De toekomst van wearables is wasbaar

Inhoudsopgave:

De toekomst van wearables is wasbaar
De toekomst van wearables is wasbaar
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw soort flexibele en wasbare batterij kan toekomstige generaties draagbare gadgets van stroom voorzien.
  • De batterij heeft verschillende ultradunne lagen plastic om een luchtdichte, waterdichte afdichting te creëren.
  • Augmented reality-brillen hebben het potentieel om de meest opwindende draagbare technologie te zijn, zei een expert.
Image
Image

Misschien kun je je volgende wearable samen met je kleding in de was gooien.

Onderzoekers hebben de eerste batterij gemaakt die zowel flexibel als wasbaar is. Het maakt deel uit van een groeiend aantal innovaties in gadgets die je draagt, waaronder smartwatches en brillen.

"Over het algemeen is batterijtechnologie de meest elementaire technologische hindernis die moet worden overwonnen voor slimme brillen", vertelde Trevor Doerksen, de CEO van draagbare app-ontwikkelaar ePlay Digital, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Apple heeft zijn gebruikers getraind om de batterij van het horloge elke dag op te laden, en dit zal helpen bij het vrijgeven van een product dat rond de ogen van een gebruiker gaat."

Stretchy Tech

Draagbare elektronica is een groeiende markt, maar experts zeggen dat de huidige beperkingen op batterijtechnologie hun ontwikkeling tegenhouden.

"Tot nu toe waren rekbare batterijen niet wasbaar", zei Ngoc Tan Nguyen, een postdoctoraal onderzoeker aan de University of British Columbia die aan de nieuwe batterijen werkte, in een persbericht. "Dit is een cruciale toevoeging als ze bestand zijn tegen de eisen van het dagelijks gebruik."

De batterij die is ontwikkeld door Nguyen en zijn collega's biedt verschillende technische verbeteringen. De interne lagen zijn harde materialen ingekapseld in een stijve buitenkant in standaardbatterijen. Het UBC-team maakte de essentiële verbindingen - in dit geval zink en mangaandioxide - rekbaar door ze in kleine stukjes te malen en ze vervolgens in rubberachtig plastic of polymeer in te bedden.

De batterij heeft verschillende ultradunne lagen plastic om een luchtdichte, waterdichte afdichting te creëren. Tot nu toe heeft de batterij 39 wasbeurten doorstaan en het team verwacht de duurzaamheid verder te verbeteren naarmate ze de technologie blijven ontwikkelen.

Er wordt gewerkt aan het verhogen van het vermogen en de levensduur van de batterij, maar de innovatie heeft al commerciële belangstelling gewekt. De onderzoekers zijn van mening dat wanneer de nieuwe batterij klaar is voor consumenten, deze hetzelfde kan kosten als een gewone oplaadbare batterij.

Toekomstige wearables

Vooruitgang in batterijen en materialen zou een revolutie in wearables kunnen veroorzaken. Wearables van de nabije toekomst zullen een combinatie zijn van arts-op-pols en personal trainer-op-pols, vertelde Scott Hanson, de oprichter van Ambiq, dat componenten voor wearables produceert, aan Lifewire in een e-mailinterview. Deze apparaten zullen een hele reeks sensoren peilen om de gezondheid van het hart, slaappatronen, voedselinname en dagelijkse bewegingspatronen te beoordelen.

Over het algemeen is batterijtechnologie de meest elementaire technologische hindernis die moet worden overwonnen…

"Ze zullen die gegevens zowel lokaal als in de cloud analyseren en vervolgens feedback geven aan de gebruiker over hun gezondheid", zei Hanson. "Ze zullen ziekte herkennen voordat het ernstig wordt."

Toekomstige wearables kunnen ook defensietoepassingen hebben. Een nieuw, draagbaar apparaat, bijgenaamd het "Superman"-project, kan militair personeel in de gaten houden terwijl ze zich bezighouden met gevaarlijke omgevingen. Van soldaten in gevecht tot monteurs in kleine ruimtes, deze toevoeging aan het uniform kan verschillende variabelen detecteren, zoals lichaamstemperatuur en bewegingssnelheid, en directe communicatie met teamleden mogelijk maken.

Tech-journalist David Pring-Mill vertelde Lifewire in een e-mailinterview dat de slimme ring de komende jaren een populairdere vormfactor zal worden, vanwege het ontwerppotentieel en mogelijk nauwkeuriger pulsmetingen.

"Tijdens mijn onderzoek heb ik ontdekt dat het bewustzijn van deze vormfactor nog steeds enigszins ontbreekt, maar het wekt de interesse wanneer het wordt genoemd of beschreven," zei hij.

Augmented reality-brillen hebben het potentieel om de meest opwindende draagbare technologie te zijn, zei Doerksen. In tegenstelling tot telefoons en horloges, zullen de schermen op AR-brillen de echte wereld en de virtuele wereld vermengen.

Image
Image

"Stel je voor dat je fitnessstatistieken, animaties van fitnessformulieren, gamification, persoonlijke beste data, visuele en audio-aanwijzingen, meldingen, berichten en buurtinformatie hebt in een heads-up display dat onze echte wereld vergroot door middel van zonnebrillen, koptelefoons en een horloge, "zei hij.

Maar naarmate wearables groeien in mogelijkheden, nemen ook de zorgen over privacy en misbruik van persoonlijke gegevens toe, zei Fadel Megahed, een professor aan de Miami University die onderzoek doet naar wearables, in een e-mailinterview met Lifewire.

"Zonder twijfel zijn er enkele uitstekende voorbeelden van het letterlijke levensveranderende potentieel van wearables", zei hij. "De privacyrisico's blijven echter een belangrijk onderdeel van de calculus voor adoptie."

Aanbevolen: