Adobe's nieuwe software is voor alle niet-grafische ontwerpers

Inhoudsopgave:

Adobe's nieuwe software is voor alle niet-grafische ontwerpers
Adobe's nieuwe software is voor alle niet-grafische ontwerpers
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Adobe gaat achter Canva aan met de nieuwe Creative Cloud Express.
  • CCE wordt geleverd als een web-app en een iOS-app.
  • Photoshop is overkill als je alleen een poster of uitnodiging wilt maken.

Image
Image

Misschien wil je een poster, feestuitnodiging of wat dan ook maken, maar je wilt geen complexe app als Photoshop leren om het te doen. Dat is waar Adobe's nieuwe Creative Cloud Express (CCE) app van pas komt.

CCE is Adobe's antwoord op de snelgroeiende categorie van single-serve design-apps. Deze goedkope en vaak gratis apps maken het gemakkelijk om feestuitnodigingen, flyers, posters of ander visueel materiaal te maken. Ze geven u sjablonen, zodat u niet met een leeg canvas hoeft te beginnen, en bieden een uitgeklede functieset zodat u snel kunt bereiken wat u moet doen. Creative Cloud Express is precies dat, alleen gemaakt door Adobe.

"Adobe probeert met Creative Cloud Express een beroep te doen op degenen die uitsluitend vanaf hun mobiele telefoon creëren. Degenen die video's maken die vervolgens snel worden bewerkt, allemaal zonder de interface van hun telefoon te verlaten. Perfect voor TikTok-makers, het zorgt voor snelle bewerking en andere hulpmiddelen terwijl u onderweg bent, "vertelde videoproducent Daniel Hess via e-mail aan Lifewire.

Pro, maar makkelijker

Omdat het van Adobe komt, kan CCE profiteren van zijn enorme ontwerpecosysteem. U kunt bijvoorbeeld bladeren door gratis Adobe-stockafbeeldingen en -lettertypen en u kunt effecten gebruiken die zijn gesmeed in de veeleisende branden van professionele apps zoals Photoshop en Illustrator. Je kunt zelfs de achtergrond direct van een foto verwijderen en het onderwerp dan over de rest van je ontwerp leggen.

CCE is een iOS-app en een web-app. De gratis versie is meer dan genoeg om je op weg te helpen, en als je al een of ander Adobe Creative Cloud-abonnement hebt, is CCE inbegrepen. Anders kost de pro-versie $ 9,99 per maand, voegt verschillende extra tools en meer online opslagruimte toe.

Waarom nu?

Adobe is de top van de creatieve toolhoop, dus waarom kun je Photoshop niet gewoon blijven gebruiken? Misschien komt het gewoon door het geld.

"Canva is onlangs gewaardeerd op $ 40 miljard. Dit is de belangrijkste reden waarom [Adobe] zich bezighoudt met deze kleine apps. De meeste marketeers (zoals ik) hebben niet de ontwerpvaardigheden om Photoshop te gebruiken, dus ze betalen voor gebruiksvriendelijke ontwerpsoftware zoals Canva, "vertelde marketeer Emily Anderson via e-mail aan Lifewire.

En dat is het. Canva kwam meer dan eens naar voren in mijn onderzoek voor dit artikel. Misschien gebruik je het al. Het is een app die eigenlijk alles doet wat Adobe's nieuwe CCE doet, en het heeft zelfs een vergelijkbaar prijsmodel: het is gratis, met een pro-tier van $ 12,99 per maand.

De reden voor de populariteit van Canva? Het is makkelijk.

"Vandaag de dag zijn [er] veel ontwerptools beschikbaar die gemakkelijk te gebruiken zijn, geen ervaring vereisen, en sommige zijn zelfs gratis, waardoor ze de concurrenten van Adobe zijn", June Escalada, mede-oprichter van PhotoshopBuzz, vertelde Lifewire via e-mail.

Photoshop en Illustrator zijn veel krachtiger dan deze kleine, single-serve-apps, maar ze vereisen een aanzienlijke investering in tijd en training om zelfs maar basisvaardigheid te krijgen. Die kracht is de moeite waard voor professionals, maar als je alleen maar een flyer of een coole poster wilt maken, is het te veel moeite, zelfs als je de basisversies gratis kunt krijgen.

Adobe probeert met Creative Cloud Express diegenen aan te spreken die uitsluitend vanaf hun mobiele telefoon creëren.

Adobe heeft concurrentie aan de top van apps zoals Pixelmator Pro en de Affinity-suite, maar daarboven telt de naam van Adobe veel. Aan de onderkant zijn Canva en vergelijkbare one-shot-apps de concurrentie van Adobe. Het gaat er misschien niet eens om om mensen vroeg vast te pakken en ze vervolgens in de Adobe-machine te krijgen, zodat ze overstappen naar Photoshop, hoewel dat zeker deel uitmaakt van het plan. Nee, het kan gewoon gaan over het krijgen van een deel van dat lieve App Store-abonnementsgeld.

En als je al eerder een van Adobe's apps hebt gebruikt, of als je al een abonnement hebt op de professionele apps, waarom zou je dan nog ergens anders heen gaan? Blijf gewoon bij wat je weet - gratis.

Aanbevolen: