Is het kopen van een e-reader de moeite waard?

Inhoudsopgave:

Is het kopen van een e-reader de moeite waard?
Is het kopen van een e-reader de moeite waard?
Anonim

De markt voor e-boeken heeft zich ontwikkeld sinds het begin in de late jaren 2000. Niet alleen zijn prijsmodellen wezenlijk verschillend, maar sommige titels zijn nu alleen beschikbaar in e-bookformaat. E-books zijn doorgaans goedkoper dan hun gedrukte tegenhangers, maar e-books hebben een reader nodig. Veel lezers zijn gratis - Amazon biedt bijvoorbeeld een Kindle-app voor meerdere platforms - maar een speciaal e-readerapparaat werkt voor veel mensen, als ze bereid zijn de hardwarekosten vooraf te betalen.

Image
Image

2007 en het bestseller e-book

Toen de Kindle voor het eerst werd uitgebracht op 19 november 2007, kostte het $ 399 en Amazon stelde de prijs voor e-bookversies van zijn bestsellers op $ 9.99. Als we $ 29,99 zouden nemen als de normale prijs voor een non-fictie, nieuwe bestseller in 2007, dan is de berekening in het voordeel van het kopen van een e-reader dat je all-in kosten hebt bespaard na het 21e gekochte boek.

Als je die economie gebruikt, is het gemakkelijk in te zien waarom veel mensen, vooral zware lezers, enthousiast waren over het groeiende potentieel van e-readers. Ze konden niet alleen een bibliotheek met zich meeslepen, maar ze konden ook een hoop geld besparen terwijl ze dat deden. Maar nogmaals, de dingen zijn niet zo eenvoudig.

Het prijsverschil tussen boeken en e-books wordt kleiner

De zaken zijn aanzienlijk veranderd sinds 2007. Amazon en andere e-book retailers verloren een gevecht met grote uitgevers over die nieuwe uitgaveprijs van $ 9,99 en uitgevers bepalen nu hun eigen tarieven voor e-books. Om de hogere prijs voor e-books te compenseren, is de prijs van e-readers aanzienlijk gedaald en kun je nu een Kindle kopen voor $ 79,99 als je het niet erg vindt om te adverteren. Dus hoe werkt de wiskunde vandaag?

Het is belangrijk om te begrijpen dat de prijzen van boeken met harde kaft, paperbacks en e-books zullen veranderen en variëren, afhankelijk van de marktomstandigheden, dus het is heel goed mogelijk dat e-books soms een gemiddelde prijs hebben die hoger is dan boeken met harde kaft of paperbacks.

Bekijk de eerste 10 titels op de non-fictielijst van de New York Times Bestsellers, bekijk de prijs voor zowel e-books als traditionele gedrukte versies op Amazon.com, en reken het gemiddelde uit. Voor e-books was de gemiddelde prijs $ 12,17, vergeleken met $ 17,80 voor de gemiddelde verkoopprijs van een papieren versie. Het verschil is $ 5,63, wat aanzienlijk lager is dan het was met de gemiddelden van 2007. De prijs van de e-reader is tegenwoordig echter ook aanzienlijk lager dan in 2007. Voor $ 79,99 zou je 14 non-fictie bestsellers moeten kopen om uw hardware-investering terug te verdienen, waarna u uzelf meer dan $ 5 bespaart elke keer dat u een boek koopt. Hoewel het niet zo'n overtuigende zaak is als een paar jaar geleden, betekent de wiskunde dat het kopen van een e-reader nog steeds een redelijk goede investering is voor een zware lezer.

De prijs van handelspaperbacks heeft echter meestal een kleiner prijsverschil tussen de e-book- en traditionele boekversies. Soms is de prijs voor de paperback-versie mogelijk lager dan voor de e-bookversie, waardoor het aanzienlijk langer kan duren voordat uw e-reader zichzelf terugbeta alt. Als we bijvoorbeeld de prijzen van Amazon op de New York Times Bestseller-lijst voor fictietitels gebruiken, komen de eerste tien gemiddeld uit op $ 13,59 voor e-bookversies versus $ 15,31 voor gedrukte exemplaren, een verschil van minder dan twee dollar per boek. De terugverdientijd is veel langer als dit de titels zijn die u gewoonlijk koopt.

Bottom Line

Omdat de meeste e-books niet kunnen worden doorverkocht, lopen e-readers dingen mis zoals garageverkopen, rommelverkopen en bibliotheekverkopen; plaatsen waar een doos met paperbacks voor tien dollar kon worden opgehaald. Aan de andere kant bieden e-bookwinkels zoals Amazon.com een enorm aantal gratis, klassieke titels aan en ze bieden vaak sterk afgeprijsde titels van nieuwe auteurs om lezers in een serie te trekken. Het verschil is dat die gebruikte boeken voormalige bestsellers kunnen zijn en dat je niet veel van dergelijke titels zult vinden op de $ 1 e-booklijst.

Gratis leessoftware

Image
Image

Om de situatie nog ingewikkelder te maken, biedt Amazon gratis Kindle-software voor computers en tablets. Zo kan een persoon genieten van het hele e-book-ecosysteem zonder hardware te kopen. Deze aanpak kan werken voor mensen met bijvoorbeeld een iPad of een Surface en die niet nog een ander apparaat willen kopen.

Uw e-reader hardware upgraden

Ten slotte is er een upgrade om rekening mee te houden. Veel mensen die drie of vier jaar geleden een e-reader kochten, gebruiken hun apparaat nog steeds. Zoals het geval is met elke elektronica, brengt elke volgende iteratie echter nieuwe functies en verbeteringen met zich mee, dus sommige mensen kopen uiteindelijk nieuwe hardware. Of ze hun oude e-reader nu verkopen of aan iemand anders doorgeven, dat verandert de vergelijking. Als je een upgrade uitvoert voordat je genoeg e-books hebt gekocht om de kosten van je originele e-reader terug te verdienen, dan zit je in het gat en bespaar je geen geld door elektronisch te gaan.

Maar hoe de wiskunde in jouw geval ook werkt, je hebt nog steeds de voldoening van boeken op aanvraag in je zak.

Aanbevolen: