Hoe Nintendo Switch OLED te resetten

Inhoudsopgave:

Hoe Nintendo Switch OLED te resetten
Hoe Nintendo Switch OLED te resetten
Anonim

Wat te weten

  • Zet de Nintendo Switch OLED aan en open het Systeem menu.
  • Open het System menu en selecteer Formatting Options.
  • Selecteer Console initialiseren en tik vervolgens op Initialize.

Het is essentieel om je Nintendo Switch OLED te resetten als je je Nintendo Switch OLED verkoopt of weggeeft. Als u dit doet, worden de huidige gegevens en gebruikersaccounts op het systeem gewist en is het systeem klaar voor de volgende eigenaar.

Hoe Nintendo Switch OLED te resetten

Met de onderstaande stappen wordt je Nintendo Switch OLED gereset.

Als je je Nintendo Switch OLED reset, worden alle gegevens en gebruikersaccounts op de console gewist. Deze gegevens omvatten opslagbestanden, schermafbeeldingen en gamedownloads. Je kunt games die je via de Nintendo eShop hebt gekocht opnieuw downloaden. Alle opgeslagen gegevens of schermafbeeldingen waarvan geen back-up is gemaakt, gaan echter voor altijd verloren. Je kunt opgeslagen bestanden, schermafbeeldingen en andere gegevens behouden als je de gegevens overzet naar een andere Nintendo Switch.

  1. Zet je Nintendo Switch aan.
  2. Als het startscherm nog niet zichtbaar is, drukt u op de Home-knop op uw Switch-controller om het startscherm te openen.
  3. Open Instellingen.

    Image
    Image
  4. Scroll naar de onderkant van het menu Instellingen. Selecteer Systeem en vervolgens Opmaakopties.

    Image
    Image
  5. Scroll naar de onderkant van het menu Opmaakopties. Selecteer Console initialiseren.

    Image
    Image
  6. Er verschijnt een waarschuwing. Lees de waarschuwing. Selecteer Initialize als je klaar bent om de Nintendo Switch OLED te resetten.

    Image
    Image
  7. Er verschijnt een voortgangsbalk die zich begint te vullen. Schakel de Switch OLED niet uit terwijl de initialisatie bezig is.

    De Switch OLED wordt automatisch opnieuw opgestart zodra de initialisatie is voltooid.

Initialize Console werkt als een fabrieksreset. Het verwijdert alle gegevens en brengt de Nintendo Switch OLED terug naar een zo goed als nieuwe staat. Je moet de Nintendo Switch OLED instellen voordat je hem opnieuw kunt gebruiken.

Bottom Line

Ondanks het verschil in naam, werkt het initialiseren van de Nintendo Switch OLED als een fabrieksreset op andere gameconsoles en consumentenelektronica. Het zal de Switch OLED volledig wissen en terugbrengen naar een zo goed als nieuwe staat.

Wat doet een harde reset op Nintendo Switch OLED?

Een harde reset betekent dat een gameconsole moet worden uitgeschakeld zonder de gebruikelijke uitschakelvolgorde te volgen. Als u dit doet, wordt de console opnieuw opgestart, maar worden de gegevens niet gewist. Het is anders dan een fabrieksreset, waarbij een apparaat volledig wordt gewist en terug wordt gebracht naar een zo goed als nieuwe staat.

Je kunt een Nintendo Switch OLED hard resetten door de aan/uit-knop ongeveer vijftien seconden ingedrukt te houden. Druk er nogmaals op om hem weer aan te zetten.

De Switch-console biedt verschillende extra opties die u kunt openen via specifieke sneltoetsen. Lees onze handleiding voor het resetten van de Nintendo Switch voor meer informatie.

Hoe reset ik mijn Nintendo Switch OLED wanneer deze niet kan worden ingeschakeld?

Het is niet mogelijk om een Nintendo Switch OLED opnieuw in te stellen als deze niet kan worden ingeschakeld of geen video kan worden weergegeven. In zeldzame gevallen kan de software van de Switch OLED echter vastlopen terwijl het systeem slaapt, waardoor het lijkt alsof de console niet wordt ingeschakeld. U kunt dit probleem oplossen met een harde reset.

Houd de aan/uit-knop minstens vijftien seconden ingedrukt. Het zal de Switch OLED dwingen om af te sluiten.

Laat de aan/uit-knop los en druk er nogmaals op om de Switch OLED weer aan te zetten.

FAQ

    Hoe reset je een Nintendo Switch?

    Het uitvoeren van een harde reset op een oudere Nintendo Switch is in wezen hetzelfde proces als voor een Nintendo Switch OLED-model: houd de power-knop ingedrukt totdat de console wordt gereset, laat dan los en druk nogmaals op de power-knop. Om je Nintendo Switch te resetten zonder game saves te verliezen, zet je hem uit, houd je de volume up en volume down knoppen ingedrukt en druk je op depower knop. Blijf de knoppen ingedrukt houden en wanneer de onderhoudsmodus wordt geladen, kiest u Console initialiseren zonder gegevens opslaan en selecteert u OK

    Hoe zet je een Nintendo Switch terug op de fabrieksinstellingen zonder de pincode?

    Als u de pincode voor ouderlijk toezicht bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen. Selecteer eerst het pictogram Ouderlijk toezicht op de Switch, selecteer Ouderlijk toezicht, kies Help wanneer u wordt gevraagd om de pincode in te voeren en noteer het aanvraagnummer onder Pincode vergeten. Gebruik vervolgens de PIN-resettool voor ouderlijk toezicht, die $ 0,50 in rekening brengt om ervoor te zorgen dat een volwassene het gebruikt.

Aanbevolen: