FedEx's EV Van is de toekomst van elektrische thuisbezorging

Inhoudsopgave:

FedEx's EV Van is de toekomst van elektrische thuisbezorging
FedEx's EV Van is de toekomst van elektrische thuisbezorging
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe elektrische bestelwagens van FedEx zijn ontworpen zonder de beperkingen van gasstroom.
  • De nieuwe door BrightDrop geleverde voertuigen zijn veel gemakkelijker te gebruiken.
  • Elektrische leveringen zijn essentieel voor het verminderen van stadsvervuiling.
Image
Image

De nieuwe elektrische bestelwagens van FedEx laten de benzinemotor vallen, maar ze voegen ook allerlei geweldige functies toe voor de chauffeur.

Grote steden als Londen, Parijs en Barcelona zetten zich in om de vervuiling te verminderen, wat vrijwel betekent dat ze van plan zijn om uiteindelijk helemaal af te stappen van voertuigen op gas. En hoewel een goede infrastructuur voor openbaar vervoer en fietsen een totaal verbod op persoonlijke voertuigen mogelijk maakt, zijn leveringen niet zo eenvoudig. Het antwoord zijn elektrische bestelwagens, die lawaai en luchtvervuiling in steden verminderen en in het algemeen minder energie verbruiken.

En FedEx's nieuwe EV (elektrisch voertuig), van GM's BrightDrop, laat zien hoe deze toekomst eruit zou kunnen zien.

"Bezorging in steden omvat een korte afstand per dag, veel starten en stoppen. Het is de perfecte toepassing voor een EV-busje", vertelde Willett Kempton, hoogleraar elektrische en computertechniek aan de Universiteit van Delaware, aan Lifewire via e-mail.

Elektrische Leveringen

EV's zijn perfect voor stadsleveringen. Zo perfect dat de dagelijkse huis-aan-huisbezorging van melk in het VK in de jaren 60 en daarna elektrische 'melkwagens' gebruikten, toen batterijtechnologie nog in de donkere middeleeuwen verkeerde.

Elektrische voertuigen zijn stil (tenzij ze honderden lege melkflessen hebben die achterin rinkelen), ze hoeven de motor niet uit te zetten en te starten, alleen maar om nog eens vijftien meter verderop in de straat te rijden, en ze stoten geen geluid uit vervuiling.

"EV's accelereren sneller bij lage snelheden dan voertuigen op gas, wat ideaal is voor bestelwagens die vaak moeten stoppen en versnellen", vertelde de in Noorwegen woonachtige elektrotechnicus Bjorn Kvaale aan Lifewire via e-mail.

En dichtbevolkte leveringsroutes in de stad zijn bijzonder goed, omdat ze veel leveringen in relatief weinig kilometers verpakken. De actieradius van een moderne EV is meer dan genoeg om een dagtaak mee te klaren.

FedEx's BrightDrop-bestelwagens hebben een bereik van 250 mijl, hebben deuren die automatisch openen wanneer de bestuurder naar de parkeerstand schakelt, en het ontbreken van een motor en een centrale transmissietunnel betekent meer ruimte binnenin en een lagere opstap voor de bestuurder.

Dit zou een model kunnen zijn voor alle EV's, niet alleen bestelwagens. Waarom zou een elektrische auto een multi-tons gasaangedreven voertuig moeten nabootsen? Een privé-stadsauto is misschien kleiner, kan slechts twee personen vervoeren en geeft de voorkeur aan lichtheid, parkeergemak en brandstofzuinigheid boven snelheid, grootte en verspilde zitcapaciteit.

Bezorgen in steden is een korte afstand per dag, veel starten en stoppen. Het is de perfecte toepassing voor een EV-busje.

Schoonmaker

Nu moet al die elektriciteit ergens vandaan komen. Bij voorkeur komt het uit een hernieuwbare bron zoals zon of wind. Maar zelfs wanneer stroom op de slechte oude manier wordt opgewekt, gaat het bij elektrische auto's niet alleen om het verplaatsen van de vervuiling uit steden en naar een andere plek.

"Zelfs in regio's die worden aangedreven door fossiele brandstoffen, zijn EV's nog steeds efficiënter dan benzinevoertuigen, omdat een elektrische centrale efficiënter is in het omzetten van fossiele brandstoffen in elektriciteit dan een automotor", zegt Kvaale.

Maar hoe zit het met de volgende stap? Als we bestelauto's op gas kunnen dumpen, waarom zouden we dan niet helemaal van bestelwagens afstappen? Afhankelijk van waar je woont, heb je misschien de volgende fase al gezien: elektrische fietsen en elektrisch ondersteunde pedaalaangedreven voertuigen.

Fietsbezorging

Fietsen en aan de fiets grenzende voertuigen zijn ook ideaal voor leveringen in de stad, hoewel dat natuurlijk niet allemaal het geval is. In Duitse steden arriveert de post met een gele fiets, volgeladen met containers, en tegenwoordig vaker met elektrische hulp - deze rijden in alle weersomstandigheden, inclusief vrieskoude, ingesneeuwde winters.

Veelvoorkomend zijn de elektrische/pedaalhybrides die door FedEx en anderen worden gebruikt, meestal met een overdekte cabine en vaak met een liggende trappositie.

Image
Image

"Pedaalaangedreven levering is milieuvriendelijker, minder CO2 en minder luchtvervuiling, en waarschijnlijk lagere kosten", zegt Kempton.

Deze fietsen zijn perfect voor kleinere leveringen op korte afstand, maar ze leveren geen bank.

"De reden dat we niet zomaar kunnen overschakelen op pedaalaangedreven bestelwagens, is dat deze magazijnen vaak tientallen kilometers verwijderd zijn van grote steden, waardoor het onpraktisch is", zegt Kvaale.

Thuisleveringen zullen niet snel stoppen, en met de aanhoudende pandemie en onze smaak voor online winkelen, zullen ze waarschijnlijk nog populairder worden.

Tegelijkertijd moeten we de vervuiling in onze steden verminderen. En bestelwagens zijn de perfecte plek om te experimenteren, deels omdat de exploitanten bedrijven zijn en efficiëntie boven gewoonte kunnen stellen, en deels omdat chauffeurs zullen rijden wat ze moeten rijden, in tegenstelling tot particuliere kopers die vasthouden aan wat ze weten, ook al het is slecht voor hen en alle anderen.

Autovrije steden kunnen niet snel genoeg komen, en dit is een kleine stap in de goede richting.

Aanbevolen: