er zijn een paar mogelijke oorzaken en oplossingen voor dit zeldzame probleem.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 10, maar de meeste informatie is ook van toepassing op Windows 8 en Windows 7.

Oorzaken van de klok Watchdog time-outfout

Stopfouten of blauwe schermfouten treden op wanneer Windows crasht. Wanneer u de Time-outfout Clock Watchdog ziet, ligt het probleem meestal bij uw processor. Veelvoorkomende oorzaken zijn:

  • Miscommunicatie tussen threads in processors met meerdere kernen.
  • Je computerhardware overklokken.
  • Incompatibel RAM.
  • Verouderde firmware.
  • Defecte hardware.
Image
Image

De Clock Watchdog Timeout-fout kan optreden voor of na het opstarten. Als u zich niet kunt aanmelden bij Windows, kunt u proberen uw computer opnieuw op te starten in de veilige modus om problemen op te lossen. Als Windows niet start in de veilige modus, moet u Windows mogelijk repareren via het menu Geavanceerde opstartopties.

Voordat u problemen met uw apparaat oplost, moet u een back-up van uw bestanden maken op een externe schijf of cloudopslag voor het geval er iets misgaat.

Hoe de Time-outfout van de Watchdog van de klok te herstellen

Probeer deze stappen in volgorde totdat het probleem is opgelost:

  1. Gebruik de Windows Memory Diagnostic tool. Het hulpprogramma Windows Memory Diagnostic wordt geleverd met Windows 10. Open het programma en kies ervoor om uw computer opnieuw op te starten. Windows controleert op eventuele fouten en lost deze automatisch op.
  2. Gebruik Systeemherstel. Als u eerder een herstelpunt voor uw pc hebt gemaakt, gebruikt u Windows Systeemherstel om terug te keren naar hoe uw computer was voordat u problemen kreeg.
  3. Verwijder overklokinstellingen. Het overklokken van je GPU kan resulteren in indrukwekkende grafische prestaties, maar het kan ook je processor belasten. Verwijder alle overklokinstellingen om te zien of dat het probleem oplost.
  4. Windows bijwerken. Controleer op Windows-updates en installeer ze om er zeker van te zijn dat u over de nieuwste bugfixes voor uw besturingssysteem beschikt.

  5. Update of rollback van de stuurprogramma's van uw pc. Als u onlangs hardwarestuurprogramma's hebt bijgewerkt, probeert u de hardwarestuurprogramma's terug te draaien. Als je dat niet hebt gedaan, probeer dan je stuurprogramma's bij te werken met een programma zoals Driver Reviver.
  6. Ontkoppel nieuwe hardware. Koppel alle hardware los die u onlangs op uw computer hebt aangesloten en start Windows opnieuw. Als u vaststelt dat externe hardware de boosdoener is, controleert u of de nieuwste stuurprogramma's Windows 10 ondersteunen.
  7. Verwijder recent geïnstalleerde software. Als je de fout begon te zien kort na het installeren van een nieuw programma, probeer het dan te verwijderen.
  8. Recente updates verwijderen. Controleer de updategeschiedenis van uw systeem en verwijder alle updates die zijn geïnstalleerd rond de tijd dat de fout optrad. Om te voorkomen dat de problematische update opnieuw wordt geïnstalleerd, moet u automatische updates voor Windows 10 uitschakelen.

  9. Verwijder je antivirussoftware. Sommige programma's die zijn ontworpen om malware te stoppen, kunnen onbedoeld blauwe schermfouten veroorzaken. De meeste antivirusontwikkelaars bieden hulpprogramma's die alle bestanden en bijbehorende registervermeldingen volledig verwijderen. Als dit het probleem oplost, moet u een vervangend antivirusprogramma installeren.
  10. Update uw SSD-firmware. Als je een solid-state drive (SSD) hebt, download en installeer dan de nieuwste firmware-update van de website van de fabrikant.
  11. Reinig of vervang oude hardwarecomponenten. Maak uw computer fysiek schoon met perslucht. Mogelijk moet u ook hardwarecomponenten vervangen, zoals het moederbord, de CPU of de GPU.
  12. Ontkoppel alle externe schijven en installeer Windows 10 opnieuw. Externe hardware kan tijdens de installatie conflicten veroorzaken, dus als je onlangs je besturingssysteem hebt geüpgraded, installeer dan Windows 10 opnieuw met alle apparaten losgekoppeld.
  13. Reset en update het BIOS van uw systeem. Als u het BIOS opnieuw instelt, wordt alles op uw pc in de oorspronkelijke staat hersteld. Een fout maken kan onherstelbare schade aan uw pc veroorzaken, dus raadpleeg de handleiding van uw moederbord of de website van de fabrikant voor hulp.
  14. Problemen oplossen in schone opstartmodus. Als je de oorzaak van het probleem nog steeds niet hebt geïdentificeerd, start dan een schone start om Windows te laden met het absolute minimum aan stuurprogramma's en programma's die het nodig heeft om te werken. U kunt vervolgens afzonderlijke processen één voor één uitschakelen totdat de fout verdwijnt.

    U moet uw computer opnieuw opstarten na het uitschakelen van elk proces om de wijziging door te voeren.

Aanbevolen: