Elke verbetering aan Apple Music voor Mac moet beter zijn

Inhoudsopgave:

Elke verbetering aan Apple Music voor Mac moet beter zijn
Elke verbetering aan Apple Music voor Mac moet beter zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwste macOS-bèta brengt een verbeterde Muziek-app.
  • Mensen klaagden over iTunes, maar de Muziek-app bleek nog erger.
  • Er zijn tal van alternatieve muziek-apps voor iOS, maar heel weinig op de Mac.
Image
Image

Apple's Mac Music-app staat op het punt een stuk beter te worden.

Toen tech-enthousiastelingen en muziekliefhebber Dave B Tim Cook e-mailden om te klagen over de staat van de Muziek-app op de Mac, verwachtte hij geen antwoord. Maar zijn e-mail eindigde met een telefoongesprek met "iemand in het kantoor van Tim Cook", en Cook stuurde het advies van Dave B naar het muziekontwerpteam, waar ze erg blij mee moeten zijn geweest. In gerelateerd nieuws, de nieuwste macOS Monterey-bèta bevat een nieuw gebouwde muziek-app die veel van Dave B's problemen zou kunnen oplossen.

"Het probleem hier is dat, tenzij je op zoek bent naar een bekende artiest, je hem gewoon niet zult vinden", vertelde de oprichter en muziekfan van het lifestylebedrijf Chris Anderson aan Lifewire via e-mail. "Als je dan je favoriete nummers hebt gevonden en ze in een afspeellijst hebt gevormd, in plaats van naadloos te stromen, zal er een vervelende pauze zijn tussen de nummers, die soms enkele seconden duurt, het verbreekt de stroom. Ten slotte is de app traag om te laden, en als je de albumhoezen wilt bekijken, kun je het beste de waterkoker aanzetten terwijl je wacht tot het is gedownload, ervan uitgaande dat het überhaupt laadt."

De iTunes-hoek

Vóór de Muziek-app was er iTunes, en ook dat was niet populair. Jarenlang werd iTunes op meerdere Mac-forums aangevallen omdat het opgeblazen en traag was en omdat het probeerde te veel functies in te persen - het was de hub voor niet alleen muziek, films, tv-programma's en podcasts, maar ook de manier om apps te beheren op je iPhone, en meer.

Maar toen kregen we een perfect voorbeeld van 'wees voorzichtig met wat je wenst', en Muziek kwam langs. Het is inderdaad eenvoudiger, maar het is ook langzamer en mist basisfuncties. Gebruikers die geavanceerde afspeellijstfuncties willen, hebben die niet langer, en mensen die een snelle, eenvoudige front-end prefereren boven de Apple Music-streamingservice, zijn eveneens teleurgesteld.

… de app laadt traag, en als je de albumhoezen wilt bekijken, zet je het beste de waterkoker aan terwijl je wacht…

Het probleem is tweeledig. Het eerste probleem, zoals vermeld, is dat het niet eenvoudig of geavanceerd genoeg is, maar ergens tussenin. De tweede tekortkoming is dat muziek in wezen een webbrowser is in een app-vormige wrapper. Daarom duurt het laden of vernieuwen van alles zo lang. U kunt dit zelf zien door op de tabbladen Artiest of Albums in de zijbalk van de app te klikken. Deze gebruiken je lokale bibliotheek en zijn veel sneller dan de Apple Music-secties.

Nu, in de nieuwste macOS-bèta, is dit aan het veranderen. Deze webgebaseerde delen van de app worden herschreven om te werken zoals de lokale delen. Dit, zeggen bètatesters, maakt de app veel vlotter, terwijl hij er precies hetzelfde uitziet. Het is nog steeds niet eenvoudig genoeg of geavanceerd genoeg, maar het zal in ieder geval niet langer vervelend zijn.

"Godzijdank! De Muziek-app is… verschrikkelijk", zei Mac- en muziekgebruiker Valentin St Roch op de Mac Rumors-forums. "Ik mis de veelzijdigheid en snelheid van de… iTunes-app voor zoeken, [en] sorteren. Zoveel functies in iTunes werden niet overgedragen naar de Muziek-app."

Alternatieven

Als je een iPad of iPhone gebruikt voor het luisteren naar muziek, dan heb je een heel ecosysteem van alternatieve apps om uit te kiezen, waarvan de meeste toegang hebben tot je bestaande muziekbibliotheek. Albums en Doppler zijn twee geweldige voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer. Op de Mac is deze lijst veel beperkter. Vox is niet slecht, maar heeft een zeer verwarrende gebruikersinterface die veel te veel klikken vereist, hoewel het ook kan streamen vanaf je SoundCloud-account.

Doppler voor Mac is gelikt, maar integreert nog steeds niet met Apple Music. En Musique is niet slecht, maar nogmaals, het biedt geen integraties met Apple Music. Zelfs de meest aanbevolen optie, Swinsian, biedt geen streaming van Apple Music.

Image
Image

Geen van deze alternatieven is overtuigend genoeg om de stock Music-app te vervangen, tenzij je heel basale of heel specifieke behoeften hebt.

De situatie is zo nijpend dat de beste optie lijkt te zijn om je iPhone of iPad te gebruiken in plaats van je Mac, vooral omdat je nu, vanaf macOS 12 Monterey, muziek van je iPhone naar de luidsprekers van je Mac kunt streamen met AirPlay.

Of, voor de echt wanhopigen, kun je helemaal stoppen met Apple-muziek en overschakelen naar Spotify, hoewel dat niet helpt met de lokale muziek die je op je apparaat hebt.

Hopelijk zal de e-mail van Dave B aan Tim Cook een nieuw tijdperk inluiden voor de Muziek-app, want die heeft het zeker nodig. Tot die tijd zou je zelfs een klassieke iPod kunnen overwegen.

Aanbevolen: